Kurp doties brīvdienās? Tevi gaida Pilsētu svētki!

Sākot ar maiju un līdz pat vasaras beigām daudzās Latvijas pilsētās notiek pilsētu svētki, kurus noteikti ir vērts apmeklēt! Tu iegūsi pozitīvas emocijas, apceļosi un iepazīsi dzimto zemi un varēsi atpūsties lētāk nekā dodoties ārpus valsts robežām.

Izslavētās Kurzemes pērles Ventspils Pilsētas svētki notiks augusta pirmajā nedēļas nogalē – no 1. līdz 3. augustam. Šajā laikā pilsētnieki un viesu pulcēsies uz Ventspilī pilsētas 724. jubilejas svinībām, kurā notiks opermūzikas koncerti, Grāmatu svētki, dragreisa sacīkstes un spēkavīru sacensības. Tāpat šajās dienās varēs priecāties par jaunajiem Ziedu paklājiem, apmeklēt amatnieku gadatirgu un citus svētku pasākumus. Neaizmirsti, ka Ventspilī atrodas arī brīvdabas ūdens atrakciju parks, kas noteikti patiks bērniem! Šeit vari atrast pilnu svētku programmas aprakstu, bet zemāk noskatīties video par pagājušā gada svētkiem.

Jau šonedēļ, no 17. līdz 19.jūlijam pilsētas svētki notiks vienā no skaistākajām Latgales pilsētām  – Līvānos. Šī gada pilsētas svētku moto ir ”Uz bezgalības spārniem pacelties!” jeb Līvāniem – 88. Triju dienu garumā pilsētā notiks visdažādākie pasākumi – kristīgās rokgrupas „Ex Animo” rokkoncerts, grupas ”Autobuss debesīs” un citu mūziķu koncerts, kā arī balle. Latgales mākslas un amatniecības centrā tiks veidots ”ziedu vilnis”, Līvānu pilsētas stadionā norisināsies sporta svētki „Mosties, celies, sporto”, bet Domes ielā mājražotāju, amatnieku un uzņēmēju tirdziņš. Sestdienas vakarā Tradīciju laukumā koncerti un balle ar ”Slaveno Jersikas orķestri”, grupu ”The Sound Poets”, Fēliksu Ķiģeli, Daini Skuteli ar grupu ”Bel Canto”,  grupu ”Krampis”. Ar pilnu svētku pasākumu programmu vari iepazīties šeit. Pozitīvi, ka visi Līvānu pilsētas svētki būs apmeklējami bez maksas!

1

Arī Vidzemē pavisam drīz gaidāmi pilsētas svētki. No 25. līdz 27. jūlijam norisināsies Cēsu svētki, kuros tiks piedāvāti pasākumi visdažādākajām gaumēm.

25. jūlijā Vidzemes koncertzālē Cēsis notiks koncerts ar Latvijas Nacionālais simfoniskā orķestra un vairāku solistu dalību, diriģēs Andris Poga.

Sestdienā, 26.jūlijā Cēsu vecpilsētā būs svētku tirdziņš, Maija parkā notiks aktivitātes bērniem un ģimenēm – atrakcijas, spēles, radošās darbnīcas, konkursi, Vara Klausītāja Zīmējumu teātra interaktīvā izrāde. Pilsētas laukumos un skvēros skanēs pūtēju orķestru un labdarības koncertu skaņas, bet sporta piekritēju priekam ir sarīkota motociklu izstāde Custom bike show un FONO Cēsis skatuve Līvu laukumā, kur uzstāsies Dzelzs vilks, Bonafide 3000, Roberts Gobziņš un Resnie Putni, Miks Dukurs, Linga, Band Mango, Haralds Sīmanis, Bill&Murray, DJ Toms Grēviņš.

Svētdiena, 27.jūlijs būs izteikti sportiska diena – Vienības laukumā notiks ielu florbola Ghetto floorball un šautriņu mešanas sacensības, kā arī tiks  noskaidrots basketbola soda metienu precīzākais grozu guvējs. Skeitparkā notiks skeitborda sacensības. Cēsu svētki sola ļoti bagātīgu programmu, tādēļ aicinu ar to iepazīties šeit!

Vasara ir brīnišķīga, dosimies atpūtā! Ja kādā brīdī tev nepieciešams mazliet papildu līdzekļu, atceries par iespēju saņemt aizdevumu pie Viasms.lv. Tu vari saņemt EUR 200 aizņemoties pirmo reizi, bet otrajā līdz EUR 300 un nākamajās līdz pat EUR 500. Ar nosacījumiem aicinu iepazīties šeit!