Bezprocentu kredīts svētkiem – vai tiešām laba doma?

Ziemassvētkus gribas svinēt plaši un dāsni, sagādājot saviem mīļajiem vislabākās dāvanas un visgardāko mielastu. Un tomēr ne katras ģimenes budžets spēj pavilkt lielus tēriņus, it īpaši apkures sezonā. Cilvēkiem ar regulāriem ienākumiem var būt pieejams aizdevums, tostarp īstermiņa bezprocentu kredīts, bet mēs iesakām atstāt aizņemšanos neieplānotiem un neatliekamiem tēriņiem. Ziemassvētkus var lieliski nosvinēt arī pašu spēkiem – lasi noderīgos padomus šajā rakstā!

Atklāj no jauna vecās receptes

Tici vai netici, bet klasiskā latviešu virtuve atkal ir modē. Pat smalki restorāni iekļauj savās ēdienkartēs grūbas, zirņus un rupjmaizi, un tie ir vislabākie produkti sātīgai un gardai svētku maltītei. Lai ēdiena gatavošana būtu vēl aizraujošāka, aicini palīgā visus ģimenes locekļus – kopā jums izdosies radīt vēl nebijušas ierasto recepšu variācijas. Droši eksperimentē ar garšvielām un meklē iedvesmu blogos – nacionālās virtuves entuziastiem ir kaudzēm ieteikumu, kā pārvērst parastus produktus par svētku cienīgo maltīti.

Rotā māju ar dabas veltēm

Ziemassvētkos daudziem gribas izrotāt savu mājokli, lai tas izskatītos gluži kā filmā. Pērkot visus mājas dekorus veikalā, var šķirties no pamatīgas summas, bet kāpēc tērēt naudu tam, ko var dabūt bez maksas? Ieskaties veikalu sortimentā vērīgāk – daudzi Ziemassvētku rotājumi ir nekas cits kā dabas veltes: zīles, čiekuri, skujas. Internetā var atrast ne mazums instrukciju, kā uztaisīt Ziemassvētku rotājumus no dabiskajiem materiāliem – izmanto šo iespēju un dodies dabā pēc labākajiem svētku dekoriem par baltu velti!

Foto: Shutterstock.com

Dāvā mantām otru dzīvību

Vēl viens variants, kā izrotāt mājokli Ziemassvētkiem, ir izmantot mantas otrreizēji. Kāpēc pirkt jaunas salvetes, ja tās var pašūt no veca galdauta? Smalkus deserta traukus var aizvietot sen iztukšotas stikla burciņas – lai piešķirtu tām svinīgu izskatu, apsien burciņas ar mežģīnēm vai auduma gabalu un piestiprini pie tām nelielu egļu zaru. Pāri palikušais dāvanu ietinamais papīrs un lentes arī lieliski papildinās svētku galda dekoru.

Ieskaties labdarības tirdziņos

Vai maz var iedomāties Ziemassvētkus bez dalīšanās un savstarpējas palīdzības? Tas ir īstais laiks, kad apmeklēt svētku tirdziņus, un vislabākās un neparastākās dāvanas var atrast tieši labdarības pasākumos. Grāmatas, jaunus apģērbus, kosmētiku un parfimēriju var dāvināt arī citos svētkos, bet zem Ziemassvētku eglītes lieliski izskatās ar rokām darināts mājas tekstils, rotājumi, bižutērija un spēļmantiņas. Cenas labdarības tirdziņos parasti ir ļoti draudzīgas, tāpēc varēsi sagādāt vajadzīgās dāvanas un neiztērēt visu algu.

Foto: Shutterstock.com

Bezprocentu kredīts svētku laikā: kas jāzina katram

Ja nu tomēr dzīvē gādās negaidīta situācija, un izskatās, ka bez aizņemšanās neiztikt, svarīgi izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko kredītu. Kredīts bez procentiem daudziem šķiet finansiāli izdevīgākais risinājums, bet tam ir savas īpatnības. Ņem vērā, ka bezprocentu kredīts:

  • tiek piešķirts tikai jaunajiem klientiem;
  • parasti pieejams ar mazāku kredītlimitu;
  • ir pieejams tikai kā īstermiņa aizdevums.

Kredīts bez procentiem var būt parocīgs risinājums, ja papildu nauda ir vajadzīga neatliekami, bet aizņēmējiem jāņem vērā, ka 100% atlaide procentiem ir spēkā tikai 30 dienas. Lai izvairītos no liekiem tēriņiem, bezprocentu kredīts pilnā apjomā jāatmaksā 30 dienu laikā, tāpēc izvērtē savas izredzes norēķināties ar aizdevēju divtik uzmanīgi!

Ziemassvētkos lielākā nozīme ir nevis iztērētajām summām, bet uzmanībai un sirdsmīļai kopā būšanai. Sagaidīt gada krāšņākos un gardākos svētkus iespējams arī taupīgi, bet bezprocentu kredīts lai paliek negaidītām ārkārtas situācijām!