Kā palielināt ikmēneša ienākumus par 20%?

Kā nopelnīt vairāk? Šo jautājumu uzdodam sev ļoti bieži, un, kā izrādās, ir samērā plašas iespējas. Viss, protams, atduras pret laika faktoru, iespējām un arī ģimenes stāvokli. Apskati idejas, kas palīdzēs nopelnīt vairāk!

Izmanto savas prasmes un hobiju!

-Ja labi pārzini svešvalodas, vienmēr vari pieteikties dažādiem tulkošanas darbiņiem.

-Proti rakstīt un pārzini vairākas tēmas? Kāpēc gan nevarētu strādāt par freelancer? Tā ir pašnodarbinātā persona, kas par attiecību samaksu piedāvā savus pakalpojumus. Ja tev padodas rakstīšana, piepelnies ar to!

-Fotografē un tev izdodas? Izveido savu mazu mājaslapu vai vietni, kurā ievietotas tevis fotografētas bildes (piemēram, Flickr.com).

-Rokdarbi. Izveido vietni, kurā ievietot tevis veidotus rokdarbus (izšuvumus, apgleznoti trauki, adījumi, kartītes u.tml.), un mazliet reklāmas sociālajos tīklos, forumos.

-Patīk bērni un ar tiem labi saproties? Pēc darba vari pieteikties uz pāris stundu aukles darbu.

-Izmanto skaistumkopšanas prasmes. Piemēram, make-up uzklāšana, manikīrs un pedikīrs, masāžas u.c.

Vēl pavisam vienkāršas idejas prasmju izmantošanā naudas nopelnīšanā vari atrast šeit.//mia.lv/10-idejas-ka-gut-papildus-ienakumus/

Piesakies par slepeno vērtētāju

Ja tev ir interese par veikalu darbību un augstu vērtē labas klienta apkalpošanas prasmes, tev ir iespēja pieteikties par slepeno vērtētāju jeb pircēju. Tev būs jāapmeklē dažādas tirdzniecības vietas ar mērķi noskaidrot pārdevēju un konsultantu prasmes pārdošanā, tās veicināšanā un vienkārši klientu apkalpošanu. Pēc noteiktiem kritērijiem jāizvērtē un jāizdara gala slēdziens – vai apkalpošana bija pietiekamā līmenī. Ir zināms, ka daži uzņēmumi paši uzmeklē slepenos vērtētājus, lai noskaidrotu apkalpošanas vājos punktus un veiktu nepieciešamos uzlabojumus. Ja tev interesē šāda veida iespēja, vari ieskatīties Dive-Group.com //www.dive-group.com/ mājaslapā.

Piedalies pētījumos

Vai zināji, ka par atbildēm uz interviju var arī nopelnīt? Aptaujas un mārketinga pētījumu mājaslapā AptaujuCentrs.lv //www.aptaujucentrs.lv/ var piereģistrēties un par 15 minūšu aptauju var nopelnīt naudu, ko vēlāk var pārvērst kādā no dāvanu kartēm veikalos vai ziedot labdarībai.

Pārdod nevajadzīgās mantas

Vienā no iepriekšējiem rakstiem //www.viasms.lv/blog/piedalies-tirdzinos-un-pardod-liekas-mantas/ veicu īsu apskatu par populārākajiem mantu pārdošanas veidiem Latvijā. Kā viens no lielākajiem ir Andelemandele, kurā var pārdot drēbes, apavus, rotaslietas, somas u.c. aksesuārus, kas tev vairs nav nepieciešamas, bet kādam var noderēt. Tas pats attiecas uz “vienas lasīšanas reizes” grāmatām.

Tērē mazāk!

Protams, ka ar tērēšanu neizdosies nopelnīt vairāk, tomēr, iepērkoties izdevīgi un izmantojot visas “veikalnieku” piedāvātās iespējas. Apskati šajā saitē biežāk izmantotos veikalnieku trikus un kā tos izmantot savā labā. //www.viasms.lv/blog/ka-izmantot-veikalnieku-trikus-sava-laba/ Nepārmaksā uz pusfabrikātiem! Tuvojoties vasaras sezonai, laicīgi padomā par dārzeņu marinēšanu, sasaldēšanu kastītēs, lai arī rudens-ziemas sezonā varētu pagatavot maltītes no dabas veltēm. Te būs nošauti divi zaķi vienā reizē – būs veselīgāk un nepārmaksāsi!