Ķermeņa skrubis – efektīvs ķermeņa kopšanas līdzeklis?

Ikviens no mums vēlas, lai ķermeņa āda būtu maiga un izskatītos veselīga. Taču, vai regulāri pievēršam uzmanību ķermeņa ādas kopšanai ikdienā? Tiek apgalvots, ka mūsu ārējais skaistums patiesībā sākas no iekšienes – no tā, ko lietojam uzturā, cik bieži nodarbojamies ar fiziskajām aktivitātēm, cik daudz dienas laikā izdzeram ūdeni u.t.t. Jā, ir patiesi svarīgi sākt ar šiem nosacījumiem, bet nevaram aizmirst arī par papildus ādas kopšanu un mitrināšanu. Kopjoša un aromātiska procedūra ir ķermeņa skrubis! Kas tas ir un, kā ķermeņa skrubi pagatavot mājas apstākļos izklāstīsim turpmāk tekstā.

Ķermeņa skrubis – kas tas ir?

Ķermeņa skurbis ir skaistumkopšanas līdzeklis, kas satur dažādas abrazīvas daļiņas, piemēram, no kafijas biezumiem, cukura, kivi sēkliņām, sāls un citām vielām. Ierīvējot ķermeņa ādu ar šādu skrubi, mēs atbrīvojamies no atmirušās ādas un noberžam tādas raupjākas vietas kā papēži un elkoņi. Rezultātā āda kļūst maigāka un gludāka, taču pārcenšoties varam radīt tieši pretēju efektu – ādas traumēšanu. Ķermeņa skurbi nav ieteicams lietot biežāk kā 1 līdz 2 reizes nedēļā. Ādas virskārtas jeb raga šūnu kārtiņas noņemšana ar ķermeņa skurbja palīdzību uzlabo ādas toni un pāatrina šūnu atjaunošanās procesu.Spa Still Life With Candles

Ķermeņa skurbju veidi

Kosmētikas un skaistumkopšanas veikalos ir nopērkami dažāda veida ķermeņa skrubji. Piemēram, ar mikroskopiskām plastikāta bumbiņām, kuras speciālisti iesaka lietot tāpēc, ka tām ir apaļa forma un līdz ar to nav iespējams saskrāpēt ādu. Taču, ja tomēr priekšroku dodat dabiskām vielām, tad iesakām šādus ķermeņa skurbja veidus:

  • Sāls skrubis piemērots procedūrām arī dušā vai vannā;

  • Kafijas skrubis sniegs enerģijas devu un piemērots relaksējošām skaistumkopšanas procedūrām pirtī;

  • Jogurta skrubji, kam pievieno kviešu klijas;

  • Skurbji, kam pievieno medu, kas absorbē toksīnus;

  • Cukura skrubis, ko arī var izmantot skaistuma procedūrām vannā vai dušā;

  • Tējas skrubis – tēju sasmalcina kafijas dzirnaviņās un pievieno barojošu krēmu.

Organic all natural coffee scrub

Mājas pagatavots ķermeņa skrubis – lētāk un dabīgāk

Jāatzīst, ka skaistumkopšanas veikalos ķermeņa skrubji ir visai dārgi, tāpēc lētāk ir tos pagatavot mājas apstākļos, turklāt vienmēr varēsiet būt pārleicināts par sastāvā esošajām vielām.

Piparmētru un lavandas skurbis pēdām

Piemērots karstā laikā, lai atvēsinātu nogurušās pēdas.

Sastāvdaļas:

  • 1 tase jebkāda veida sāls;

  • 1/3 tases jebkāda veida eļļas;

  • 10 pilieni piparmētras ēteriskās eļļas;

  • 5 pilieni lavandas ēteriskās eļļas.