TOP sporta aktivitātes šajā rudenī!

Trūkst produktivitātes un enerģijas jauniem projektiem? Ir risinājums – fitnesa treniņi, kas ne tikai uzlabos jūsu garastāvokli, bet arī fizisko sagatavotību.

Aktīvitiātes_Viasms

Joga (Yoga)!

Joga neatkarīgi no tās saistības ar dažādām tradīcijām var tikt uzskatīta par filosofisku disciplīnu, kas aptver dažādas garīgas prakses hinduismā. Joga ir ne tikai teorētiska, bet arī praktiska disciplīna, kas balstās uz personīgo dvēseles pieredzi. Tā ir sena dvēseles pašizziņas zinātne. Tā ne tikai rada filozofisku fundamentu, bet arī piedāvā praktiskus paņēmienus, ar kuriem cilvēks var sasniegt glābšanu.

TRX!

TRX ir spēka treniņš. 60 minūtēs notestēsiet savas maksimālo fizisko spēku, cik tad jūs īsti esat izturīgs. Treniņa laikā vienlaikus strādā visas muskuļu grupas, un ir vienkārši maināms slodzes līmenis no iesācēja līdz profesionālam sportistam.

Crossfit

Treniņš azartartiskiem. Mainīgā satura dēļ ir iespējams sasniegt aizvien jaunus sevis pilnveidošanas mērķus. CrossFit ir unikāla treniņu sistēma, kura savu popularitāti ir ieguvusi salīdzinoši nesen. Kaut arī šī sistēma pastāv jau ilgu laiku, trenažieru zālēs un fitnesa klubos tā piekritēju pulku savākusi pēdējo divu gadu laikā.

Savas gaitas Crossfit uzsāka policijas akadēmijās, īpašo uzdevumu vienību skolu programmās, militāro spēku vispārējās fiziskās sagatavotības uzlabošanas programmās. Nodarbības ilgums parasti nepārsniedz stundu, kas ir atzīts par piemērotāko laiku optimālam treniņam.

Pilates

Fizisko vingrojumu sistēmu, kas vēlāk ieguva nosaukumu Pilates, izstrādāja Vācijā dzimušais Džozefs Pilatess (1880 – 1967.). Džozefs bērnībā bija vājš, slimīgs bērns, kas gadu gaitā ar fizisko vingrojumu palīdzību spēja atjaunot veselību un burtiski “radīt savu ķermeni no jauna”. Tagad pilates ir lielisks veids kā izstaipīt darbā nosēdētos muskuļus, iegūt vieglumu un jaunu enerģiju. Pilates nodarbībā tiek izmantoti jogas, tai – chi un klasiskā streičinga elementi. Katram vingrojumam ir atšķirīgas grūtības pakāpes, tāpēc vingrojumus var izpildīt arī iesācēji. Vingrojumu atkārtojuma skaitu katrs var izvēlēties, atbilstoši fiziskajai sagatavotībai.