Vai bezprocentu kredīts var noderēt jaunā darbavietā?

Darba vietas maiņa ir uztraukuma pilns brīdis, un finanšu jautājumi šajā laika posmā ir īpaši sensitīvi. Ne vienmēr viss notiek gludi, un arī pēc veiksmīgas darba līguma parakstīšanas var būt vajadzīga papildu nauda. Iespējamais risinājums ir bezprocentu kredīts, taču tas jāizmanto uzmanīgi. Stāstām, kā plānot savas finanses karjeras krustcelēs un aizņemties atbildīgi!

3 nestandarta situācijas darbinieka dzīvē

Budžeta plānošana ir noderīga ikvienam strādājošam cilvēkam, taču dažās situācijās finanšu labklājība mēdz būt īpaši trausla. Esam apkopojuši izplatītākos scenārijus, kas prasa pastiprinātu uzmanību!

No mikrouzņēmuma uz algotu darbu

Mikrouzņēmuma režīmam ir savi plusi, taču ir arī trūkumi, un viens no lielākajiem ir zemāki pabalsti – aptuveni par pusi mazāki nekā darbiniekiem vispārējā nodokļu režīmā. Zaudējot darbu mikrouzņēmumā, var nākties savilkt jostu ļoti cieši, un labot situāciju var tikai paša veidotie iekrājumi. Meklējot jaunu darbu, it īpaši algota darbinieka statusā, nauda būs vajadzīga gan labām drēbēm, gan braucieniem uz darba intervijām, tāpēc iesakām novirzīt krājkontā vismaz trešdaļu no ikmēneša ienākumiem mikrouzņēmumā.

Pirmie soļi pašnodarbinātā statusā

Daudzās jomās pašnodarbinātība ir optimāls darba režīms, kas ļauj strādāt ar vairākiem pasūtītājiem vienlaikus un patstāvīgi plānot savu grafiku. Taču pašnodarbinātajiem jārēķinās arī ar riskiem, ieskaitot ikmēneša ienākumu nepārredzamību. Ja Tavi ienākumi vienu brīdi ir lielāki, citreiz – mazāki, finanšu drošības spilvens jāveido jau no pirmajiem honorāriem. Uzsākot pašnodarbinātā gaitas, pirmos sešus mēnešus atturies no liekiem tēriņiem izklaidei – labāk sakrāj pietiekami lielu summu neparedzētiem tēriņiem nākotnē.

Foto: Shutterstock.com

Pārbaudes laiks ar zemākiem ienākumiem

Izmēģinājuma periodā darbinieks var saņemt mazāku algu vai nesaņemt bonusus, tāpēc šajā laikā labāk atturēties no lieliem tēriņiem. Ballēties par godu jaunajam darbam un uzsaukt dzērienus kolēģiem varēsi pēc izmēģinājuma termiņa beigām – zinot, kas esi izturējis visas pārbaudes, prieks par jaunu darbu būs dubultots!

Darbavietas maiņa var vest pie lielākiem ieņēmumiem, taču maksātspējas atjaunošanai gandrīz vienmēr ir nepieciešami vismaz pāris mēneši. Ja šajā laikā gādās neparedzēti tēriņi, ar budžeta plānošanu un taupību var arī nepietikt, tāpēc nevajadzētu aizmirst par dažādām aizņemšanās iespējām. Raksta noslēgumā stāstām, kādās situācijās Tev var noderēt kredīts bez procentiem!

Foto: Shutterstock.com

Bezprocentu kredīts: plusi un mīnusi

Kredīts bez procentiem jeb aizdevums ar 100% atlaidi komisijas maksai ir finansiāli draudzīgākais aizdevums, jo aizņēmējam nav jāpārmaksā par kredīta lietošanu. Taču šādam pakalpojumam ir īpašie nosacījumi, kas noteikti jāņem vērā pirms aizņemšanās:

  • bezprocentu kredīts ir pieejams tikai internetā, pie nebanku kredītdevējiem;
  • saņemt procentu atlaidi var tikai jaunie aizņēmēji, kuriem šī ir pirmā aizņemšanās reize;
  • bezprocentu aizdevuma kredītlimits var būt mazāks nekā kredītam ar procentu likmi;
  • procentu atlaide darbojas tikai pirmās 30 dienas.

Savu īpatnību dēļ bezprocentu kredīts nav universāla atbilde uz visu veidu finanšu sarežģījumiem, tostarp arī darbavietu maiņas laikā. Lai veiksmīgi atmaksātu aizdevumu termiņā, ir nepieciešami regulāri ienākumi, pietiekami lieli gan kredīta maksājumiem, gan obligātiem ikdienas tēriņiem. Ja izmēģinājuma periodā Tev jārēķinās ar mazākiem ieņēmumiem, aizdevums nebūs labākais risinājums. Bet, ja esi pārliecināts, ka varēsi norēķināties ar kreditoru termiņā, vari apsvērt arī šo iespēju.

Bezprocentu kredīts un citi aizdevumu veidi ir paredzēti aizņēmējiem ar atbilstošu maksātspēju, kuri tikai uz īsu brīdi saskārušies ar naudas trūkumu. Mēs iesakām vienmēr plānot budžetu un veidot iekrājumus, lai nepieciešamības gadījumā aizņemties pēc iespējas mazākās summas. Parūpējies par savu finanšu drošības spilvenu, lai sagaidītu izmaiņas bez satricinājumiem!