Noderīgi padomi, kā atvieglot pārvākšanos

Dzīves laikā mēs apaugam ar tik daudzām mīļām mantām, ka operatīva pārvākšanās šķiet teju neiespējama. Apģērbi, mēbeles, sadzīves tehnika un tūkstošiem svarīgu sīkumu – kā sapakot un pārvest visu, īpaši, ja pārvākšanās process nevar vilkties mūžīgi? Lūk, daži ieteikumi, kas atvieglos pārvākšanos pat īsā laika posmā!

Iepērcies saimniecības preču veikalā

Pārvākšanās daudziem asociējas ar kartona kārbām, un tas patiešām ir labākais palīgs mantu pakošanā un transportēšanā. Kārbas ir pieejamas dažādos izmēros, tās ir vieglas, ekoloģiskas un labi satilpst jebkuras mašīnas bagāžniekā. Taču kartona kārbas ir tikai daļa no vajadzīgā iepakojumā, tāpēc pirms sāc krāvāt mantas, neaizmirsti iegādāties:

  • vakuuma maisus apģērbu iepakošanai;
  • ietīšanas materiālus traukiem, foto rāmjiem, nelieliem interjera priekšmetiem un citām trauslām mantām;
  • vati un pārtikas plēvi kosmētikas un parfimērijas drošas transportēšanai;
  • piezīmju lapiņas, lai aprakstītu kārbas saturu un pielīmētu iepakojuma sānā.

Šķiro mantas

Neatkarīgi no tā, vai Tev patīk krāt lietas vai dzīvot minimālistiski, dažas mantas ikdienā ir svarīgākās par citām. Pēc ievākšanas jaunā dzīvoklī, paies laiks, kamēr izkrāmēsi visu, tāpēc lietderīgi ir sagatavot somu ar pirmās nepieciešamības priekšmetiem. Šajā somā vari salikt:

  • apģērbu, veļu un higiēnas preces vismaz dažām dienām;
  • telefona lādētāju, datoru vai planšetdatoru, mobilo telefonu;
  • dokumentus, plānotāju, pildspalvu, maku, atslēgas.

Foto: Shutterstock.com

Pako pakāpeniski

Jebkura pārvākšanās ir stresa pilna, taču uztraukumu var mazināt, ja mantas sāk pakot savlaicīgi. Protams, ne vienmēr šim procesam var atvēlēt vairākas nedēļas, bet jebkurā gadījumā ir vērts ievērot veiksmīgas pārvākšanās pamatnoteikumus:

  • vispirms iepako mantas, ko izmanto reti: nesezonas apģērbus un apavus, lielus traukus, servīzes, interjera dekorus, grāmatas – visu, kas vecā miteklī vairs nebūs vajadzīgs;
  • pēc tam sapako sīkas lietas, kosmētiku, bērnu rotaļlietas un citas mantas, ko izmanto ikdienā;
  • pašās beigās piepildi somas ar pirmās nepieciešamības mantām.

Iepakošana ir liels darbs, taču tā ir tikai puse no pārvākšanās procesa. Priekšā paliek mantu pārvešana, un gandrīz vienmēr tā ir saistīta ar papildu tēriņiem. Lai iepakotu un pārvestu visas mantas, cilvēkiem bieži vien jāņem brīvas dienas darbā, turklāt mantu pārvešana nebūt ne vienmēr ir bez maksas. Ja Tev ir personīga automašīna, kurā ietilpst visas kārbas un pakas, tēriņi būs mazāki, bet pārvadāšanas un palīgstrādnieku pakalpojumi ir jāapmaksā no sava maciņa.

Ātrais kredīts internetā – pēkšņu izdevumu finansēšana

Tirgū ir ne mazums uzņēmumu, kas piedāvā mantu pakošanas, pārvešanas un montāžas pakalpojumus gan Latvijā, gan visā Eiropas Savienībā. Šāda palīdzība no malas var krietni atvieglot pārvākšanos, taču izmaksās vairāk. Ja paziņojums par nepieciešamību pārcelties uz jaunu mitekli uzkrīt kā sniegs uz galvas, var noderēt ātrais kredīts internetā. Šādu aizdevumu var noformēt mazāk nekā pusstundas laikā, un mūsdienās tā ir visoperatīvākā finanšu palīdzība.

Ja Tu aizņemies internetā pirmo reizi, ātrais kredīts var būt pieejams ar 100% atlaidi. Bezprocentu kredīts internetā ir saņemams tikai vienu reizi, bet, aizņemoties atkārtoti, jārēķinās ar procentu pārmaksu. Kopējās aizdevuma izmaksas iespējams samazinot, atmaksājot visu kredītu jau pēc 30 dienām – jo ātrāk Tu norēķināsies ar kreditoru, jo zemāka būs komisijas maksa.

Ātrais kredīts internetā var būt parocīgs ne tikai pārvākšanās laikā, bet arī citās situācijās, kad nav laika gaidīt algu. Pirms pieteikšanās kredītam neaizmirsti apsvērt visas pakalpojuma priekšrocības un trūkumus un aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas atmaksāt!