Pareiza sauļošanās vasarā

Vasarā ikviens labprāt izbauda nesteidzīgu atpūtu, sauļojoties pludmalē vai piemājas dārzā. Taču svarīgi ir atcerēties, ka šāda veida atpūta var nodarīt kaitējumu mūsu ādai un ķermenim. Lai sauļošanās mums sniegtu tikai pozitīvas emocijas, ir būtiski ievērot nosacījumus, kas jāņem vērā atrodoties tiešos saules staros. Ja vēlaties iegūt perfektu iedegumu, neaizmirstiet par drošu sauļošanos un ādas aizsardzību.

Kas jāņem vērā sauļošanās laikā?

Pārdomāta sauļošanās mūsu organismam ir vajadzīga, jo pateicoties ultravioletajiem stariem, rodas D vitamīns, kas savukārt nepieciešams kalcija vielmaiņai, imūnsistēmai un kauliem. Kas jādara, lai sauļošanās nenodarītu kaitējumu mūsu organismam? Lasiet tālāk un uzziniet!

sauļošanās vasarā

Sauļošanās jāuzsāk pakāpeniski

Pirmajā sauļošanās reizē nav ieteicams sauļoties ilgāk par 10 līdz 15 minūtēm. Tāpat arī jāņem vērā, ka ultravioletie stari mūs sasniedz pat tad, kad debesis šķiet apmākušās, tāpēc nav pareizi domāt, ka ne tik saulainā dienā nav iespējams apdegt. Lai āda spētu reaģēt uz pirmo iesauļošanos, ieteicams nesauļoties katru dienu. Ja sauļošanās laikā izjūtat sūrstēšanu tas nozīmē, ka esat saulē uzturējies pārāk ilgi un āda jau tiek bojāta.

sauļošanās

Sauļošanās aizsargkrēmu lietošana

Daudzi uzskata, ka, lietojot aizsargrēmus nav iespējams iegūt iedegumu, bet tā nebūt nav. Sauļošanās aizsargkrēmi rūpejas par to, lai mūsu āda tiktu pasargāta pret bojājumiem. Kādu sauļošanās aizsargkrēmu izvēlēties? Tas atkarīgs no tā, kāds ir ādas tips un cik ilgi uzturēsieties saulē. Veikalos ir iespējams iegādāties krēmus dažādos stiprumos no 1 līdz 50. Skaitlis nozīmē, cik reižu ilgāk drīkst uzturēties saulē, lietojot attiecīgo aizsargkrēmu. Lietojot aizsargkrēmu, ņemiet vērā, vai krēms noturēsies arī ūdenī un to nebūs nepieciešams uzklāt atkārtoti.

Padomi, ko būtiski ņemt vērā sauļošanās periodā

Pirmkārt, jāatceras, ka saulē jāuzturas apdomīgi un jārūpējas par savu labsajūtu, lai nenodarītu bojājumus ādai un visam organismam. Dosim dažus padomus, par kuriem nedrīkst aizmirst sauļošanās periodā!

  • Sauļojoties, lietojiet galvassegu;

  • Pēc sauļošanās mitriniet ādu, jo sauļošanās laikā āda zaudē daudz ūdens un veidojas grumbas;

  • Lai pasargātu lūpas no sprēgāšanas un apdegšanas, lietojiet lūpu balzamu;

  • Sauļošanās laikā nelietojiet alkoholu;

  • Slāpes veldzējiet ar vēsu nevis ledaini aukstu ūdeni;

  • Pēc peldes noslaukaties dvielī, jo ūdens fokusē saules gaismu, kas var radīt apdegumus.

droša sauļošanās

Izbaudiet silto vasaras laiku un atpūtu pludmalē, bet neaizmirstiet par drošu sauļošanos!