Skaistākās rudens ainavas Latvijā

Vēlies kaut kur doties, bet nevari izdomāt, kur? Varbūt izlemt tev palīdzēs kāds no zemāk aprakstītajiem variantiem.

Neapšaubāmi tuvojas rudens, lai arī drūms un drēgns, tam ir savs skaistums. Vasaras zaļumu nomaina košs pārklājs, kas atvasaras saulē izkrāso mūsu ikdienu. Lai arī rudens skaistuma netrūkst tur, kur tu jau tagad atrodies, vēlos ieteikt dažas vietas, kuras būtu vērts redzēt savām acīm. Ir grūti noteikt, kura ainava ir skaistāka un, kura mazāk skaista, tomēr dažus ieteikumus, kur doties tev došu:

Sigulda

Zelta rudens

Tā pilnīgi noteikti ir viena no apmeklētākajām pilsētām rudenī. Gaujas senlejas košums ir pārsteidzošs. Iesakām izbrīvēt laiku un doties uz Siguldu, kur varēsi atrast arī daudzas citas izklaides, kas patiks ne tikai bērniem, bet arī pieagušajiem. Izdevīgus piedāvājumus vai idejas dāvanām Siguldā vari apskatīties davanuserviss.lv .

Koknese

Zelta rudens

Vēl viena krāšņa upe ir Daugava, kuras krastos atrodas Koknese. Vai atceries stāstu „Staburaga bērni”? Tieši par Koknesi tajā ir stāsts, lai arī Staburags šobrīd ir appludināts, no Kokneses pilsdrupām paveras brīnumains skats uz Daugavas lokiem. Blakus pilsdrupām atrodas Kokneses parks, kurā varēsi baudīt rudenīgu pastaigu. Ja esi izvēlējies Koknesi, kā savu galamērķi – neaizmirsti apciemot arī „Likteņdārzu”.

Ventas rumba Kuldīgā

Zelta rudens, Kuldīga

Vienas no skaistākajām Latvijas ainavām ir Kuldīgā, gan Ventas rumba, gan ķieģeļu tilts pār Ventu, gan „Latvijas Venēcija”,gan atjaunotais Pilsētas dārzs, te skaistuma pilnīgi noteikti netrūkst. Dodoties uz Kuldīgu, iesaku iegriezties mājīgajā kafejnīcā „Pagrabiņš”, kur varēsi baudīt pusdienas lieliskā atmosfērā.

Ludza

Zelta rudens, Ludza

Ja plāno doties tālākā izbraucienā, iesaku aizbraukt uz Latvijas vecāko pilsētu, Ludzu. Šogad Ludza svinēja savu jau 836. jubileju, tā glabā sevī senu kultūrvēsturisku mantojumu, kas jāredz ikvienam.  Tāpēc, ja esi izlēmis doties uz Ludzu, tad noteikti                                      atrodi Ludzas pilskalnu,  tieši blakus Ludzas ezeram.

Atrodi sev piemērotākos ceļojumu galamērķus Latvijā kulturaskarte.lv