Kļavu sulu saldais laiks

Neskatoties uz to, ka tik tikko iesācies marta mēnesis, kļavu sulu sezona ir atklāta! Parasti kļavu sulu sāk tecināt marta vidū, bet pateicoties siltajam laikam, šogad tas noticis ātrāk un pieredzējuši sulu urbšanas speciālisti prognozē, ka tuvojoties marta beigām, varēsim izbaudīt arī bērza sulas spēku.

Satur veselībai un organismam noderīgas vielasberzu_sulas (7)

Kļavu sula ir saldāka nekā bērzu sula, jo tajā ir vairāk cukura, taču tās ir vērtīgas ar minerālvielām un citām bioloģiski aktīvām vielām, kas nepieciešamas cilvēka organisma darbības uzlabošanai. Sulas palīdz attīrīt organismu no dažādiem sārņiem un sāļiem un baro ķermeņa šūnas ar organiskajām skābēm. Sulu tecēšanas

Visvērtīgākās sulas ir 3 – 4 stundas pēc tecināšanas brīža, jo šajā periodā tās satur bioloģiski aktīvo ūdeni, kas vislabāk uzsūcas organismā. Šāds ūdens vieglāk un efektīvāk iesaistās vielmaiņas procesos. Jo ilgāk sulas tiek uzglabātas jo vairāk vērtīgo vielu tās zaudē, bet tik un tā kļavu sulas ir laba alternatīva dzeramajam ūdenim slāpju remdēšanai.periodā iesaka izdzert 2 litrus saldā šķidruma dienā.

Izmantošana ēdiena pagatavošanā un skaistumkopšanā

Kļavu sulas var izmantot arī ēdienu un dažādu dzērienu pagatavošanā. Sulām vāroties aktīvās vielas aizies bojā, bet saglabāsies minerālvielas un esošais cukurs piešķirs ēdienam jaunu garšas buķeti, tādēļ ir vērts pamēģināt! Būs ne tikai gardi, bet arī veselīgi!

Sulas ir iespējams izmantot ne tikai ēdienu gatavošanā, bet arī skaistumkopšanā. Skalojot matus sulās, tie ne tikai augs ātrāk un kļūst kuplāki, bet arī palīdzēs atbrīvoties no blaugznām. Savukārt, regulāri mazgājot seju, uzlabosies ādas elastība un krāsa. Sulas var sasaldēt kubiciņu formā un izmantot no rītiem sejas norīvēšanai, lai iegūtu starojošu un veselīgu izskatu.

header-woman-splashing-face

Kļavu sulu pielietošanai ir plašas iespējas, tādēļ ir vērts tās izmantot, kamēr vien var, jo sulas pavasarī var iegūt tikai aptuveni 4 nedēļas! Jāsteidz nogaršot!