Kur operatīvi aizņemties naudu lieliem & maziem mērķiem? Uzzini te!

Foto: Bigstockphoto.com

 

Finanšu jautājumu risināšanā liela nozīme ir diskrētumam. Neviens negrib, lai par viņa parādsaistībām zinātu trešās puses, tāpēc ne vienmēr aizņemties naudu no draugiem un ģimenes locekļiem ir labākā opcija. Mūsdienās ar privātpersonu kreditēšanu nodarbojas ne tikai bankas, bet arī nebanku aizdevēji, tāpēc atrast sev piemērotāko aizņemšanās variantu ir daudz vieglāk nekā pagātnē. Uzzini mūsu jaunajā rakstā, kur var aizņemties naudu dažādiem mērķiem, lai kredīts būtu maksimāli draudzīgs Tavam maciņam!

Katrai situācijai savs aizdevuma veids

Ja Tu vēlies aizņemties naudu, vispirms Tev skaidri jādefinē savi mērķi un prioritātes. Lai plašajā aizdevumu piedāvājumā atrastu piemērotāko variantu, apdomā atbildes uz 3 jautājumiem:

  • kāpēc Tev ir nepieciešama papildu summa, un kāds ir ieplānotais kredīta izmantošanas mērķis?
  • kāda ir Tava maksātspēja, un vai Tavs ikmēneša budžets ir pietiekami stabils un elastīgs, lai iekļautu tajā kredīta maksājumu?
  • kas Tev ir izdevīgāks – garāks atmaksas termiņš un mazāki ikmēneša kredīta maksājumi vai īsāks kredīta termiņš un mazāka kopējā atmaksas summa?

Atkarībā no atbildēm uz šiem jautājumiem varēsi noteikt, kur labāk aizņemties naudu – bankā vai pie nebanku aizdevēja, kā arī saprast, kāds kredīts Tev ir piemērotākais – kredīts līdz algas dienai vai ilgtermiņa aizdevums. Tālāk pastāstīsim par šiem variantiem detalizētāk!

Cik vienkārši ir aizņemties naudu bankā?

Banku aizdevumi privātpersonām ir pieejami dažādiem mērķiem. Pieprasītākie kredītu veidi, ko piedāvā gandrīz ikviena banka, ir:

  • patēriņa kredīts;
  • mājokļa kredīts jeb hipotēka;
  • autolīzings.

Banka var būt īstā vieta, kur aizņemties naudu, ja potenciāls aizņēmējs ir šīs bankas pastāvīgais klients ar pozitīvu kredītvēsturi un pietiekami lielu maksātspēju. Šajā gadījumā banka var piedāvāt izdevīgākus aizdevuma nosacījumus, tostarp zemāku procentu likmi. Taču bankas aizdevums ne vienmēr ir labākais variants, ja nauda nepieciešama steidzami, un ja dažādu apstākļu dēļ nav iespējams doties uz bankas filiāli, lai vienotos par kredītlīguma nosacījumiem. Tāpat jāņem vērā, ka bankas kredīts parasti pieejams pret ķīlas nodrošinājumu.

Cits variants, kur dabūt naudu, ir nebanku kredītdevēji – mūsdienīgi uzņēmumi, kas lielākoties strādā tiešsaistē, un piedāvā aizņemties naudu bez galvojuma, ķīlas un dokumentu iesniegšanas. Tā strādājam arī mēs, VIA SMS. Raksta turpinājumā uzzināsi, kur var aizņemties naudu neatliekamiem tēriņiem un nopietniem dzīves plāniem!

Aizdevums pieteikšanās dienā: kā tas strādā?

Foto: Bigstockphoto.com

Ja dzīvē ir atgadījusies neparedzēta situācija, kas prasa neatliekamu risinājumu, nozīme ir katrai minūtei. Kur var aizņemties naudu, lai saņemtu prasīto summu bez liekas kavēšanas? Viens no iespējamajiem variantiem – internetā, izmantojot nebanku aizdevēju pakalpojumus. Tas ir viens no ātrākajiem aizņemšanās variantiem, kas pieejams personām ar pozitīvu kredītvēsturi un atbilstošu maksātspēju. Tiešsaistē var pieteikties gan nelielai summai ikdienas tēriņiem, gan patēriņa kredītam vērienīgiem dzīves mērķiem. Noskaidrosim, kādas ir abu aizdevumu veidu īpatnības!

Īstermiņa un ilgtermiņa aizdevums: kopīgais un atšķirīgais

Daudzi kredītdevēji, tostarp arī VIA SMS, piedāvā gan īstermiņa ātro kredītu, gan ilgtermiņa patēriņa kredītu. Ātrais kredīts ir samērā ērts variants cilvēkiem, kuri meklē, kur var aizņemties naudu līdz algas dienai. Aizdevuma standarta atmaksas termiņš ir 30 dienas, kas nozīmē, ka kredīts pilnā apjomā būs jāsedz jau no nākamās algas. Ja Tu vēlies aizņemties naudu neatliekamiem ikdienas tēriņiem, piemēram, negaidīti liela apkures rēķina apmaksai vai mobilā telefona remontam, ātrais aizdevums var Tev palīdzēt.

Savukārt patēriņa kredīts ir apjomā lielāks aizdevums ar garāku atmaksas termiņu. Ja Tevi nodarbina jautājums, kur iegūt naudu mājokļa remontam, ģimenes ceļojumam vai steidzamai operācijai, ilgtermiņa patēriņa kredīts var būt parocīga izvēle.

Ja esi izvēlējies aizņemties naudu pie nebanku kredītdevēja, Tev nebūs jādodas uz kreditora biroju, lai aizpildītu pieteikumu. Viss notiek tiešsaistē, tāpēc noformēt aizdevumu varēsi, neizejot no mājām. Vai zini, kā notiek pieteikšanās kredītam internetā?

4 soļi pie aizdevuma

Foto: Bigstockphoto.com

Nebanku aizdevēji strādā, pateicoties vienkāršai un pārbaudītai pieteikšanās kārtībai:

  • lietotāja reģistrācija un pieteikšanās aizdevumam notiek tiešsaistē, aizdevēja mājaslapā;
  • aizdevējs saņem kredīta pieteikumu uzreiz pēc tā nosūtīšanas un nekavējoties to izskata;
  • klients saņem īsziņu ar aizdevēja lēmumu dažu minūšu laikā pēc pieteikuma izskatīšanas;
  • pozitīva lēmuma gadījumā kredīta nauda tiek pārskaitīta uz aizņēmēja bankas kontu līgumā noteiktajā termiņā, kas parasti ir 10-15 minūtes. Atsevišķos gadījumos kredīta pārskaitīšana var aizņemt 1-2 darba dienas.

Izskatās pietiekami vienkārši? Patiešām, nebanku kredītdevējs ir viens no ātrākajiem variantiem, kur aizņemties naudu, taču nesteidzies pieteikties aizdevumam, pirms neesi apsvēris visus kredīta par un pret! Turpini lasīt, lai uzzinātu, kas jāņem vērā un kā ievērot atbildīgas aizņemšanās principus!

Esi gudrs un zinošs aizņēmējs!

Ikvienam potenciālam kredīta ņēmējam jātiek galā ar diviem lieliem jautājumiem. Pirmais – kur var aizņemties naudu, otrais – kā aizņemties maksimāli izdevīgi. Ja esi nolēmis izmantot nebanku kredītdevēja pakalpojumus, Tev būs jāizvērtē, vai kredīta nosacījumi ir adekvāti Tavai maksātspējai. Kā to izdarīt?

Aizņemties naudu atbildīgi – obligāts nosacījums kredīta ņēmējiem

Foto: Shutterstock.com

Atbildīga aizņemšanās nozīmē, ka kredīta ņēmējs objektīvi izvērtē savu finanšu situāciju un maksātspēju. Arī godprātīgs nebanku kredītdevējs ievēro atbildīgas kreditēšanas vadlīnijas. Mēs, VIA SMS, cenšamies minimizēt kredīta riskus gan klientiem, gan mums pašiem. Izmantojot elektroniskās kredītvēstures datubāzes, mēs pārbaudām lietotāju sniegto informāciju un nosakām, vai potenciāls klients var aizņemties naudu.

Taču arī Tu pats vari viegli pārbaudīt savu atbilstību kredītam, uzdodot sev vienkāršus jautājumus:

  • vai Tev ir regulāri un pietiekami lieli ienākumi kredīta atmaksai? Aizņemties naudu var tikai tad, ja esi pārliecināts, ka nākamajā mēnesī varēsi veikt kredīta maksājumu vai atmaksāt aizdevumu pilnā apjomā, ja esi izmantojis īstermiņa kredītu;
  • vai ikmēneša maksājuma apjoms ir adekvāts Tavam budžetam? Lai veiksmīgi segtu parādsaistības termiņā, kredīta maksājumi nedrīkst pārsniegt 20% – 30% no ikmēneša ienākumiem;
  • vai kredīts nepieciešams patiešām svarīgam mērķim, ko nav iespējams finansēt no iekrājumiem? Nav ieteicams aizņemties naudu mirkļa iegribām un impulsīviem pirkumiem, jo prieks par iegādāto preci ātri pazudīs, bet kredītsaistības paliks.

Neaizmirsti, ka kopējais kredīta apjoms var būt lielāks nekā Tev nepieciešamā summa, jo aizdevumam tiek piemērota procentu likme. Ja Tev ir svarīgi, lai kredīta maksājums būt pēc iespējas mazāks, izvēlies kredītdevēju, kas piešķir 100% atlaidi komisijas maksai. VIA SMS šāds aizdevums ir pieejams jaunajiem klientiem, un maksimālā pirmā kredīta summa ir 350 eiro.

Meklējot, kur aizņemties papildu naudas summu, neaizmirsti pārbaudīt nebanku aizdevēju piedāvājumu. Mēs, VIA SMS, piedāvājam gan īstermiņa aizdevumu līdz algas dienai, gan apjomā lielāku naudas kredītu ar garāku atmaksas termiņu. Iepazīsties ar mūsu nosacījumiem, lai uzzinātu, vai VIA SMS kredīti var būt Tev piemēroti!