Sveču liešanas meistarklase. Izmēģināsim?

Sveču liešana mājās ir daudzu iecienīts hobijs, kas aizrauj arī bērnus. Turklāt tas ir ne tikai interesants veids, kā pavadīt brīvo laiku, bet arī lieliska pašgatavota dāvana citiem un prieks pašam par labi padarītu darbu. Uzzināsim, kas nepieciešams sveču liešanai, un kā to pareizi darīt.

Sagatavošanās posms – nepieciešamie atribūti

Sveču liešanas tehnikas mēdz atšķirties atkarībā no iemaņām un vēlamā gala rezultāta. Ja ne reizi to vēl neesat darījis, Jums būs nepieciešams:

  • parafīns vai steraīns;
  • 100% kokvilnas diegs;
  • neliels kociņš dakts uztīšanai;
  • trauks parafīna vai steraīna kausēšanai;
  • trauks ūdens peldei;
  • formiņas atbilstoši vēlamajam sveces izmēram
  • augu eļļa;
  • nieciņi sveces dekorēšanai (pēc izvēles).

Making beeswax candles

Izmantojiet sveču neizdegušos galus!

Veids, kā ietaupīt naudu un izmēģināt sveču liešanas tehniku pirmajā reizē, ir izmantot sveču pārpalikumus jeb to daļu, kas netiek nodedzināta. Tiesa, šādi sveču gali būs nepieciešami visai daudz. Ja izvēlaties šo variantu, sveces sadaliet pa krāsām, lai varētu tos kausēt pa kārtām, jo kausējot visu kopā, iegūsiet nepatīkamu krāsu.

Ķeramies pie darba – sveču liešana

Pirms sveču liešanas visu nepieciešamo sagatavojiet tā, lai procesā būtu ērti paņemt un lietot. Drošības pēc darba virsmu noklājiet ar avīzēm, lai parafīns nesabojā materiālu. Ja liesiet sveces kopā ar bērniem, uzmaniet, lai bērns neaiztiek parafīnu, kamēr tas nav atdzisis!

Candlelight. Beautiful Handmade Candle And Whitetwig Balls On Ol

1. Formiņas sagatavošana

Izvēlēto formu ieziediet ar augu eļļu un tajā ievietojiet vēlamos sveces dekorus. Nelieciet pārāk daudz, citādi liesma tos sadedzinās.

2. Dakts sagatavošana

Uz kociņa uztiniet kokvilnas diegu un novietojiet to uz formiņas tā, lai diegs karātos tieši pa vidu. Degļa resnumu pielāgojiet sveces izmēram un garumam. Labāk to uztīt mazliet garāku, nekā par īsu!

3. Parafīna kausēšana

Parafīnu sagriežat pēc iespējas mazākos gabaliņos, ievietojiet traukā un kausējiet ūdens peldē līdz kļuvis pilnībā šķidrs. Varat pievienot pārtikas krāsvielas vai aromātiskās eļļas. Kad parafīns pilnībā izkusis, to uzmanīgi ielejat formiņā tā, lai dakts aizvien būtu pa vidu.

4. Žāvēšana

Svece ir jāžāvē istabas temperatūrā, lai nerastos plaisas. Kad tā pilnībā sacietējusi, nogriežat degli un sveci lēnām izņemiet no formas. Pirmajā reizē veiksies labāk, ja forma būs no kartona, ko ērti varat saplēst. Sveci varat atstāt arī formiņā, ja tā ir, piemēram, no stikla.

candles

Lūk, cik vienkārši ir radīt pašam savu siltuma avotu – sveci! Ļaujiet vaļu fantāzijai un radošajai izdomai!