Brīvdienu izklaide kopā ar bērniem!

ģimene.jpgKad saule aizvien vairāk un  vairāk sāk mūs lutināt, pēc iespējas biežāk jādodas ārā, lai izbaudītu silto laiku kopā ar draugiem un ģimeni.

Atpūta svaigā gaisā ir ne tikai patīkama un relaksējoša, bet arī uzlabo veselības stāvokli – pastaiga, izbrauciens ar riteni vai skrituļslidām noslogo mūsu ķermeni, līdz ar to uzlabojas ķermeņa fiziskais stāvoklis.

Lai nedēļas nogale nebūtu jāpavada uz dīvāna, skatoties kādu televīzijas pārraidi, sniegsim dažas idejas, ko darīt brīvajā laikā kopā ar bērniem, lai pavadītu aizraujošas brīvdienas un uzņemtu enerģiju darba nedēļai.

Zoodārza apmeklējums

Lielisks veids, kā aktīvi pavadīt laiku kopā ar bērniem, ir došanās apciemot dzīvniekus uz zoodārzu. Šo nodarbi var apvienot ar izglītojošu ekskursiju, pirms tam bērnus iepazīstinot ar zoodārzā esošajiem dzīvniekiem un to raksturīgākajām īpašībām, piemēram, ko konkrētais dzīvnieks ēd vai kāda ir tā izcelsmes valsts.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Rakšu ZOO atrodas Amatas novadā netālu no Cēsīm. Šeit iespējams aplūkot divkupru kamieļus, Andu lamas, alpakas un gvanako. Zoodārza darba laiks ir no plkst.9:00 līdz 18:00 un tiek piedāvātas arī ekskursijas kopā ar Rakšu darbiniekiem, kuri plašāk pastāsta par katru dzīvnieku un piedāvā iespēju doties ekskursijā kopā ar lamu. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja zoodārzā ir bez maksas, savukārt skolēniem 2,50 EUR.

  • Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ir atvērts visu gadu, taču vasaras sezona ir laiks, kad vairumam dzīvnieku pasaulē nāk mazuļi. Lai apskatītu visas zoodārza ekspozīcijas, jārēķinās ar 3 līdz 4 stundām. Vasaras periodā ikvienam apmeklētājam no plkst.11:30 līdz 14:15 ir iespēja redzēt priekšnesumus, kā tiek baroti dzīvnieki. Šādu šovu noteikti vēlēsies redzēt bērni. Zooloģiskais dārzs piedāvā lētākas ieejas biļetes ģimenēm.

Ekskursija Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā

brivdabas_muzejs_pirts taka_un_dikis_ar_valtu

Muzejs atrodas Juglas ezera krastā un aizņem 87,66 ha lielu platību. Muzejā izvietotas dažādas ekspozīcijas, kuras var apskatīt ikviens interesents. Tās saistītas ar latviešu zemnieku, zvejnieku un amatnieku dzīvi. Gada laikā muzeju apmeklē ap 100 tūkstošiem cilvēku no visas pasaules. Papildus ierastajām ekspozīcijām muzejs piedāvā arī dažādus pasākumus, amatnieku tirgus un citas aktivitātes, kas saistītas ar latviešu tradīcijām un svētkiem. Iespējams iegādāties ģimenes ieejas biļeti, kas izmaksā 8,54 EUR.

Skrituļslidošana

skrituļslidošana.jpgSkrituļslidošana ir atpūtas veids, kas izvingrina visas ķermeņa daļas, netraumējot kāju locītavas. Šī nodarbe sagādās prieku ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Protams, šim brīvā laika pavadīšanas veidam ir vajadzīgs nepieciešamais ekipējums, it sevišķi, ja esi iesācējs.

Papildus pašam svarīgākajam – skrituļslidām – noderēs arī galvas aizsargķivere, kā arī elkoņu un ceļgalu aizsargi. Ar šo ekipējumu obligāti jānodrošina bērni, lai sportiskā aktivitāte būtu pēc iespējas drošāka un kritiena gadījumā neradītu sasitumus. Par skrituļslidošanas vietu daudzi iecienījuši Mežaparku, jo tur iespējams skrituļot pa gludu un taisnu trotuāru, atrodoties koku ieskautā vietā.

 

 

Pārgājiens gar jūru

Ja vēlaties pavadīt nesteidzīgu atpūtu, tad iesakām doties nelielā pārgājienā gar jūru. Jāņem vērā tas, ka bērniem ne vienmēr ir pacietība doties garās pastaigās un mazākie var ātri nogurt, tāpēc labāk izvēlēties nelielas distances. Šobrīd daudzviet ir izveidotas speciālas takas, kas ved gar piekrasti. Tajās ir izvietoti soliņi, lai uz brīdi atpūstos, kā arī dažādi informācijas stendi, kas vēsta par objektiem tuvākajā apkārtnē. Kāpēc gan nedoties pārgājienā kopā ar bērniem pa šāda veida takām? Šī ir iespēja labāk iepazīt, piemēram, skuju kokus, augsni tiem apkārt un to, ko varam atrast jūras piekrastē. Pārgājienu var noslēgt ar gardu pikniku, kurā notiesāsiet jau iepriekš sagatavotus gardumus.

Ņem vērā, ka svarīgi ir parūpēties par ērtiem apaviem un apģērbu, kā arī nodrošināties ar ūdeni un enerģijas našķiem, kas noguruma brīdī bērniem sagādās prieku un vēlmi turpināt pārgājienu.