Kā izplānot ekonomisku ceļojumu tepat, Latvijā?

Ja vēlies vasarā apceļot Latviju, izlasi šo rakstu un izmanto šos padomus! Tu varēsi laicīgi ieplānot ceļojumu un līdzekļus iztērēt ar apdomu.

1.      Nosaki budžetu un izveido maršrutu

Gan internetā, gan grāmatu veikalos nopērkami ceļveži ceļojumiem pa Latviju, Baltijas valstīm un arī tālākiem reģioniem. Nosaki vēlamo budžetu un aprēķini, cik naudas tērēsi degvielai vai biļetēm, cik naktsmītnei, cik pusdienošanai un suvenīriem vai vienkārši pirkumiem.

2.      Nopērc biļetes un rezervē naktsmītni

Bieži vien rīkojamies pieradumu vadīti un neapdomājam dažādus neierastus, interesantus variantus. Iespējams, ka izvēlēsies ceļot ar vilcienu, autobusu, velosipēdu vai stopējot? Var būt, ka izdevīgāk ir braukt ar auto?  Dažādi transporta veidi ceļošanu padara ļoti atšķirīgu, jo pie auto stūres būsi spiests sekot satiksmei, bet braucot ar vilcienu vari vērot dabu, lasīt žurnālus un atpūsties no ikdienas.

Rezervēt naktsmītni vari dažādos specializētos portālos, piemēram, celotajs.lv, vietas.lv, piejuras.lv un citos. Ja esi nokavējis un vairums naktsmītņu jau ir aizņemtas, apdomā iespēju nakšņot teltī! Kempingos vienmēr ir atlicis kāds brīvs laukums teltīm, turklāt tā varēsi pabūt tuvāk dabai!

3.      Apskati skaistākās vietas Latvijas novados

Latvijā netrūkst skaistu dabas ainavu un arī cilvēka radītu apskates objektu. Latvija atrodas Baltijas jūras piekrastē, tāpēc ikkatrā piejūras pilsētā vari izbaudīt labu atpūtu, sauli un zvejnieku noķertos lomus. Apdomā, vai esi bijis Salacgrīvā, Rojā, Kolkā vai Ainažos? Šīs var būt vēl interesantākas vietas par tālām ārvalstīm!

Visiem zināms, ka Latvija ir zaļa valsts ar saglabātiem mežiem, nacionālajiem parkiem un dabas rezervātiem. Apskati  latvia.travel/lv un apdomā – varbūt tieši šovasar doties braucienā ar laivām un plostiem vai velosipēdu? Tāpat atrodami daudzu pārgājienu maršruti.

Taču tad, ja vēlies apskatīt cilvēka radīto skaistumu, apceļo pilis un muižas Latvijā! Lapā pilis.lv atradīsi precīzu informāciju par pilīm un muižām visos Latvijas novados, biļešu cenām, tuvākajām naktsmītnēm un citu noderīgu informāciju. Lai izdevies ceļojums tepat, Latvijā!

Laba doma! Ik gadu Latvijas pilsētās notiek pilsētu svētki, kuriem bieži vien nepietiek laika. Izbrīvē laiku, dodies uz kādu pilsētu un izbaudi svētkus –  pasākumus, koncertus un dažādas brīvdabas aktivitātes.