Droši ātrie aizdevumi un aizdevēji – kā izvēlēties piemērotāko?

Skaidrs ir viens – dzīvē mēdz atgadīties situācijas, kad steidzami nepieciešami papildu finansiālie līdzekļi, kas parasti izpaužas kā kredītsaistības. Kas ir pats svarīgākais, pieņemot lēmumu par aizdevuma nepieciešamību? Pārliecināties, vai tiešām kredīts ir vajadzīgs. Ja atbilde ir nešaubīgs “JĀ”,  tad ir svarīgi saprast, kādi ātrie aizdevumi un to izsniedzēji ir droši un pēc kā to izvērtēt. Palīgā ar kritērijiem Tev nākam mēs – ViaSMS kreditēšanas speciālisti. Iepazīsties ar mūsu sagatavoto informāciju raksta turpinājumā!

Kā zināt, kuri ātrie aizdevumi ir droši?

Pirms izvēlēties kredītu, noskaidro, kurš no neskaitāmajiem aizdevumu veidiem Tev būs vispiemērotākais – nekustamā īpašuma iegādei Tu nevarēsi izmantot sms kredītu, savukārt neparedzētu izdevumu gadījumā  hipotekārais kredīts nebūs piemērots risinājums. Ātrie aizdevumi ir paredzēti negaidītu tēriņu apmaksai, piemēram:

  • Pēkšņa s veselības problēmas;
  • salūzis auto, kas vajadzīgs, lai nokļūtu uz darbu;
  • neparedzēta “avārija” dzīvoklī, piemēram, plīsis centrālais ūdensvads;
  • ikmēneša ienākumi ir aizkavējušies, bet rēķinu apmaksa nevar pagaidīt vai pietrūkst pārtikas iegādei u.c.

Foto: Shutterstock.com

Ja Tava situācija ietilpst kategorijā “neparedzēti izdevumi”, ātrais kredīts var palīdzēt Tev to atrisināt. Lai spētu vieglāk izvēlēties Tev visparocīgāko variantu ārkārtīgi plašajā kredītu piedāvājumā, izpēti:

  • cik liela ir gada procentu likme (GPL) – šis skaitlis nosaka to, cik daudz naudas gadā Tev būs jāmaksā papildus kredīta atmaksai, piemēram, ja GPL ir 10%, tad papildus kredīta summai būs jāmaksā vēl 10% no summas, attiecīgi, ja GPL ir 100%, tad kopā jāatmaksā būs divreiz vairāk nekā esi aizņēmies;
  • kāda ir maksimālā un minimālā aizdevuma summa – tā kā situācijas ir dažādas, arī kreditoru piedāvātie ātrie kredīti ir pieejami dažādās summu robežās, tāpēc  rūpīgi izpēti piedāvājumu izvēlies to variantu, kur saņemsi tieši tik naudas, cik Tev nepieciešams;
  • kāds ir atmaksas termiņš – ātrie aizdevumi lielākoties ir pieejami ar atmaksas termiņu līdz 30 dienām, taču atšķirīgi kreditori var piedāvāt arī ilgāku vai īsāku aizdevuma atmaksas laiku;
  • cik liels ir soda procentu apmērs – tie ir procenti no Tavas aizlienētās summas, ko nāksies maksāt kreditoram, ja kavēsi aizdevuma atmaksu, tādēļ – jo zemāks procents, jo labāk;
  • vai pirmais kredīts ir bez maksas – gadījumā, ja aizņemies pirmo reizi, šī var būt lieliska iespēja to izdarīt maksimāli ekonomiski, jo kredīts “bez maksas” nozīmē to, ka Tev nebūs jāmaksā procenti par naudas izmantošanu, proti, Tu atdosi precīzi tik pat, cik esi aizņēmies.

Pats svarīgākais nosacījums, aizņemoties naudu, ir – aizņemies tikai tik, cik Tev ir vajadzīgs konkrētās neparedzētās situācijas atrisināšanai. Lai cik bezrūpīgi tas varētu izklausīties, arī ātrais kredīts ir ļoti nopietnas kredītsaistības.

Kāds ir drošs aizdevējs?

Foto: Shutterstock.com

Tad, kad zini, ko meklēt, jānoskaidro, kur to meklēt! Ātrie aizdevumi pieejami ļoti daudzu kreditoru piedāvājumā. Papildus jau minētajiem kredītu izvērtēšanas nosacījumiem pievērs uzmanību:

  • cik ātrā laikā nauda no kreditora nonāk pie klienta;
  • aizdevuma līguma noteikumiem, ar ko gandrīz vienmēr vari iepazīties aizdevēja mājaslapā;
  • aizdevēja reputācijai, bet informāciju par to meklē ārpus aizdevēju mājaslapām – dažādos forumos, domubiedru grupās un draugu un radu lokā.

Vēl obligāti pārliecinies, vai konkrētā kreditora sniegtie pakalpojumi vispār ir legāli (vai aizdevējs ir licencēts), kā arī vai uzņēmums ir LAFPA vai LNKA biedrs (šajās asociācijās uzņem tikai godīgākos aizdevējus).

Ar šiem nosacījumiem un Tavu rūpīgu piedāvājuma izpēti varam gandrīz vai garantēt, ka ātrie aizdevumi Tev neradīs liekas raizes. Dalies ar šo ierakstu, lai Tavi draugi uzzinātu, kā droši aizņemties, un atceries – AIZŅEMIES ATBILDĪGI, IZVĒRTĒJOT SAVAS IESPĒJAS ATMAKSĀT KREDĪTU!