Kā iepirkumu saraksts taupa naudu?

Vai atkal kārtējo reizi veikalā iztērēji vairāk nekā biji ieplānojis? Atnākot mājās, secini, ka daudzas lietas bijušas impulsīvs pirkums nevis kā nepieciešamība? Atrisini šāda veida problēmas ar iepirkumu sarakstu! Tas ne tikai atvieglos iepirkšanos, bet arī ietaupīs naudu. Šajā rakstā uzzini, kā to paveikt!

1. Izplāno ēdienkarti!

Gluži kā restorānā – izplāno, kādi būs dienas ēdieni. Ja izveidosi šādu uzskatāmu sarakstu, tad varēsi arī uzreiz apzināties, kurus no produktiem tev vajadzēs, un varēsi iekļaut iepirkumu sarakstā. Ar šādu plānošanu nevajadzēs ik pa dienai doties uz veikalu pēc nepieciešamajiem produktiem un uztraukties – ko šodien likt galdā. Ja nevari izdomāt tik daudz dienām uz priekšu, izmanto kādu no recepšu blogiem un dažādo ēdienkarti! Blogus meklē šeit.

2.  Nekā lieka, tikai nepieciešamās lietas

Iepirkumu saraksts ļoti labi disciplinē. Ja tu pieturēsies pie saraksta, tad samazināsi iespēju iepirkumu ratos ielikt liekus produktus, kas patiesībā nemaz nebūtu nepieciešami. Bieži vien sanāk “uzķerties” uz dažādiem veikalnieku trikiem, par kuriem rakstīju kādā no iepriekšējiem rakstiem (rakstu var lasīt šeit), tāpēc iepirkumu saraksts ir tas, kas noturēs tavu uzmanību patiešām vajadzīgiem produktiem un lietām. Ņemot vērā, cik ļoti uzmanību piesaistošas ir dažādas akcijas, nevajadzētu ļauties vilinājumam un domai “un ja nu noderēs”.

Šo var attiecināt uz jebkuru no veikala veidiem – apģērba, elektrotehnikas, saimniecības preču veikals u.tml. Ja tu skaidri zināsi, kas tev ir nepieciešams. Daži lielveikali klientiem piedāvā gan drukāta veida, gan elektroniskus iepirkumu sarakstus, kurus var izdrukāt. Taču ja tev ir viedtālrunis, tad vari izmantot arī kādu no mobilajām aplikācijām. Piemēram, GroceryIQ, Shopping List, My Grocery List u.tml.

3. Ikdienas pirkumi/Lielie pirkumi

Ikdienas pirkumu sarakstu vislabāk veidot nedēļas sākumā. Savukārt lielāku pirkumu vajadzības gadījumā vadies pēd iespējām – reizi mēnesī vai reizi divos mēnešos. Tas atkarīgs no pirkuma vērtības un svarīguma. Piemēram, ja tā ir gulta, iekļauj to kā pirmo sarakstā, jo labs miegs ir visas veiksmes pamatā.

4. Produktu sagrupēšana

Ja visu laiku iepērcies vienā un tajā pašā tirdzniecības vietā, tu noteikti produktu nodaļu novietojumu zini no galvas. Lai atvieglotu savu iepirkšanos un netērētu lieki enerģiju, sarindo nepieciešamās lietas secīgi pa nodaļām.

Noskaties video – varbūt arī kādreiz tevi var piemeklēt šāda situācija.

Šie ir daži galvenie piemēri, kā iepirkumu saraksts var atvieglot iepirkšanās procesu un ietaupīt naudu. Ja šobrīd nepieciešams iegādāties mājoklim naudas izteiksmē dārgāku preci, bet nevari to atļauties, Viasms.lv tev var palīdzēt! Īstermiņa naudas aizdevumi sākot no 200 Eiro dažu minūšu laikā.