Skaistākās vietas Latvijā, kas noteikti jāapmeklē rudenī

Nāk rudens izgreznot Latviju, bet nepūlies, necenties tā, man viņa ir visskaistākā tik un tā… Neaizmirstamā Ulda Stabulnieka un Māras Zālītes dziesmas, kas vienmēr ataust atmiņā brīdī, kad lapas sāk sārtoties un koki uzvelk savus oranži sarkanos mēteļus. Jā, patiešām varam lepoties ar to, cik Latvija skaista rudenī, un nemaz nav jādodas uz ārzemēm, lai izbaudītu krāšņo rudeni. Kur doties, lai ne tikai atpūstos, bet priecētu sevi ar visskaistākajiem dabasskatiem?

Mother And Daughter Having Fun In The Autumn Park Among The Fall

TOP 1 – Sigulda

Par klasisku kļuvusī pilsēta, kur ne vien vietējie, bet tūristi no visas pasaules dotas aplūkot krāšņo dabas skaistumu rudenī. Jā, tik tiešām pilsēta var lepoties ar krāšņo krāsu buķeti, kas paveras no “Svētku laukuma”. Lai aplūkotu skatu no augšas, ir pieejams “Panorāmas rats”. “Zelta rudens” Siguldā ir īstais laiks, lai dotos aplūkot ne tikai lapas, bet arī Siguldas pili, Turaidas muzeju, bobsleja trasi un citas kultūrvēsturiskas vietas.

Cesvaines pils un parks

Vēstures un arhitektūras baudītājiem, iesakām apmeklēt Cesvaines pili un tās parku. Pils ir Berlīnes arhitektu H. Grīzenbaha un A. Dinklāges projekts, kas kalpo kā izcils 19. gadsimta neogotikas arhitektūras paraugs. Ja pastaigas laikā kļūst vēsi, iespējams siltu dzērienu un gardu maltīti baudīt Cesvaines pils restorānā.

Lielais Ķemeru tīrelis

Aizvien populārākas apskates objekts kļūst Lielais Ķemeru tīrelis, kas atrodas Ķemeru nacionālajā parkā. Tajā ir izvietotas laipas, kas apmeklētājiem ļauj iepazīt neskarto purva dabu un šajā laikā novērot arī rudens skaistumu. Lūk, daži fakti:

  • Tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijā;

  • Tīreļa platība ir 5000 ha;

  • Purvs ir aptuveni 8000 gadus vecs;

  • Laipa, kas izbūvēta tīrelī ir 3,4 km gara un veido divus apļus;

  • Izvēloties pilno maršrutu ir iespējams uzkāpt speciāli uzbūvētā skatu tornī, lai purvu aplūkotu visā tā krāšņumā.

Vairāk informācijas par Ķemeru nacionālo parku varat atrast mājaslapā //www.kemerunacionalaisparks.lv/.

kemeru nacionalais parks

Tērvetes dabas parks

Uz šo parku noteikti jādodas kopā ar bērniem, lai aplūkotu krāšņo rudens laiku un iecienīto “Pasaku mežu”, “Rūķu mežu” un “Atrakciju laukumu”. Lai izstaigātu visu mežu, nepieciešamas vismaz trīs stundas. Pastaigas beigās ikvienam ir iespēja nobaudīt līdz paņemtos gardumus, jo teritorijā ir izveidoti soliņi, kur ērti apsēsties un atpūsties pēc garās pastaigas. Parka teritorijā sastapsiet pasaku tēlus, varēsiet izbraukt arī ar “Pasaku bānīti” vai velosipēdu. Vai zinājāt, ka Tērvetes dabas parks ir atzīts par izcilāko tūristu galamērķi Latvijā EDEN projekta ietvaros?

Tervetes dabas parks

Protams, šīs ir tikai dažas no krāšņajām vietām Latvijā, kur doties visai ģimenei rudenī. Starp citu arī sēņošana ir iecienīts atpūtas veids šajā gadalaikā, kur doties kopā ar bērniem un izzināt meža noslēpumus.