Kā izdevīgāk nopirkt mācību grāmatas?

Lai atvieglotu mācību līdzekļu iegādi un maksimāli samazinātu izmaksas, esam izveidojuši ieteikumus, kā vari veiksmīgi ietaupīt, iegādājoties skolai nepieciešamo.

Tuvojoties septembrim, arvien vairāk vecākus nodarbina doma par mācību līdzekļu iegādi. Neskatoties uz to, ka no šī gada septembra mācību līdzekļu iegādi finansē no valsts budžeta, tomēr daļa vecāku, tos iegādājas paši.  Turklāt, pie mācību līdzekļiem mēs pieskaitām arī mācību procesā nepieciešamos materiālus – burtnīcas, klades, rakstāmlietas u.tml., lai nenāktos tērēt lielus līdzekļus, zemāk padomi, kā iepirkties skolai, izdevīgāk:

Iepērcies internetā

Šādā veidā varēsi ietaupīt ne vien līdzekļus, bet arī laiku. Turklāt, pasūtot lielākā daudzumā, sanāks vēl izdevīgāk. Šādā gadījumā, droši vari mesties uz vienu roku ar citiem vecākiem, kuriem ir tieši tādas pašas nepieciešamības kā tev. Ja tomēr paziņu lokā nav vecāku, kuriem ir skolas vecuma bērni, vienā sūtījuma reizē pasūti vairāk,lai nākamajā gadā burtnīcu un rakstāmlietu iepirkšana nebūtu nepieciešama. Dažādas izdevīgas akcijas piedāvā Target.com.

Pērc lietotas grāmatas

Vietnē Ibook.lv mācību grāmatas vari iegādāties krietni lētāk vai labas veiksmes gadījumā, saņemt dāvānā – internetā, meklējot tās sludinājumos vai arī pats ievietojot sludinājumu (lietoti mācību līdzekļi būs krietni lētāki, kā arī iespējams samainīt kādas grāmatas, kuras tev vairs nav nepieciešamas pret nepieciešamajām).

Pērc grāmatas internetā

Ja tomēr vēlies jaunus mācību līdzekļus, tad iesakām tos iegādāties internetā. Arī šādā veidā varēsi nedaudz ietaupīt, piemēram, jr.lv.

Iepērcies bāzēs

Dažādus skolas piederumus lētāk var iegādāties arī izdevēju veikalos un vairumtirdzniecības bāzes.

Radi savām rokām

Atsevišķas lietas tev, iespējams, nemaz nav jāpērk, piemēram, maisiņu sporta tērpam vari nevis pirkt veikalā, bet uzšūt no nevajadzīgām drēbēm.

Skolas preču iegāde prasa ne tikai daudz līdzekļu, bet arī laiku, tādēļ rūpīgi izplāno, kur un kādā veidā iegādāsies savai atvasei nepieciešamo skolas gaitām. Neatsāj to uz pēdējo brīdi, lai aiztaupītu sev rūpes, stāvot garajās rindās.