Kur aktīvi pavadīt brīvdienu Rīgā?

Līdz pat lielajiem rudens lietiem katrs no mums steigsies izbaudīt rudens krāsainību, silto saulīti un skaistākās dabas takas. Šajā rakstā atradīsi dažas idejas vienas dienas atpūtai pie dabas, nepametot Rīgas robežas!

Zoologiskais darzs

 

Ja kādu laiku neesi biji Rīgas Zooloģiskajā dārzā, iespējams, būs pat ļoti interesanti tajā pabūt. Ik gadu tiek atjaunota kāda no Zooloģiskā dārza daļām vai ēkām, piemēram, no jauna ir projektēta un uzcelta žirafju māja. Starp citu, kopumā zoodārza kolekcijā ir vairāk kā 430 dažādu sugu dzīvnieku. Tev būs interesanti redzēt gan dzīvniekus, gan atjaunoto Zooloģisko dārzu.

Ja tuvojas kādi no rudens svētkiem, droši dodies uz Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, kurā vienmēr var nosvinēt svētkus pēc latviešu tautas tradīcijām. Kā ierasts, muzejā varēsi izstaigāt dažādu Latvijas novadu zemnieku sētas un izpētīt to mājas, sadzīvi un tradīcijas. Kopumā muzejā ir iekārtotas 118 senas mājas no Vidzemes, Zemgales, Latgales un Kurzemes un šeit ir ļoti plaša teritorija pastaigām, veseli 88 hektāri! Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs atrodas Rīgas pierobežā, Berģos, Juglas ezera krastā.

LU Botaniskais darzsJa vēlies Rīgā pabūt dabā, bet mērot pēc iespējas īsāku ceļu, apmeklē Latvijas Universitātes Botānisko dārzu Pārdaugavā. Šeit dažādu izmēru siltumnīcās var redzēt dažādu veidu sukulentus, kaktusus, dažādu valstu kokus un citus augus, bet lielajā dendrārijā visu gadu redzamas lielās palmas un citi dienvidu zemju augi. Līdz 2014.gada oktobra beigām te vari apmeklēt arī Baltijā vienīgo Tropu tauriņu māju ar tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem. Tropu tauriņu mājā varēsi sajust džungļu klimatu, augu aromātu un priecāties par tauriņu greznajiem spārniem. Starp citu, arī Botāniskajā dārzā pietiks vietas pastaigām dabā, jo glīti iekoptā teritorija ir 15 hektāru plaša.

Lai tev lieliskas brīvdienas un patīkama atpūta! Es ceru, ka tev noderēs kāds no šiem padomiem!