Izdevīga kredītu apvienošana: kur to meklēt un kam tā pieejama?

Foto: Shutterstock.com

Aizņemšanās īstermiņā ir kļuvusi par pieprasītu pakalpojumu Latvijas iedzīvotāju vidū. Ātrie kredīti patiešām var būt parocīgi visdažādākajās situācijās, taču ar vienu nosacījumu – ja aizņēmējs ievēro kreditora prasības un atmaksā aizdevumu termiņā. Taču ko darīt, ja dzīvē notikušas negaidītas pārmaiņas, un kredīta atmaksa termiņā kļūst neiespējama? Grūtā situācijā aizņēmējiem var palīdzēt ātro kredītu pārkreditēšana jeb kredītu apvienošana. Šajā rakstā detalizēti stāstām par to, kā izvēlēties piemērotāko ātro kredītu apvienošanas uzņēmumu, un kādām detaļām pievērst uzmanību. Lasi un iegaumē noderīgus padomus!

Izvēlies kreditoru prātīgi!

Tāpat kā ātrie kredīti, arī kredītu pārkreditēšanas piedāvājumi izskatās līdzīgi, taču patiesībā atšķiras pēc vairākiem parametriem. Meklējot labāko kredītu apvienošanas uzņēmumu, pievērs uzmanību šādiem kritērijiem:

  • pieejamā kredītlimita summas. Lai gan ātrie kredīti nav tik apjomīgi kā patēriņa un citi ilgtermiņa aizdevumi, kredītu apvienošanai iespējams aizņemties līdz pat 10 000 eiro. Protams, pieejamā summa ir atkarīga no esošo kredītu apjoma un no aizņēmēja maksātspējas;
  • kredīta atmaksas termiņa. Ātro kredītu apvienošana būtībā ir jauns aizdevums, taču ar daudz garāku atmaksas termiņu. Pārkreditēšana nozīmē aizņemšanos ilgtermiņā, un aizņēmējs var noteikt sev piemērotāko atmaksas termiņu. Pie lielākās kreditoru daļas kredītu apvienošana pieejama uz laiku līdz pat 6 gadiem;
  • procentu likmes. Apvienojot vairākus kredītus vienā, jaunam aizdevumam tiek noteikta vienota procentu likme. Tas ir lielākais ieguvums no kredītu apvienošanas, jo par ilgtermiņa aizdevumiem jāmaksā daudz zemāki procenti, nekā par ātrajiem kredītiem. Atšķirībā no ātrajiem kredītiem, kredītu apvienošana ir individualizēts pakalpojums, tāpēc katram jaunam pārkreditēšanas līgumam tiek noteikta individuāla, nevis fiksēta, procentu likme. Ja aizņēmējam ir pozitīva kredītvēsture un atbilstoša maksātspēja, gada procentu likme var būt pat mazāka par 10%.

Izvērtējot kredītu apvienošanas variantus pēc galvenajiem parametriem, neaizmirsti arī par tādām kreditoru prasībām kā aizņēmēja vecums un aktīvs konts vienā no Latvijā reģistrētajām bankām. Svarīgs ir arī kredītvēstures statuss – daži kredītdevēji piedāvā kredītu apvienošanu tikai personām ar pozitīvu kredītvēsturi un bez aktīviem parādiem.

Situācija ir mazliet sarežģītāka, ja ātro kredītu apvienošana ir nepieciešama parādniekiem. Izdevīgāk ir apvienot aizdevumus tad, kad kredītsaistības vēl nav pārkāptas, jo tas garantē draudzīgākus pārkreditēšanas nosacījumus. Taču apvienot kredītus var arī parādnieki – raksta turpinājumā uzzināsi, kā tas izdarāms.

Ātro kredītu apvienošana parādniekiem

Ja Tev ir kavēti kredīta maksājumi, un Tavs vārds ir iekļauts parādnieku reģistros, kredītu apvienošana, visdrīzāk, aizņems vairāk laika. Un tomēr parādu refinansēšana nav neiespējama, jo daudzi kredītdevēji ir pretimnākoši aizņēmējiem, kuri vēlas tikt galā ar finanšu sarežģījumiem. Taču ņem vērā, ka ātro kredītu pārkreditēšana ir jauns aizdevums, bet aizdevums parādniekiem parasti ir saistīts ar lielākām izmaksām un sarežģītākiem nosacījumiem. Parādniekiem jārēķinās ar:

  • augstāku procentu likmi;
  • ķīlas nodrošinājumu;

Ikvienam kreditoram ir savi aizdevumu apvienošanas nosacījumi, un individuāls pārkreditēšanas piedāvājums tiek sagatavots tikai pēc kredītpieteikuma saņemšanas un izskatīšanas. Piedāvājuma nosacījumi ir atkarīgi no:

  • kopējā parādu apjoma;
  • kavēto dienu skaita;
  • aizņēmēja maksātspējas un kredītvēstures.

Neatkarīgi no tā, vai Tev ir nepieciešama ātro kredītu pārkreditēšana parādniekiem vai savlaicīga kredītu apvienošana parādu novēršanai, meklē šos pakalpojumus internetā. Tālāk parunāsim par to, kur pieteikties kredītu apvienošanai, un kā saņemt jaunu aizdevumu maksimāli ātri.

Veiksmīga kredītu apvienošana internetā

Foto: Shutterstock.com

Mūsdienās ātro kredītu apvienošana pieejama ne tikai bankās, bet arī pie nebanku kredītdevējiem, kas piedāvā savus pakalpojumus internetā. Pateicoties tam, ka pieteikšanās pārkreditēšanai notiek tiešsaistē, pieteikumu izskatīšana un kredītlīguma noslēgšana aizņem salīdzinoši maz laika. Un tomēr ātro kredītu pārkreditēšana parasti nav tikpat zibenīgs darījums kā ātrais kredīts. Tam ir vairāki iemesli:

  • aizdevējam jāpārbauda vairāk informācijas, īpaši tad, ja aizņēmējs vēlas apvienot vairākus aizdevumus;
  • aizdevējs var pieprasīt ķīlas nodrošinājumu vai galvotāju jaunam aizdevumam;
  • aizdevējam jāizvērtē jauna aizdevuma riski un jāpieņem lēmums, kas nekaitēs aizņēmējam ilgtermiņā.

Lai gan ātro kredītu apvienošana nenotiek 15 minūtēs, tas nav arī laikietilpīgs process. Parasti pieteikuma izskatīšana un līguma noslēgšana notiek vienas darba dienas laikā, bet naudas pārskaitīšana aizņem aptuveni 10 – 15 minūtes*. Ja Tava prioritāte ir maksimāli ātra naudas saņemšana, izvēlies kredītdevējus:

  • kas nodrošina iespēju parakstīt līgumu ar elektronisko parakstu;
  • kam ir atvērtas filiāles Tavā pilsētā;
  • kam ir bankas konts Tavā bankā.

Latvijā ātro kredītu apvienošana ir samērā pieprasīts pakalpojums, tāpēc atrast īsto kreditoru nebūs grūti. Taču atceries, ka ne ikviens ātro kredītu uzņēmums piedāvā arī kredītu pārkreditēšanu. Mēs, VIA SMS, sniedzam saviem aizņēmējiem iespēju pagarināt aizdevuma termiņu uz 30 dienām, taču nestrādājam ar citu kreditoru klientiem.

Ātro kredītu pārkreditēšana var palīdzēt izvairīties no parādiem vai beidzot tikt ar tiem galā, taču kredītu apvienošana ir jāizmanto tikpat atbildīgi kā ikviens cits aizdevums. Piesakies jaunam kredītam tikai tad, ja Tev ir regulāri ienākumi, un samēro ikmēneša kredīta maksājumu ar savu reālo maksātspēju. Atbildīga aizņemšanās ir patērētāju kreditēšanas nozares pamats, tāpēc izmanto nebanku kreditoru sniegtās iespējas prātīgi!

* – kreditora darba laikā un vienas bankas ietvaros.