Kādi dabas materiāli noderēs bērnu rokdarbiem ziemā?

Ja tavos rados ir bērnu dārza vecuma bērni, noteikti izmanto bagātīgo vasaras laiku, kad daba ik uz soļa dāvā skaistus materiālus. Dažādu izmēru čiekuri, sprungulīši, klūdziņas, smilgas, akmentiņi – tie ir tikai neliela daļa no tā, ko vari savākt radošiem bērnu darbiņiem ziemā.

  •     Jūrmalā savāc nelielus akmentiņus, noapaļotus koka gabaliņus un gliemežvākus, tos var izmantot jūras tematikas kolāžās vai veidojot nelielas ainavas.
  •     Kopā ar bērniem savāc un grāmatās nospied dažādu veidu ziediņus, to daļas un augu lapas. Darbs ar izkaltētiem, nospiestiem augiem bērniem prasa īpašu rūpību, ļauj iemācīties rūpīgi strādāt ar līmi un pārdomāt kompozīcijas. Ļoti glīti nospiestas izskatās arī dilles un pētersīļi.
  •     Pupas, zirņi un citu veidu pākšaugi tiek plaši izmantoti gan tos tverot ar pirkstiņiem, karoti vai pinceti taustes un pirkstu kustīguma attīstīšnai, gan arī dažādos rokdarbos.
  •     Sūnas, zīles, kastaņi un piepes vairāk ir raksturīgi rudens cēlienam, taču ja jūsmāju tuvumā ir šie materiāli, noteikti vērts veidot kompozīcijas arī vasarā.
  • Arī ķirbju, saulespuķu, kliņģerīšu un citu augu un dārzeņu sēklas tiek plaši izmantotas rokdarbos. Piemēram, no plastilīna izveidots ezis ar saulespuķu sēklu adatiņām izskatās ļoti pievilcīgi.

Starp citu!

  •  Bērnu rokdarbiem noder arī visu veidu kartons, piemēram, no brokastu pārslu kastēm un dažādiem iepakojumiem.
  •  Lai bērni labāk iemācītos griezt ar šķērēm, lieti noder krāsaini žurnāli un komiksi, no kuru bildēm vēlāk var līmēt kolāžas. Ja jūsmājās ir veci bērnu žurnāli, droši tos piešķir šādiem mērķiem – jo interesantāka būs nodarbe, jo labprātāk bērns vingrinās pirkstiņus griežot ar šķērēm papīru.
  •  Dažādu krāsu un izmēru pogas noderēs gan rokdarbiem, gan to skaitīšanai, gan vēršanai uz diedziņiem. Arī dažāda resnuma dzijas ik gadu tiek izmantotas pirmsskolnieku rokdarbos, tādēļ droši saglabā arī tos.

Ja šobrīd plāno atpūsties vai naudas līdzekļi nepieciešami citiem mērķiem, apsver iespēju izvēlēties Viasms.lv aizdevumu. Aizņemoties pirmo reizi, summa nevar būt lielāka par EUR 200, taču nākamajās reizēs varēsi saņemt līdz EUR 300 un EUR 500. Novēlu tev vasarā labi atpūsties un uzkrāt spēkus jaunam darba cēlienam!