Horoskops – vai ir vērts tam ticēt?

Cik liela nozīme mūsu dzīvē ir horoskopa zīmēm un cik daudzi no mums tam tic? Šķiet, ka liela daļa savu dienas horoskopu izlasa kaut vai humora pēc, lai pasmietos par to, kas, iespējams, viņus šodien sagaida. Taču ir arī tādi, kuri rūpīgi seko līdzi tam, kādu ietekmi atstāj horoskopa zīmes uz garastāvokli un labsajūtu.
Mūsdienās gandrīz visos medijos ir iespējams izlasīt horoskopu, bet tā precizitāti var pielīdzināt laikapstākļu prognozei – ne vienmēr patiesie apstākļi sakrīt ar prognozētajiem. Tas, vai mēs tam ticam, paliek katra paša ziņā!

1aa6-1024x672

Kas ir horoskops?

Horoskops jeb Zodiaka zīme ir vienkāršots debesu attēls, kurā attēlots planētu stāvoklis 12 Zodiaka zīmēs cilvēka dzimšanas brīdī. Katrai Zodiaka zīmei ir sava īpašība un nozīme, un astroloģija tulko to ietekmi.
Izrādās, ka cilvēka raksturu un likteni neietekmē tikai viņa horoskopa zīme. Bieži vien daudz lielāku iespaidu atstāj kāda cita Zodiaka zīme.

horoskops

Individuālais horoskops

Individuālais horoskops tiek sastādīts konkrēti katram cilvēkam, ņemot vērā precīzus dzimšanas datus. Šis horoskops nav tas pats, kas ik dienu tiek publicēts plašsaziņas līdzekļos, kuros lasāma informācija par to, kādi notikumi mūs dienas laikā pārsteigs.
Lai sastādītu individuālo jeb personīgo horoskopu, ir jāzina šāda informācija: dzimšanas gads, mēnesis, datums, vieta un laiks.

Individuālais horoskops sevī ietver:

  • Personības raksturojumu;

  • Talantu un prioritāšu noteikšanu;

  • Profesionālās sfēras izvēli;

  • Mīlestības, laulības, bērnu un mājas dzīves raksturojumu;

  • Veselības raksturojumu;

  • Talismana noteikšanu.

Jāpiemin, ka horoskopa sastādīšana nav zīlēšana. Visam ir savs pamatojums, un astrologs var tehniski izskaidrot, kāpēc katram no mums piemīt konkrētās rakstura iezīmes un liktenis. Individuālais horoskops tiek sastādīts datorā, izmantojot īpašu programmu.

Kas ir ķīniešu horoskops?

Chinese-Zodiac-Calendar

Ķīnieši cilvēku raksturu un likteni nosaka pēc Mēness un tā cikla, nevis, kā to dara Eiropā, pēc Saules un Zodiaka. Kā zināms, Mēness cikls sastāv no 12 Mēness gadiem un katram gadam atbilst savs dzīvnieks. Ķīniešu kalendārā Jaunais gads atkarībā no konkrētā gada iesākas janvāra beigās vai februāra sākumā, līdz ar to tie, kuri dzimuši janvārī, tiek pieskaitīti pagājušā gada ķīniešu horoskopa zīmei. Pēc ķīniešu astrologu uzskatiem, cilvēka gudrība, spēks un citas rakstura iezīmes ir atkarīgas no tā, kāds dzīvnieks pārvalda viņa dzimšanas gadu. Piemēram, Cūkas gadā dzimušie ir ļoti labsirdīgi un dažkārt pat naivi, savukārt Gaiļa gadā dzimušie mēdz būt tieši, azartiski un pašpārliecināti.