Labākās receptes no rudens āboliem!

Vai esi pamanījuši – rudens sezona ir klāt un ābeļu zari ir pilni. Āboli ir ne tikai gardi ēdami svaigi, bet vēl gardāk pagatavojumi dažādās receptēs. Mēs piedāvājums savu 3 labāko recepšu izlasi, lai šis rudens ir kulinārijas brīnumu bagāts.

Tradicionālā omes ābolkūka!

Viasms2Sāc ar to, ka samizo un sagriez labi daudz ābolu, ko bērt iekšā iepriekš ietaukotā cepamtraukā. Šīs receptes noslēpums ir ābolu daudzumā. Mīklas sastāvdaļas visas reizē sablenderējam bļodiņā. Pārlejam vienmērīgi pār āboliem cepamtraukā. Šajā stadijā nav jāsatraucas, ja šķiet, ka mīklas ir maz, bet ābolu par daudz. Tad tajā pašā bļodiņā (nav jāmazgā un blenderis arī nav jādezinficē) sablenderējam krējumu, olas un cukuru.To arī vienmērigi salejam pa virsu āboliem. Pēc gaumes, var lietot kanēli un vaniļas cukuru. Šaujam iekšā cepeškrāsnī un cepam ap 180 grādiem kādas 30-40 minūtes. Ik pa laikam pieskatām, lai nepiedeg. Ābolmaize ir garšīga gan karsta, gan garnēta ar karoti saldējuma.

Cepti āboli ar krējuma mērci!

viasms3Ābolam izgriež vidiņu (serdi), lai paliek tāds kā caurums. Ābolu ieliek cepeškrāsnī cepties uz kādiem 280 grādiem, līdz ābols sāk dalīties un paliek mīksts. Krējumu samaisa ar kanēli un cukuru. Kanēli un cukuru pievieno cik pašam garšo. Pasniedzot, krējuma mērcīti ielej ābolam izgrieztajā caurumā. Ātri, vienkārši, ekonomiski un gardi.

Jēra gaļa ar āboliem!

ViaSMS1. Jēra gaļas fileju noskalo un ar papīra salveti nosusina. Sagriež šķēlēs. 2. Ābolus noskalo, pārgriež uz pusēm un izņem serdi, bet nemizo. Sagriež šķēlītēs. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež palielos gabaliņos. Ķiploka daiviņas notīra, bet nesasmalcina. Zaļumus noskalo un sasmalcina. Gaļai uzkaisa kanēli, sāli un piparus. Gatavošanai izmanto katlu vai pannu ar biezu dibenu. Vispirms sakarsētā eļļā apcep gaļu no abām pusēm viegli brūnu. Lai gaļa būtu sulīgāka, cepšanas laikā gaļas šķēlēm nevajadzētu saskarties. Virs apceptās gaļas uzber daļu sagriezto ābolu un kartupeļu. Pārkaisa ar sāli, pipariem un pusi no zaļumiem. Tad pievieno atlikušos ābolus, kartupeļus, ķiploka daiviņas un visu pārlej ar 1 l verdoša ūdens. Katlam uzliek vāku un sautē uz vidēji lielas liesmas ~ 1,5 stundu, līdz gaļa kļūst mīksta. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz ūdens. Sautējumu pasniedz, pārkaisītu ar atlikušo daļu sasmalcinātās kinzas.

Labu apetīti. Kāda ir Tava rudens recepte?