Kā ekonomiski atjaunot pavasara garderobi?

Vēl tikai pāris nedēļas ir palikušas līdz pavasara iestāšanai, taču jau tagad varam sajust tā tuvošanos – rīti paliek arvien gaišāki, jūtams svaigais pavasara gaiss un saule jau sāk sildīt krietni vien siltāk. Pavasaris ikvienam saistās ar lielo tīrīšanu, no kuras neizbēgt arī drēbju skapim. Sniegšu pāris idejas, kā ekonomiski atjaunot pavasara garderobi.

Drēbju skapja audits

Lai tevī pamostos pavasara sajūtas, vienas brīvdienas velti drēbju skapja satura pārskatīšanai un tīrīšanai. Ziemas drēbes labāk uzglabāt hermētiskajos vakuuma maisos, kas nodrošinās kompaktu un drošu drēbju uzglabāšanu un to noglabāšanu līdz nākamajai sezonai. Bez tam – skapī atbrīvosies vieta kādam jaunam pavasara tērpam! Veic kritisku pavasara/vasaras sezonas drēbju izvērtēšanu un atbrīvojies no liekā satura.

Kā to darīt pa soļiem?

1. Atbrīvo skapi no ziemas drēbēm, uzglabā tās vakuuma maisos.
2. Organizē skapja saturu. Blūzes pie blūzēm, jaciņas pie jaciņām, klasiskās bikses nošķir no džinsām u.tml. Būs ļoti pārskatāmi un varēsi redzēt, ko no drēbēm vajadzētu papildināt.
3. Uz skapja durvīm vari uzkārt, teiksim, izejamo pavasara drēbju komplektu.
4. Organizē aksesuārus, kurpes.
5. Izveido sarakstu ar nepieciešamajām drēbēm. Ieskaties šajā mia.lv rakstā, kurā izceltas 2014. gada pavasara modes tendences un aktuālās krāsas. Tas sekmēs radošumu iepirkšanās procesā un palīdzēs orientēties veikalu kolekciju aktualitātēs.

Radi tērpu pati jeb DIY!

Veco kleitu otrā dzimšanas diena. Varbūt mammas vai vecmammas skapī glabājas kleita, kura gaida savu uzvaras gājienu? Reizēm pietiek vien ar garuma samazināšanu, jostiņas uzlikšanu, kāda mežģīnes piešūšanu un minimālu kleitas fasona maiņu – rezultātā iegūsi lielisku pavasarīgu tērpu.

Radi tērpu pati. Joprojām aktuālas ir apģērba piegrieztnes, kuras var atrast gan drukātajos modes žurnālos, gan arī internetā. Šajā saitē atradīsi Burda Style bezmaksas apģērbu piegrieztnes, kur varēsi norādīt šūšanas pieredzes līmeni un lejupielādēt izvēlēto.

Pavasarim aktuāli ir dažādi tamborējumi, mežģīnes, tāpēc var mēģināt atdzīvināt trikotāžas jaku vai džemperi ar skaistu dekoru.

Iepērcies sezonas atlaidēs

Ja budžets ir ierobežots, nesteidz pēc jaunajām apģērbu kolekcijām. Pieredze rāda, ka jaunām pavasara/vasaras kolekcijām, kas parādās jau janvāra vidū, ap marta beigām var gaidīt atlaides. Ja domā pāris soļus uz priekšu, pavasarīgus apģērbus vari sākt pirkt vasaras vidū, kad lielākajā daļā veikalu atlaides ir līdz pat 70%.

Kolektīvs garderobju izpārdošanas pasākums, portāls – meklē pērles tur

Vienā no iepriekšējiem rakstiem minēju, ka laba iespēja meklēt pērles, ir kolektīvajā garderobju izpārdošanas pasākumā Andele Mandele. Tas katru gadu pulcē vairākus tūkstošus dalībniekus, kuru skapjos var atrast īstas drēbju pērles.

Pēc lielās skapja tīrīšanas vari veltīt pāris atpūtas minūtes un noskatīties video par Londonas modes nedēļas TOP 4 “trendiem” jeb tendencēm.

Jaunu apģērbu pavasara/vasaras sezonai var iegādāties arī ārzemēs, piemēram, Vācijā, Itālijā, kur atlaides ir līdz pat 80 un 90 procentiem. Ja plāno turp doties, būs nepieciešami papildus izdevumi – izmanto Viasms.lv  piedāvājumu un īsā laikā saņem naudas aizdevumu – 200 eiro un vairāk.