Zaļā tēja – veselības un skaistuma avots

zaļā tēja augļu
Ja vēlaties dzīvot veselīgi un arī notievēt, iesakām uzturā lietot zaļo tēju. Tā satur daudz organismam nepieciešamo vielu, kā arī palīdz mums justies možiem un mazina miegainību. Izrādās, ka zaļā tēja ne vien noder liekā svara samazināšanai, bet arī pazemina iespēju saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Zaļā tēja satur vairāk veselībai nepieciešamo īpašību nekā melnā tēja, jo tehnoloģiski tā mazāk tiek apstrādāta. Lai uzzinātu, kādu pozitīvu ietekmi zaļā tēja atstāj uz mūsu organismu, lasiet tālāk!

Zaļā tēja veselībai

zaļā tēja un kafijaAr zaļās tējas palīdzību no mūsu organisma tiek izvadīti dažādi toksīni, sāļi un citas kaitīgās vielas. Tā rezultātā tiek attīrīts kuņģis, zarnas, nieres un pat poras, kā rezultātā uzlabojas ādas krāsa un stāvoklis. Šis dzēriens ir labs līdzeklis, lai samazinātu risku saslimt ar vēzi, psoriāzi, urīnpūšļa slimībām un sirds un asinsvadu slimībām. Kāpēc, izdzerot tasi zaļās tējas, jūtamies mundrāki? Tāpēc, ka tēja paplašina galvas asinsvadus, un līdz ar to uzlabojas asins un skābekļa piegāde. Tā rezultātā uzlabojas darbspēja un samazinās miegainība.

Zaļā tēja tievēšanai

zaļā tēja tievēšanai

Dzerot zaļo tēju, iespējams ne tikai uzturēt ķermeni formā, bet arī samazināt lieko svaru. Veselīgais dzēriens veicina gremošanas un vielmaiņas procesa darbību un izvada toksīnus no organisma. Reizēs, kad vēlaties apēst kādu saldu un neveselīgu našķi, izdzeriet tasi zaļās tējas bez cukura. Tā samazinās izsalkumu, bet, dzerot tēju regulāri, paātrinās jau iepriekš minētos procesus organismā, kas palīdz notievēt. Kāpēc zaļā tēja spēj samazināt izsalkuma sajūtu? Jo tā satur daudz olbaltumvielu, kas ir no 15% līdz pat 25%. Ievērojiet, ka zaļā tēja nevar aizstāt ēdienreizes, tāpēc to nedrīkst uzskatīt par diētas laikā vienīgo spēka un barības avotu.

Zaļā tēja kā kafijas aizstājējs

Jā, tik tiešām kafiju var aizstāt, dzerot zaļo tēju. Arī tai piemīt īpašības, kas liek mums justies enerģiskākiem, uzlabo koncentrēšanās spējas un mazina vēlmi nosnausties. Zaļā tēja gluži tāpat kā kafija satur kofeīnu, tāpēc piesardzīgiem jābūt tiem tējas lietotājiem, kuriem ir augsts asinsspiediens. Lai zaļās tējas lietošana nenodarītu kaitējumu veselībai, iesakām konsultēties ar ģimenes ārstu, lai uzzinātu, cik daudz tasīšu zaļās tējas drīkstat izdzert vienas dienas laikā.

zaļā tēja

Zaļās tējas pagatavošana

Mūsdienās ir pieejami dažādi zaļās tējas iepakojuma veidi un garšas. Citi iecienījuši zaļo tēju ar citronu, citi ar piparmētru, bet citi dod priekšroku klasiskajai zaļajai tējai. Lai pagatavotu pēc iespējas garšīgāku zaļo tēju, to nedrīkst apliet ar verdošu ūdeni, citādi tā būs rūgta. Nav svarīgi, vai tēja ir beramā vai ērtā tējas maisiņā. Daži padomi, ko ieteicams ņemt vērā, pagatavojot zaļo tēju:

  • Ūdens temperatūrai jābūt no 50 līdz 70 grādiem pēc Celsija;

  • Tējai jāļauj ievilkties 1 līdz 2 minūtes;

  • Ja lieto beramo tēju, viena tējkarote tējas jāaplej ar glāzi ūdens;

  • Kvalitatīvu zaļo tēju var apliet pat 3 līdz 4 reizes.

Ja vēl neesat uzsācis zaļās tējas lietošanu ikdienā, iesakām sākumā dzert zaļo tēju, kurai pievienotas augļu vai ziedu piedevas. Aromātiskās vielas nemazina tējas labvēlīgo ietekmi uz mūsu veselību, kā arī nesamazina dzēriena vērtīgās īpašības. Augļi un ziedi sniegs citādu garšas buķeti, un Jūs varēsiet izvēlēties sev tīkamāko!