Kultūras programma augustā

Straujiem soļiem tuvojas vasaras izskaņa, kad skolēniem un studentiem būs jāatsāk mācības un daudziem arī atvaļinājums un laiskā atpūta būs beigusies. Taču vēl nav par vēlu izbaudīt daudzveidīgo kultūras programmu, ko mums piedāvā daudzi jo daudzi pasākumu organizatori. Arī augustā notiks dažādi pasākumi, ko iespējams apmeklēt gan draugu lokā, gan kopā ar bērniem. Nelielai iedvesmai aprakstīsim dažus no pasākumiem, ko, mūsuprāt, ir vērts apmeklēt!

Riga Boat Show 2015

Latvijā vienīgā ūdenstransporta izstāde uz ūdens norisināsies no 7. līdz 9. augustam tepat Rīgā, Matrožu ielā 15. Baltijas mēroga izstādē skatītājus priecēs dažādas jahtas un buru laivas, kas aizraus gan pieaugušos, gan bērnus. Izstādē varēsiet aplūkot arī ar ūdens sportu saistītu aprīkojumu un pieteikties testa braucieniem. Savukārt, ja esat īsts ūdens transporta fanāts, tad visus interesējušos jautājumus varēsiet uzdot ūdenstransporta dīleriem.

Riga Boat show 2015

Rīgas svētki 2015

Šogad mūsu galvaspilsētas svētki notiks no 14. līdz 16. augustam, apmeklētājus priecējot ar daudzveidīgu pasākumu programmu. Koncerti, radošās darbnīcas, izstādes un daudz citu pasākumu norisināsies gan Vērmanes dārzā, Esplanādē, gan Spīķeru radošajā kvartālā un citviet pilsētā. Ielūkojoties pasākuma programmā, ieraudzīsiet, ka aktivitātes piemērotas gan tiem, kuri priekšroku dot mūzikai, gan tiem, kuri vairāk ciena sportu vai mākslu. Svētku uguņošana paredzēta lielkoncerta “Rīgas sirds ietvaros”. Šis koncerts norisināsies 15. augustā plkst. 21:00 11.novembra krastmalā. Skatītājus priecēs Latvijā zināmi un iecienīti mūziķi un grupas, piemēram, Daumants Kalniņš, Ralfs Eilands, Musiqq, Aija Andrejeva un daudzi citi. Ar plašāku pasākuma programmu iepazīstieties svētku mājaslapā //www.rigassvetki.lv/2015/.

Rīgas pilsētas svētki 2015

Festivāls “Summertime – aicina Inese Galante” 2015

Šogad jau 11 reizi Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notiks latviešu izcilā soprāna Ineses Galantes rīkotais mūzikas festivāls. Festivāls piedāvā krāšņu muzikālo programmu gan ar pašmāju akadēmiskās, džeza un pasaules mūzikas māksliniekiem, gan pazīstamiem māksliniekiem no Kanādas, ASV, Spānijas, Krievijas, Vācijas un Lielbritānijas.

Šogad festivāls norisināsies šādos datumos:

  • 10.08.2015;
  • 11.08.2015;
  • 12.08.2015;
  • 13.08.2015;
  • 14.08.2015;
  • 15.08.2015;
  • 16.08.2015.

Koncerti notiks plkst.19:00, tāpēc varēsiet izvēlēties, kurš norises datums Jums ir ērtāks. Bet, lai uzzinātu detalizētāku informāciju, apmeklējiet festivāla mājaslapu //festivalsummertime.com/en/.

Summertime festivāls
Baudiet siltās dienas un apmeklējiet kultūras pasākumus gan kopā ar ģimeni, gan draugiem! Augusts ir krāsainiem un daudzveidīgiem notikumiem piepildīts, tāpēc saplānojiet savus brīvos mirkļus jau laikus, lai nepalaistu garām to, ko labprāt būtu apmeklējis. Lai patīkama atpūta!