Vai kredīts bez ķīlas ir parocīgākais risinājums?

Cilvēka dabā ir meklēt iespējami izdevīgākos piedāvājumus un pakalpojumus, lai ietaupītu naudu, laiku, resursus, enerģiju un citas nozīmīgas dzīves sastāvdaļas, vienlaikus saņemot maksimāli kvalitatīvus pakalpojumus, un tas ir normāli mūsdienu steidzīgajā dzīves ritmā, kad ir jāpaspēj pilnīgi viss, jo dzīve negaida. Uz šo filozofiju attiecas gan pirkumi, piemēram, kvalitatīvs un ietilpīgs ledusskapis par akcijas cenu, gan arī uz naudas aizdevumi, piemēram, kredīts bez ķīlas. Ar ko šāds aizdevums atšķiras no pārējiem un kādēļ tas ir parocīgāks un drošāks, uzzini ViaSMS kreditēšanas speciālistu sagatavotā raksta turpinājumā!

Kādi aizdevumu veidi ir pieejami?

Kreditēšanas joma ir viena no visu laiku visstraujāk augošajām līdztekus informācijas tehnoloģijām (IT) un medicīnai, tādēļ ir pieejams liels daudzums dažādu aizdevumu veidu un vēl lielāks to piešķīrēju. Septiņi populārākie kredītu veidi ir:

  • ātrais kredīts;
  • kredītlīnija;
  • patēriņa kredīts;
  • naudas aizdevums;
  • auto kredīts;
  • hipotēka;
  • līzings.

No nupat minētajiem aizdevumu veidiem bez ķīlas ir pieejami ātraie kredīti un dažos gadījumos kredītlīnijas. Bet ko vispār nozīmē – kredīts bez ķīlas?

Samazināts risks Tavām vajadzībām

Lai saprastu, kas ir aizdevums bez ķīlas, jāsaprot vispirms, kas ir pati ķīla. Tā var būt nekustamais vai kustamais īpašums, piemēram, māja, dzīvoklis, mašīna, fotoaparāts, dārglietas, ko Tu, balstoties uz kredīta līguma noteikumiem, piedāvā kā apdrošināšanu aizdevējam, ka Tu atmaksāsi aizņemto summu līgumā noteiktajā laikā un apmērā. Gadījumā, ja Tu to neizdarīsi, Tavs īpašums pāries bankas pārvaldībā. Attiecīgi kredīts bez ķīlas ir aizdevums ar samazinātu risku Tev zaudēt savu īpašumu, taču vienlaikus tas ir palielināts risks aizdevējam, jo nav papildu garantijas – ķīlas –, ka Tu tiešām atmaksāsi visu kā nākas.

Foto: Shutterstock.com

Kādēļ aizdevēji tā riskē?

Protams, pieļaut iespēju, ka aizdotā nauda varētu netikt atgriezta, nav patīkami, tomēr aizdevēji uzņemas šo risku divu iemeslu dēļ:

  • šādā veidā viņi ir “tuvāki patērētājiem”, jo ne visiem ir vēlme un iespējas ieķīlāt savu mantu, lai saņemtu nepieciešamo naudas summu;
  • šādi viņi gūst lielāku pieprasījumu salīdzinājumā ar aizdevējiem, kas kredītus izsniedz pret ķīlu.

Tā kā aizdotā nauda netiek apdrošināta ar aizņēmēja mantu, kreditori īpaši rūpīgi izvērtē klienta maksātspēju, jo tā ir vienīgā garantija kredīta atmaksai (aizdevuma ar ķīlu gadījumā papildus tiek novērtēta arī ieķīlājamā īpašuma vērtība, un tādēļ, ka ķīla ir kā sava veida drošības spilvens, klienta maksātspēja var tikt izvērtēta mazāk strikti).

Foto: Shutterstock.com

Vienīgā iespēja, kā saņemt naudu bez īpašuma ieķīlāšanas, ir piesakoties kredītam internetā (tas, protams, ja atskaita aizņemšanos no radiem un draugiem). Tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ interneta kredītus sauc par ātrajiem kredītiem – pieteikuma izvērtēšanas process notiek ļoti ātri, jo tiek izvērtēta tikai Tava maksātspēja un datu bāzē apskatīta kredītvēsture, tāpēc Tev nav jānovilcina neparedzētās situācijas atrisināšana vairākas dienas! Piemēram, piesakoties aizdevumam ViaSMS darba laikā, Tu vari saņemt naudu savā kontā jau pēc 15 minūtēm kopš pieteikuma iesniegšanas! Turklāt aizņemties internetā ir arī fiziski ērti – viss, kas Tev nepieciešams, ir pieeja internetam, un Tu vari iegūt vajadzīgo naudas summu, sēžot savā dīvānā un dzerot atspirdzinošu limonādi! Tieši tādēļ šis aizdevums ir tik populārs, pieprasīts un parocīgs!

Lai arī kredīts bez ķīlas ir savā ziņā drošāks par citiem aizdevumiem, jo Tu neriskē zaudēt savu īpašumu, arī pret šo finansējuma veidu ir jāizturas ar lielu atbildību – aizņemies tikai tik, cik nepieciešams, un rūpīgi izvērtē savas iespējas atmaksāt kredītu! Ja Tev ir kādi jautājumi, raksti un mēs labprāt sniegsim atbildes uz tiem!