Aizdevums pret nekustamā īpašuma ķīlu dzīves kvalitātes uzlabošanai

Kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu ir viens no izplatītākajiem kredīta veidiem gan Latvijā, gan visā pasaulē. Cilvēkiem bieži vien ir virkne ar iemesliem, kādēļ tiek izvēlēts šāds kredīta veids, populārākie no tiem:

  • nepieciešams starta kapitāls biznesa uzsākšanai;
  • ir jāremontē vai jāiegādājas dzīvojamā platība (māja, dzīvoklis, vasarnīca);
  • jāiegādājas jauns auto vai jāveic remonts vecajam;
  • iespēja apvienot citus aizņēmumus, ja tādi ir.

Tie ir tikai daži no iemesliem, kādēļ tiek izvēlēts aizdevums pret nekustamā īpašuma ķīlu. Iespējams Jūsu iemesls ir pavisam cits, bet risinājums tam var būt kredīts pret nekustamo īpašumu. Statistika rāda, ka aizdevums pret nekustamo īpašumu tiek ņemts arī, lai dzēstu komunālos parādus, segtu neparedzētus izdevumus, dzēstu ātros kredītus. Naudu izsniedzam mēs, bet tās ieguldīšana un realizācija paliek tikai un vienīgi Jūsu ziņā. 

NOSACĪJUMI  HIPOTEKĀRĀ KREDĪTA SAŅEMŠANAI

Gan mums, gan klientiem ir svarīgi, lai kredīta noformēšanas, saņemšanas un atmaksāšanas process ir  abpusēji drošs, ērts un ātrs. Tieši tāda arī ir hipotekārā kredīta noformēšana.  Attiecīgi, lai būtu iespēja saņemt hipotekāro kredītu pret ķīlu ir jābūt iespējai ieķīlāt, piemēram, nekustamo īpašumu – tā var būt māja vai dzīvoklis. Kredīta apmērs tiek noteikts atkarībā no nekustamā īpašuma, kurš tiek ieķīlāts.  Līdz ar to bez ķīlas vērtības nav iespējams pateikt, kāds kredīta apjoms var tikt izsniegts. Protams, gan izsniedzamo summu, gan visus pārējos kredīta noformēšanas punktus ietekmē arī pirmās iemaksas apjoms. Ķīlas vērtība pirms kredīta izsniegšanas ir jānosaka. Ir kredītiestādes, kas sedz šo pakalpojumu, bet ir arī kredītiestādes, kur šo pakalpojumu jāsedz klientam. To ir vērts noskaidrot jau pirms izvēlaties konkrētu kredītiestādi sadarbībai.

Hipotekārā kredīta pieejamās summas ir ļoti augstas, var pat teikt, ka nav nekādu summas griestu, kas noteiktu hipotekārā kredīta izsniegšanas summu, to ietekmē tikai un vienīgi, kā jau minēts, ķīlas vērtība. Ķīla var būt arī īpašumus, kuru vēlaties uzbūvēt vai iegādāties, līdz ar to nav jāsatraucas, ja Jums vēl nav neviena privātīpašuma. Vēlaties celt māju? Jaunā māja arī būs Jūsu ķīla? Vēlaties remontēt dzīvokli? Šis dzīvoklis arī var būt ķīla. 

UZLABO DZĪVES KVALITĀTI

Hipotekārais kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu ir labs veids, lai ātrā laika sprīdī uzlabotu dzīves kvalitāti un finanses, iespējams pat veiktu grandiozas izmaiņas dzīvē, kas nesīs prieku un gandarījumu. Izremontēts vai jauns mājoklis, jauns auto, galu galā jauna, ilgi lolotā biznesa uzsākšana, kas var nest arī lielus un negaidītus ienākumus. Protams, tas ir atbildīgs solis izvēlēties par labu kredītam pret nekustamā īpašuma ķīlu. Bet šāds solis paver arī jaunas iespējas, kā realizēties savā dzīvē. Pirms kredīta ņemšanas sarunās ar klientiem viņi bieži vien atklāj, ka lēmuma pieņemšana ir prasījusi ilgāku laiku. Kā arī bijuši dažādi citi varianti, kur iegūt nepieciešamos līdzekļus, bet drošība un pārbaudītas vērtības ir izvirzījušās priekšplānā par labu hipotekārajam kredītam pret nekustamā īpašuma ķīlu. Šis kredīta veids ir sens un pārbaudīts, tādēļ arī to izvēlas lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju. Jo lietās, kas saistītas ar finansēm, protams, labāk ir izmantot tikai pārbaudītas un kvalitatīvas vērtības. 

Hipotekārā kredīta pamatideja ir palīdzēt cilvēkiem “atsperties” jaunam dzīves posmam. 

Vienam aktuālāk būs mājoklis, citam mašīna, bet vēl kādam biznesa uzsākšana. Katram no mums ir jomas, kurās ir nepieciešams lielāks vai mazāks finansiāls atbalsts. Lai justos dzīvē stabili un droši, ir jābūt skaidrībai un arī kārtībai dzīves pamatjomās – mājas vieta, darba joma. Sakārtota mājas vide un veiksmīga pašrealizācija darbā, sniedz šo drošības un miera sajūtu. Un nav nepieciešams gaidīt laimestu loterijā vai kādu citu veidu, kā iegūt konkrēto naudas summu, kas var sniegt šo miera sajūtu. Hipotekārais kredīts var palīdzēt gan mājvietas, gan biznesa attīstības jautājumos un līdz ar to arī sniegt stabilitātes sajūtu, kas palīdzēs ikdienā justies daudz labāk. 

Mājas vieta un bizness ir visbiežākie iemesli, kādēļ cilvēki izvēlas ņemt hipotekāro kredītu pret nekustamā īpašuma ķīlu, bet iespējams Jums ir kāds cits iemesls. Dzīvē var būt tik daudz neparedzamu situāciju. Ir labi zināt, ka vienmēr ir kādas iespējas, kā atrisināt finansiāla rakstura jautājumus. 

AR KO SĀKT?

Iespējams, ka izvēloties par labu aizdevumam pret nekustamā īpašuma ķīlu, jautājumu ir vairāk nekā skaidrības, tādēļ iesakām izmantot iespēju un ierasties uz konsultāciju klātienē vai attālināti, Jums ērtā laikā. Ir svarīgi pirms aizdevuma saņemšanas noskaidrot katru jautājumu, kas Jūs nodarbina, lai nerastos lieki un nepatīkami pārsteigumi. Hipotekārā kredīta noformēšana iespējama kā privātpersonām, tā arī uzņēmējiem. 

AIZŅEMIES ATBILDĪGI, IZVĒTĒJOT IESPĒJAS ATMAKSĀT

Jāatceras, ka ieķīlātais īpašums līdz brīdim, kad tiek izmaksāta visa naudas summa ir bankas īpašumā. Piemēram, ja izveidojas situācija, ka nav iespējas turpināt hipotekāro maksājumu, īpašums nonāk bankas pārziņā.

Lai hipotekārā kredīta maksājums katru mēnesi nebūtu kā zobu sāpes, tad pēc pieredzes iesakām kredīta ikmēneša maksājumu  sakārtot tā, lai tas nepārsniegtu 40% no ģimenes kopējiem ikmēneša ienākumiem. Hipotekārā kredīta pret nekustamā īpašuma ķīlu paņemšana nav sarežģīts process, bet jārēķinās, ka visdrīzāk tas būs uz samērā ilgu periodu, tādēļ pirms kredīta noformēšanas, ir jāpārdomā un jāizsver savas finansiālās iespējas.

Kredīta termiņš, protams, ir atkarīgs no ikmēneša maksājuma apmēra. Attiecīgi – jo lielāks ir šis maksājums, jo īsākā laika posmā to var atmaksāt bankai. 

Parakstot līgumu par hipotekārā kredīta pret ķīlu ņemšanu, iesakām pievērst uzmanību:

  • kredīta devēja nosacījumiem ( dažādās vietās tie var būt atšķirīgi);
  • maksājuma grafikam, vai tas ir Jums pieņemams un ievērojams;
  • kredīta procentu likmei;
  • kredīta atmaksas termiņam.

Procentu likme var būt fiksēta vai mainīga, Latvijā visbiežāk tiek piedāvāta mainīgā procentu likme. Arī grafiku atmaksas pieejas ir dažādas. Tas var būt vienādais atmaksas grafiks, kad ikmēneša summa nemainās. Vai arī dilstošais maksājuma grafiks, kad maksājums sākotnēji ir lielāks, bet pamatsummas atmaksas maksājumi ir vienādi visā atmaksas posmā. 

Līguma izlasīšana pirms parakstīšanas ir svarīgs solis, lai Jūs parakstītos tikai par to, ko esat izlasījis un pilnībā sapratis. Tas aiztaupīs gan Jums, gan kredītdevējam  liekas raizes. 

KREDĪTVĒSTURE

Pirms hipotekārā kredīta izsniegšanas kredītiestāde noteikti pārbaudīs klienta kredītvēsturi, kas ir būtisks kritērijs tam, vai hipotekārais kredīts tiks izsniegts. Saistības tiks pārbaudītas ar visiem iespējamajiem kredītaizdevējiem, kā arī tiks apskatīts, vai savlaicīgi ir maksāti komunālie maksājumi.  Ja Jums nav bijuši parādi kādā no kredītiestādēm un visi maksājumi ir veikti laicīgi un nokārtoti, tad visdrīzāk Jums tiks piešķirts pieprasītais hipotekārais kredīts. Bieži vien klienti domā, ka konkrētā kredītiestāde var iegūt informāciju tikai par savā pārziņā esošajiem klientiem, bet kredītiestādei ir pieeja un tiesības aplūkot topošā klienta kredītvēsturi visās pieejamajās kredītiestādēs. 

HIPOTEKĀRĀ KREDĪTA SAŅEMŠANA UN TĀ PLUSI

Kad visi jautājumi ir noskaidroti un līgums ir parakstīts, tad Jūs varat saņemt naudas summu savā kontā, lai realizētu ilgi gaidītās ieceres. Tas ir ļoti priecīgs, bet arī atbildīgs brīdis. 

Hipotekārajam kredītam pret nekustamā īpašuma ķīlu ir vairāki plusi, kas liek cilvēkiem izvēlēties tieši šo kredīta veidu:

  • zema procentu likme;
  • salīdzinoši liela pieejamā summa;
  • piedāvā gan bankas, gan nebanku aizdevēji;
  • atmaksas termiņš atkarīgs no klienta ikmēneša maksātspējas.

KAD KREDĪTIESTĀDE SAKA “JĀ”

Kad visi papīri ir sakārtoti un līdzekļi ir saņemti, ir laiks svinībām. Kādam varbūt hipotekārā kredīta noformēšanas process bija raits, kādam iespējams bija aizķeršanās, bet galu galā, ja kredīts ir piešķirts, tad tie tik tiešām ir mazie svētki. Vai jau iztēlojaties, kā gatavojat sestdienas rīta brokastis visai ģimenei jaunajā, izremontētajā virtuvē? Vai arī pieveriet acis un sajūtiet, kā jūsu rokas pieskaras jauna auto stūrei. Bet iespējams, ka saņemtais finansējums ir starta kapitāls Jūsu biznesam. Tad vizualizējiet, kā Jūs redzat savu biznesu plaukstam un zeļam. Tas viss ir iespējams. Atcerieties, ka hipotekārā kredīta ņemšanas gadījumā izvērtējiet visus iepriekšminētos punktus, apsveriet savu lēmumu, konsultējieties ar speciālistiem, veiciet izpēti un analīzi. Esiet zinoši un atbildīgi, lai kredītiestāde Jums var tikai dot un palīdzēt! Lai izdodas realizēt visus iecerētos sapņus ar hipotekāro kredītu palīdzību!