Ūdens ar citronu mūsu veselībai. 5 iemesli, kādēļ ieteicams to dzert no rītiem

Ikvienam zināms, ka dienas laikā ieteicams izdzert vismaz 2 litrus tīra ūdens, bet, kāpēc ūdens kopā ar citronu ir tik vērtīgs? Daudziem izdzert glāzi ar citrona ūdeni no rītiem jau kļuvis par paradumu, bet citiem mazliet jāpiepūlas, lai par šo rituālu nepiemirstu. Lai noskaidrotu, kādu labumu mūsu veselībai sniedz ūdens kopā ar šo citrusa augli, lasiet tālāk!

Lemons On Cutting Board With Glass Of Water On Grey Wooden Backg

5 iemesli, kādēļ no rītiem dzert tīru ūdeni ar citronu

Cilvēka organisms 70% sastāv no ūdens, tāpēc tas mūsu organismam ir vitāli nepieciešams. Savukārt citrons spēj atjaunot ādas stāvokli un veselību. Ja neesat pārliecināts par ūdens un citrona pozitīvo iedarbību uz mūsu organismu, lūk, pieci iemesli, kādēļ to lietot uzturā ik dienu:

  • Citrons saturs daudz C vitamīna, kas nodrošina imūnsistēmu un atbrīvošanos no brīvajiem radikāļiem. Spēcīga imūnsistēma palīdz izvairīties no vīrusiem un citām saslimšanām, bet radikāļu samazināšana uzlabo ādas stāvokli un kavē novecošanos;
  • Citrons veicina vēdera izeju un līdz ar to organisma attīrīšanos no toksīniem un gremošanas galaproduktiem;
  • Citrona sula palīdz aknu darbībai. Pateicoties tai, ēdiens tiek vieglāk sagremots un organisms atbrīvots no dažādiem sārņiem;
  • Bioflavonoīdi, kas ir citronu sastāvā, stiprina asinsvadu sieniņas. Jo plānākas asinsvadu sieniņas, jo sliktāk tiek apasiņotas šūnas, un āda nesaņem nepieciešamās barības vielas. Asinsvadu sieniņu nostiprināšana nodrošinās labvēlīgu iedarbību uz ādas stāvokli;
  • Citrons palīdz organismā atjaunot dabisko pH līmeni. Paaugstināts skābuma līmenis var izraisīt slimības. Paaugstinātu pH līmeni var izraisīt stress, kafijas, alkohola, saldumu un citu pārtikas produktu bieža lietošana uzturā.

Ūdens + citrons + ogas un augļi

Ja esat citrona ūdens cienītājs jau ilgu laiku vai arī šī citrusaugļa garša šķiet nedaudz par skābu, iesakām izmēģināt dažādu garšu kombinācijas. Citrons ir auglis, kas saskan ar teju jebkuru citu augli, ogām vai pat garšaugiem.

Fresh Fruits

Mellenes un citrons
Melleņu sastāvā ir ļoti daudz antioksidantu un vitamīnu, piemēram, C un K, kā arī mangāns.
Piparmētra un citrons
Piparmētras ir atsvaidzinošas un kombinācijā ar citronu sniedz patīkamu slāpju remdēšanu karstā laikā. Citronu vai laimu ar piparmētru izmanto dažādu kokteiļu pagatavošanai.
Citrons un viss, ko sirds kāro!
Ja gribas izmēģināt jaunas garšas, droši varat glāzē kopā ar ūdeni un citronu pildīt dažādas ogas, piemēram, avenes, zemenes, kā arī augļus, piemēram, apelsīnus. Starp citu, arī gurķis ir lieliska un atsvaidzinoša sastāvdaļa ūdens glāzei no rītiem.