TOP dāvanu idejas seniora iepriecināšanai

Foto: Pexels.com

Ikreiz, kad tuvojas svētki, daudziem nokaras rokas, jo kārtējo reizi jāizdomā oriģināla dāvana saviem mīļajiem. Lai gan lielākajai daļai senioru lielāko prieku sagādā mazbērnu satikšana, lūk, vēl bez tiem, dažādas dāvanu idejas vecāka gada gājuma cilvēkiem.

Nav joka lieta atrast tādu dāvanu, kas izsaka visu pateicību savem vecākiem vai vecvecākiem par tām rūpēm un daudziem dzīves gadiem, ko viņi ir veltījuši savai ģimenei. Diez vai zeķu pāris un dušas želejas ir tas, ko mēs paši vēlētos dzīves nogalē saņemt no saviem bērniem un mazbērniem. Tāpēc jārāda piemērs nākamajām paaudzēm un jāveicina laba krama, svētkos iepriecinot savas ģimenes seniorus ar tiešām lieliskām dāvanām. Lūk, dažas idejas, ar kurām var sākt, ja pašam nekas nenāk prātā!

Kaut kas, ko paši sev neatļautos pirkt

Iespējams, ir kāda lieta, kas atvieglotu seniora mājas soli, bet viņš to ne var, ne grib pats atļauties. Tieši jaunākajai paaudzei ir pienākums šādas lietas saviem mīļajiem vecākiem vai vecvecākiem uzdāvināt. Iespējams redzat, ka vecmāmiņai paliek grūti slaucīt grīdu vai mazgāt traukus – visa ģimene var samesties kopā un iegādāties kādu mājas uzkopšanas robotu vai trauku mazgājamo mašīnu. Iespējams vecvecāki sen nav mainījuši brilles – uzdāviniet viņiem dāvanu karti briļļu veikalā. Lai gan visdrīzāk pirmā reakcija no dāvanas saņēmēja būs – “Nevajadzēja jau tā tērēties!” – taču, ja šāda dāvana tiešām uzlabos seniora dzīvi, tad tā ir tā vērta!

Foto: Stocksnap.io

Kaut kas veselības stiprināšanai

Lai gan mūsdienās ir daudz senioru, kas ir savam vecumam ļoti labā fiziskajā stāvoklī, nav noslēpums, ka vecums nenāk viens. To bieži pavada gan nevēlamas kaites, gan gluži vienkārši – vispārējs ķermeņa sagurums. Tāpēc uzdāviniet Ziemassvētkos savam mīļajam senioram kaut ko veselības uzlabošanai vai stiprināšanai. Un te nebūt nav domātas zāles vai uztura bagātinātāji, drīzāk tādas lietas kā:

  • Nūjošanas nūjas un jau sarunāts nūjošanas treniņš;
  • Atjaunojošas SPA procedūras, kas īpaši paredzētas senioriem;
  • Pirts apmeklējums profesionāla pirtnieka pavadībā;

Šādas dāvanas ļaus ne tikai uzlabot veselību, bet arī pacilāt garu, kas bieži vien tiek atstāts otrajā plānā.

Kultūras dzīves baudīšana

Daudzi seniori savā jaunībā ir bijuši lieli mākslas un kultūras cienītāji, bet mūsdienās vairs nevar atļauties pilnībā izbaudīt šo sfēru augsto izmaksu dēļ. Tāpēc vienmēr ir laba ideja vecākiem vai vecvecākiem uzdāvināt:

  • Kāda mīļa izpildītāja koncerta biļetes;
  • Biļetes labās vietās uz kādu labu teātra vai operas izrādi;
  • Kādu dārgāku grāmatu, ko pats seniors sev nepirktu;
  • Muzeju apmeklējumu kopā ar bērniem.

Tādējādi Jūs dāvināsiet iespēju sajusties kā pilnvērtīgai aktīvās sabiedrības daļai. Apmeklējiet kultūras pasākumus kopā ar viņiem un pēc tam pārrunājiet redzēto un dzirdēto – tādējādi dāvanai būs dubulta vērtība.

Foto: Stocksnap.io

Pieredze kopā ar ģimeni

Šajā sasteigtajā laikā, kad visi skrien kā vāveres ritenī, labākais, ko Jūs varat uzdāvināt kādam, tajā skaitam sev mīļajam senioram, ir laiks. Tāds laiks, kas pavadīts kopā ar viņiem par visiem 100 procentiem. Tāpēc, ja ir iespējams, uzdāviniet saviem mīļajiem kopīgus ceļojumus. Tā var būt vienas dienas ekskursija pa Kurzemi, tas var būt vairāku dienu kopīgs brauciens uz Tallinu, vai tā var būt kopīga atpūta siltajās zemēs. Ja Jūsu seniors ir aktīvs un sportisks – paņemiet viņu līdzi uz kalnu vai kopā aizejiet paslidot. Kopā izbaudīts laiks ir neatsverama dāvana, kas iepriecinās ikvienu vecāku un vecvecāku.

Ja nepietiek visām dāvanām – īstermiņa aizdevums

Iespējams pirms svētku laikā radušies neplānoti izdevumi un dāvanām nedaudz pietrūkst, tomēr uz dāvanām senioriem taupīt nevajadzētu. Ziemassvētki tomēr ir reizi gadā, un ja pietrūkst tikai nedaudz, pastāv tāda iespēja kā īstermiņa aizdevums. Tā kā summa, kādā nepieciešams īstermiņa aizdevums, visdrīzāk būs neliela, tā būs jāatgriež mēneša laikā. Izrēķiniet, cik daudz no janvāra alga varēsiet bez problēmām veltīt tam, lai īstermiņa aizdevums tiktu atmaksās, un to nepārsniedziet! Lai Jums tiktu izsniegts īstermiņa aizdevums, Jums ir nepieciešami patstāvīgi ienākumi un bankas konts kādā no Latvijas bankām.

Ja esat izlēmis, ka šajā pirms svētku laikā Jums nepieciešams īstermiņa aizdevums, aplūkojiet VIAsms Ziemassvētku piedāvājumus jaunajiem un esošajiem klientiem. Lai īstermiņa aizdevums Jums tiktu piešķirts, Jums VIAsms mājaslapā jānorāda nepieciešamā summa, jāievada personas kods, telefons un e-pasts, un aizdevējs operatīvi izvērtēs Jūsu datus. Īstermiņa aizdevums ir paredzēts tādiem gadījumiem, kad kaut kam tiešām svarīgam pietrūkst vien neliela naudas summa, kuru tuvākā mēneša laikā būs iespējams atmaksāt pilnā apmērā.

Aizņemieties atbildīgi un vienmēr izvērtējiet vai īstermiņa aizdevums atbilst Jūsu maksātspējai!