Ko darīt martā? 4 idejas pavasarīgām nodarbēm

Sākoties pavasara putnu dziesmām, košajiem saules stariem un kukaiņu rosībai, arī mums tā vien gribas kā dienu pavadīt svaigā gaisā, baudot dabas pieskārienu. Jā, šis ir īstais laiks, kad uzņemt spēku, vitamīnus un enerģiju, lai ar pilnu sparu sagaidītu īstā pavasara iesākšanos. Lūkosim, kur martā varam doties, lai sajustu siltā laikā iestāšanos!

Romantikas un miera oāze – Jaunmoku pils

Jaunmoku pils ir atpūtas komplekss, kas atrodas Ventspils pusē, 75 kilometrus no Rīgas. Tā celta 1901. gadā kā medību pils toreizējam Rīgas mēram Džordžam Armitstedam. Dodoties uz pili, varēsiet gan tajā nakšņot, gan brokastot vai vakariņot pils restorānā “Liepaleja”, kā arī baudīt atpūtu saunā un divvientulību izjādē ar zirgiem. Jaunmoku pilī ir iekārtots arī muzejs ar plašu ekspozīciju un mainīgām izstādēm. Vairāk par atpūtas iespējām pilī, uzziniet mājaslapā – //www.jaunmokupils.lv/!

Jaunmoku_pils

Attēls no www.jaunmokupils.lv

Lieldienu pasākums Brīvdabas muzejā

Kā jau katru gadu, arī šogad Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas muzejs rīko Lieldienu pasākumu. Šogad tas plānots 27. un 28 martā. Apmeklētājiem būs iespējams gan vērot, gan piedalīties Lieldienu tradīcijās. Tāpat arī paredzēts amatnieku tirdziņš, kur ikviens varēs iegādāties pašmāju labumus, piemēram, koka darinājumus, tautiskas rotas, kā arī ko gardu un vēderam patīkamu!

Vēlaties vērot putnus? Kaņiera ezers ir piemērota vieta

Kaņiera ezerā ir labiekārtota laivu bāze ar auto stāvvietu un izbūvētu putnu vērošanas torni. Tajā ir 34 saliņas un konstatētas 237 putnu sugas, kas vislabāk novērojamas pavasarī vai vasaras beigās. Uz Kaņieri var doties arī nakts ekskursijās, lai klausītos dziedošajos putnos, piemēram:

  • sisinātājķauķī;
  • mazajā ormanītī;
  • dumbrcāli u.c.

Piemērota vieta arī makšķerniekiem

Ja Jums labpatīk makšķerēt, Kaņiera ezers būs piemērota vieta. Katru gadu zivju krājumi tiek papildināti gan mākslīgi, gan ļaujot zivīm ienākt no jūras ar slūžu palīdzību. Visbiežāk šeit sastapsiet tādas zivis kā:

  • līdaka;
  • līnis;
  • rauda;
  • breksis;
  • rudulis u.c.

Ņemiet vērā, ka bez Latvijas valsts mežu atļaujas ezerā ir aizliegts uzturēties ar jebkādiem peldošiem līdzekļiem.

Catching Freshwater Fish And Fishing Rods With Fishing Reel.

Tirdziņš “Ar gardu muti Valmiermuižā”

19. martā no plkst. 11:00 līdz plkst. 15:00 pie Valmiermuižas alus darītavas Valmierā norisināsies pavasara saulgriežu tirdziņš. Par godu svētkiem tiks brūvēts speciāls Lielās dienas alus, taču amatnieki no visas Latvijas būs sagatavojuši dažādus gardumus un amatniecības meistardarbus. Tirdziņa laikā ikvienam būs iespēja piedalīties rotaļās un radošajās darbnīcās, kā arī izšūpoties.