Kā palīdz budžeta plānotājs internetā?

Mēnesis vēl nav beidzies, bet plānotie tēriņi ir jau krietni pārsnieguši normas.. Tā gadās teju ikkatram, turklāt viens no iemesliem ir norēķināšanās ar bankas kartēm. Tiesa gan ir tiem, kas saka – “taustāma” nauda disciplinē vairāk nekā cipari interneta bankas kontā. Budžeta plānotājs internetā – tas palīdzēs kontrolēt savus tēriņus un, varbūt, pārdomāt viena vai otra pirkuma nepieciešamību.

 Budžeta plānošana internetā – iespējas

Budžeta plānošanai vari izmantot gan savas bankas piedāvāto budžeta plānotāju, gan arī kādu no internetā pieejamiem. Piemēram, mājaslapā TaupiNaudu.lv //www.taupinaudu.lv/ ir pieejams ne tikai naudas līdzekļu plānotājs personiskajām vajadzībām, bet arī dažādi praktiski padomi, kā ierobežot neprātīgus tēriņus un piedalīties diskusijās forumos. Vēl viens variants ir izmantot ManiTerini.lv //www.maniterini.lv/, kur ikmēneša vai iknedēļas naudas tēriņu atskaites var uzskatāmi aplūkot diagrammās. Bet tam var salīdzināt gan savus naudas tērēšanas paradumus ar pārējiem lietotājiem. Autorizēties šajā mājaslapā var ar kādu no sociālo tīklu kontiem – draugiem.lv vai facebook.com. Vēl pozitīvi, ka šim budžeta plānotājam internetā ir arī mobilo ierīču atbalsts, kas nozīmē – ērta tēriņu fiksēšana pēc ikkatra pirkuma. Protams, ka vienmēr ir arī iespēja izveidot Excel tabulu datorā un tur piefiskēt visus tēriņus.

Viedtālruņa īpašniekiem ir iespēja mobilo aplikāciju katalogā atrast vairākas bezmaksas un arī maksas finanšu uzskaites aplikācijas, kā piemēram, My Budget Book, iReconcile, Money Book u.c. Starp citu, budžeta plānošanas rīks ir ļoti noderīgs svētku vai pasākumu rīkošanai, kā arī svarīgu notikumu kā kāzu, dzimšanas dienu, ceļojumu organizēšanai.

 Ieguvumi no budžeta plānotāja

1. Palīdz organizēt tēriņus un iekrājumus. Sadalot ienākumus pie tēriņiem un iekrājumiem, var lieliski pārvaldīt savu budžetu un tēriņu samērību, lai, piemēram, nebūtu situācija, kad tēriņiem paredzētā nauda jau ir beigusies un tiek izmantota iekrājumiem paredzētā summa.

2. Tu zini, kas notiek ar tavu naudu. Ļoti vienkārši – nevajdzēs brīnīties, kur paliek nauda.

3. Tu pilnībā vari kontrolēt izdevumus. Budžeta plānotājs palīdz izvairīties no situācijām, kad nākas attapties pie līdzekļu trūkuma, jo nebiji pilnībā izplānojis savas finanses un neievēroji samērību ikmēneša tēriņos.

4. Ietaupi naudu. Apskatot ienākumu/izdevumu attiecību, tu varēsi novērot nevajadzīgu pirkumu klātbūtni.

Kam noderētu budžeta plānotājs?

Ir kredītsaistības, plāno doties pirmslaika pensijā vai jauna darba meklējumos, mēģini izcīnīties ar iekrājušiem parādiem, tev ir kāds finanšu mērķis (piemēram, sakrāt ceļojumam, īpašumam, kādas lietas iegādei u.c.), ja tev ir ierobežoti naudas līdzekļi.

Viens no svarīgākajiem punktiem – atcerēties! Protams, ka ik pēc katra žurnāla vai sabiedriskā transporta biļetes pirkuma var būt arī neērti visu uzreiz fiksēt. Toties vari vakarā pie tējas krūzes visas dienas garumā saņemtos čekus par pirkumiem vai pakalpojumiem piefiskēt. Tas nav tik sarežģīti un laikietilpīgi.

Ja tev interesē citas naudas taupīšanas iespējas, apskati manus bloga rakstus //www.viasms.lv/blog/tag/naudas-taupisana/. Populārākās naudas taupīšanas iespējas apkopotas rakstā “Kā ietaupīt naudu bez grūtībām”//www.viasms.lv/blog/ka-ietaupit-naudu-bez-liekam-grutibam/

Apskati video – tajos naudas taupīšanas ieteikumi no bērniem!

Ērts aizdevums tev ir pieejams ik dienas 24/7 ar Viasms.lv atbalstu. Remonts dzīvoklī, ceļojums, kāzas vai kāds cits mērķis – aizdevumi no 200 Eiro pieejami ar draudzīgām  procentu likmēm. Meklē atbalstu finanšu grūtībās pie Viasms.lv!