9 aktivitātes brīvdienām Rīgā dažāda budžeta ietvaros

Foto: Shutterstock.com

Tie, kas ikdienā dzīvo Rīgā, bieži mēdz teikt, ka visas idejas lieliskai atpūtai galvaspilsētā jau ir izsmeltas. Nebūt ne! Tiesa, ne vienmēr nākas būt oriģinālam, bet arī šādas aktivitātes sniedz prieku un interesanti pavadītu brīvo laiku. Seko VIA SMS padomiem!

Brīvdienu brančs

Sevi palutināt ar gardu maltīti nekad nevar būt par daudz! Kādēļ gan to nedarīt, ja tas sagādā prieku un baudu? Turklāt branči jeb vēlās brokastis Rīgā var apmeklēt katru nedēļas nogali, katru reizi izvēloties citu restorānu.

Rīdzinieku un pilsētas viesu iecienītākie branči:

  • Mamma Pasta
  • CUT
  • Skyline Bar Riga
  • Restorāns Elements
  • Mākonis Cocktails & Design u.c.

Centrāltirgus apmeklējums

Branču vari sarīkot arī savā virtuvē, uzaicinot uz vēlajām brokastīm draugus. Pēc svaigiem labumiem dodies uz Rīgas centrāltirgu – zivis, gaļa un dārzeņi tur nopērkami plašā klāstā. Ne velti šo tirgu iecienījuši arī tūristi, un bieži nedēļas nogalēs tiek rīkoti ražas un tematiskie svētki.

Foto: Shutterstock.com

Došanās uz dzīvnieku patversmi

Dodies uz kādu no dzīvnieku patversmēm, piemēram, Ulubele, lai izvestu pastaigā suņus! Tam Tev nepieciešama brīvprātīgā apliecība, kas saņemama uz vietas patversmē. Laikus, kad notiek instruktāža un iespējams saņemt apliecību, apskaties Ulubeles mājaslapā www.ulubele.lv!

Pastaiga Bastejkalnā

Bastejkalnā ir burvība gan dienas vidū, gan naksnīgā tumsā. Uzkāpjot pašā augšā, paveras skaists skats uz Brīvības pieminekli un pilsētas kanālu. Paņemot take away kafiju, izstaigā to ar savu otro pusīti!

Vēsturiskas piemiņas vietas apmeklējums

Brāļu kapos atrodas memoriāls par godu latviešu karavīriem, kas krita cīņās no 1915. līdz 1920. gadam. Piemiņas vieta izveidota 1936. gadā, kur vari doties, lai noliktu ziedus un svecītes.

Peintbols, lāzertags vai cita sportiska aktivitāte

Lai noņemtu ikdienas stresu un uzlādētu iekšējās enerģijas rezerves, vērts uzspēlēt azartisko peintbolu vai lāzertagu. Ja par peintbolu ar krāsu lodītēm visiem ir skaidrs, kas ir lāzertags? Šī aktivitāte tiek dēvēta arī par laser tag vai lāzera peintbolu, jo šaudīšanās notiek ar nekaitīgiem lāzera stariem un trāpījums jūtams tikai ar nelielu vibrāciju speciālā galvas lentā.

Foto: Shutterstock.com

Putnu vērošana

Aktīva atpūta svaigā gaisā – gara pastaiga un putnu vērošana, uzkāpjot tornī. Turklāt pēc tam vari doties līdz pat jūrai un vērot viļņu gaitas tad, kad termometra stabiņš noslīdējis zemāk. Mūsdienīgs putnu vērošanas tornis ir ierīkots arī Ķengaraga promenādes galā, pa kuru vari doties ar velo vai skrituļslidām.

Pāra, individuālā vai draugu fotosesija

Rudens un ziema ir ideāls laiks mīļai fotosesijai. Un mūsu galvaspilsēta ir ideāla vieta, kur to noorganizēt. Dodies uz tādām vietām kā vecpilsēta, Ķīpsalas bruģētā iela tieši gar upi, Bastejkalns un Andrejosta!

Pilsēta no citu skatu punkta

Tie, kas reiz laivojuši pa pilsētas kanālu, visi kā viens atzīst, ka tas ļauj uz Rīgu paskatīties no pavisam citas perspektīvas. Vari izbraukt ar tūristu iecienītiem kuģīšiem vai arī noīrēt kanoe laivu.

Foto: Shutterstock.com

VIA SMS novēl radošu izdomu brīvā laika pavadīšanai!

VIA SMS piedāvā naudas aizdevumus personām ar atbilstošu maksātspēju. Līdzīgi kā kredītlīnija, tie var noderēt plānotām un neplānotām dzīves situācijām. Ja kredītlīnija ir paredzēta, ja nezini precīzi, cik daudz naudas plāna īstenošanai nepieciešams, tad aizdevumus iespējams paņemt konkrētā naudas summas apmērā. Gan kredītlīnija, gan aizņēmumi ir nopietnas finansiālas saistības, tādēļ aizņemies atbildīgi un pārdomāti!