3 interesantas un pavasarīgas Lieldienu dekorācijas

Lieldienas jau pēc divām nedēļām, tāpēc sāciet gatavot piemērotas svētku dekorācijas, kas priecēs gan pašus un ciemiņus, gan izdaiļos mājokli vai biroja telpas. Šajā pavasarī izvēlieties koši zaļos toņus ar saules dzelteno, lai aktivizētu enerģiju, prieku un iedvesmu. Mēs esam apkopojuši trīs interesantas Lieldienu dekorāciju idejas, ko varat uzmeistarot arī Jūs!

 

Vai Lieldienu dekori var būt arī ēdami?

Jā, var! Šajā pavasarī aktuāli ir praktiski un gaumīgi Lieldienu dekori, piemēram, diedzējumi, kas aug olu čaumalās. Viss, kas Jums būs nepieciešams:

  • nevārītas, izpūstas olas;
  • pavisam nedaudz augsnes;
  • sēklas;
  • speciālās olu vai cita veida krāsas pēc Jūsu izvēles.
  • otiņas;
  • olu paliknīši.

Growing Healthy Sprouts In Easter Egg Shell, Dieting Concept

Dekora sagatavošana

Olai uzmanīgi nositiet vienu galu un izlejiet tās sastāvu. Čaumalu nokrāsojiet, izžāvējiet un ieberiet tajā augsni un pēc tam sēklas. Dekori ievietojiet olu trauciņā un izvietojiet vēlamajā vietā. Atcerieties, ka diedzējumi ir arī jāaplaista! Lieldienās uzdīgušās sēklas varat izmantot, piemēram, maizītēm.

Lieldienu dekorācijas ar dzīvajiem pavasara ziediem

Uz palodzes vai pie ēkas ieejas durvīm iederēsies Lieldienu dekorācijas ar stādītiem ziediem. Šāda dekora izveide ir ātra un vienkārša, jo visu nepieciešamo var iegādāties lielveikalā:

  • dažāda izmēra puķu podi, koka vai metāla kastītes;
  • ziedu stādi, piemēram, atraitnītes, narcises, hiacintes, krokosi u.c.;
  • augsne;
  • Lieldienu dekori, piemēram, zaķi, krāsainas olas un putni.

Tas aizņems tikai pāris minūtes!

Pirms ķeraties klāt dekorācijas izveidei, padomājiet, kā labāk sakārtot ziedus – augstākos ziedus un dekorācijas aizmugurē, bet īsākos priekšā. Pēc tam podā ieberiet augsni, sastādiet puķes un papildiniet to ar izvēlētajiem Lieldienu elementiem. Dekorāciju vismaz reizi nedēļā ir jāaplaista.

Easter handmade decoration with spring flowers and bunny at home

Ziedu dekorācijas apaļos traukos

Kā jau Lieldienās – apaļš ir noteikti kas tāds, kam jābūt arī Jūsu mājoklī. Lielā un krāsainā bļodā skaisti sakārtoti pavasara ziedi ar krāsainām olām. Šīs Lieldienu dekorācijas galvenais elements ir ovāls vai apaļš trauks ar vairākām puķu šķirnēm, kas sasvstarpēji sakārtotas pēc toņiem. Šo Lieldienu dekorāciju noteikti papildiniet ar zaļiem stiebriem un lapām, kas ienesīs dzīvīgumu.

Veidojot Lieldienu dekorācijas, neaizmirstiet pieaicināt savas atvases, kas ar prieku Jums palīdzēs. Lieliska brīvdienu rīta izklaide visai ģimenei!