5 padomi, kā uztaisīt Adventes vainagu

Jau šīs nedēļās izskaņā – svētdien būs Pirmā Advente. Adventes laiks saistās ar mieru, klusumu, pārdomu laiku, kā arī simbolisku vainagu ar četrām svecēm, ko pa vienai aizdedz katru svētdienu. Šodien sniegšu 5 padomus Adventes vainaga izgatavošanā.

Pamatnes veidošana

Lai izveidotu vainaga formu, nepieciešama stingra pamatne. Tās izveidošanā vari izmantot:

-salmus vai garus, sausus zāles stiebrus, kurus sakārtot vienādā biezumā un stingri nosiet ar stiepli vai diegu, izveidojot „trubiņu”.

– lokanus un elastīgus zarus, kurus nostiprināt, izveidojot apļa formu. Vari izmantot, piemēram, skujkoku, kārkla vai lazdas zarus.

– veikalā vari iegādāties apaļu metāla rāmi, kuru varēsi izmantot arī nākamajos gados. Jārēķinās, ka pamatne būs masīvāka un smagāka.

Izmantojamie materiāli

Vainaga izgatavošanā vari izmantot visas tev pieejamās dabas veltes:

egļu vai priežu skujas, sūnas, lapegļu čiekurus. Vainaga veidošanā vari izmantot sausus zāles stiebrus un salmus.

Rotāšanas knifi

Pēc vainaga formas izveidošanas, klāt radošā daļa – dekorēšana. Kreļļu virtenes, pērlītes, lentas, mākslīgais sniedziņš, spīdumi.

Izmanto arī dabas veltes, piemēram, brūkleņu lapiņas, kaltētas ogas.

Salmu/zāles stiebru vainagus dekorē ar maziem čiekuriem, kanēļstandziņām, žāvētiem citrusaugļiem un banānu ripiņām, valriekstu čaulām, ozolzīlēm, kastaņu cepurītēm, ķērpjiem, magoņu galvām utt. Čiekurus vari nopūst sudraba, zelta krāsā un aplīmēt ar pērlītēm.

Ieskaties, kādas garšvielas var izmantot kā rotājumu savdabīgiem vainagiem.

Sveces un to stiprinājumi

Atceries sarūpēt četras sveces. Šobrīd veikalos var iegādāties dažādas formas sveces: garākas, mazas un apaļas, kantainas, trīsstūru sveces u.c.

Lai novērstu sveču apgāšanos, labāk tās nostiprini ar stieplēm vai pielīmē pie pamatnes ar līmes pistoli. Tāpat vari izmantot neuzkrītošus svečturus.

Nopērc pamatni un izrotā pats

Tirdziņos ir iespēja iegādāties gatavu Adventes vainagu. Tavā pārziņā paliek rotāšana pēc savas gaumes.

Noskaties video, kā izgatavot vienkāršu un klasisku Adventes vainagu.

Advente mazākajiem saistās ar kalendāru ar lodziņiem, zem kuriem slēpjas mazi saldumi. Radošas idejas tā izgatavošanā vari atrast šeit.

Adventes vainags no čiekuriem Klasisks Adventes vainags Dekors vainagam  Nestandarta Adventes vainags ar zilu lentu

Dekors vainagam   Adventes sveces