Pasākumi jūnijā, ko ir vērts apmeklēt

Ir pienācis jūnijs, kad saule sāk spīdēt spožāk un kad vēlamies vairāk atpūsties un baudīt kultūru. Arī jūnijā ikvienam ir pieejama plaša koncertu, izrāžu un citu pasākumu programma, lai smeltos jaunus iespaidus un enerģiju veicamajiem darbiem. Jūnijā iesakām apmeklēt kultūras pasākumus brīvā dabā, lai patīkami pavadītu laiku svaigā gaisā. Lasiet tālāk, kuri pasākumi gan galvaspilsētā, gan ārpus tās, mūsuprāt, ir tā vērti, lai tos apmeklētu jūnija mēnesī.

Baznīcu nakts 2015

baznīcu nakts

Pasākuma laikā, 5. jūnijā, baznīcas būs atvērtas līdz pusnaktij vai pat ilgāk, lai ikvienam interesentam būtu iespēja iepazīt baznīcas un garīgās vērtības. Baznīcu nakts laikā ikviens varēs klausīties mūzikas skaņās un dziesmās, izbaudīt baznīcu arhitektūru un kultūru. Pasākumi notiek ne vien Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās, piemēram, Kuldīgā, Cēsīs, Ogrē, Ludzā, Jelgavā un daudzviet citur. Vairāk informācijas meklējiet pasākuma mājaslapā www.baznicunakts.lv

Rīgas Operas festivāls 2015

puccini_mozaika_imidzsStarptautiskais operas festivāls šogad norisināsies no 5. jūnija līdz 18. jūnijam un priecēs ne tikai vietējos skatītājus, bet arī ārzemju viesus. Šogad festivāls veltīts slavenajam itāļu komponistam Džakomo Pučīni. Pasākuma ietvaros būs iespējams vērot gan Dž.Pučīni operu jauniestudējumus, gan jau zināmus uzvedumus: Bohēma, Madama Butterfly, Toska un citus. Biļetes iespējams iegādāties LNO un Biļešu paradīzes kasēs.

Laiks dejot 2015

Ja esat dejas cienītājs, tad iesakām apmeklēt ikgadējo starptautisko laikmetīgās dejas festivālu “Laiks dejot 2015”, kas šogad norisināsies no 17. jūnija līdz 21. jūnijam. Šogad par festivāla moto izvēlēts “Mans ķermenis ir mana seja”, lai pievērstu cilvēku uzmanību dejas galvenajam izteiksmes līdzeklim – ķermenim. Festivāla laikā būs iespējams baudīt gan pašmāju, gan ārvalstu deju priekšnesumus, kas ikvienam vērotājam sniegs daudzveidīgu emociju virpuli.

Kalnciema kvartāla tirgus

kalnciema2

Katru sestdienu no plkst.10:00 līdz 16:00 ikvienam ir iespēja baudīt Latvijas mājražotāju un zemnieku sarūpētos gardumus, kā arī amatnieku veidotos darinājumus Kalnciema kvartāla tirdziņā Rīgā. Kamēr vecāki iepērkas, bērni var izklaidēties, piedaloties dažādās radošajās darbnīcās vai citās aizraujošās aktivitātēs. Kalnciema kvartāls ir parūpējies, lai Jūs varētu ne tikai iegādāties kāroto, bet arī baudīt nesteidzīgu atpūtu, klausoties koncertus vai aplūkojot izstādes. Apmeklējot tirdziņu, varēsiet izbaudīt īstu vasaras sajūtu kopā ar ģimeni vai draugiem!