3 šokolādes veidi un procedūras skaistumam

Šokolāde jau sen zināms kā daudzu iecienīts našķis un palīgs stresa samazināšanai. Aizvien lielāks skaits izmanto šokolādi arī skaistumkopšanā, novērtējot ne tikai relaksāciju un gardo aromātu, bet arī sajūtas un ādas stāvokļa uzlabošanos. Bet, cik daudz Jūs zināt par šo brīnumgardo izstrādājumu?

Chocolate. Black chocolate. A few cubes of black chocolate with

Šokolādes veidi

Lai gan mūsdienās šokolāde tiek asociēta ar saldām šokolādes tāfelītēm, jāatceras, ka tā patiesībā ir rūgta. Pavisam tiek izšķirti trīs šokolādes veidi:

  • Tumšā šokolāde, kuras sastāvā ir 47% cukura un 4% kakao sviesta;
  • Piena šokolāde, kas ir vissaldākā, jo tās sastāvā ir 48% cukura;
  • Baltā šokolāde, kura sastāvā ir 28% kakao sviesta un 26% sausā piena. Tā vairāk tiek izmantota konditorejas izstrādājumos.

Balto šokolādi patiesībā nevar uzskatīt par šokolādi, jo tās sastāvā nav kakao, bet piena šokolādi var dēvēt par saldo šokolādes veidu, ko īpaši iecienījuši bērni un citi saldumu mīļi.

Rūgtā šokolāde

Rūgtā šokolādes satur tādas organismam vērtīgas vielas kā:

  • Antioksidantus (vielas, kas kavē šūnu novecošanās procesu);
  • Vitamīnus (A, E, C);
  • Minerālvielas (dzelzi, kalciju, kāliju, selēnu, cinku).

Šo šokolādi var uzskatīt arī par līdzekli cīņā pret vēzi, jo kakao pupiņās esošās vielas samazina arteriālo spiedienu un insulta risku. Ir veikti vairāki pētījumi, ka, lietojot pāris šokolādes gabaliņus ik dienu, tiek samazināts iekaisums un grumbiņu veidošanās.

Šokolāde skaistumkopšanas procedūrās

Piemēram, aizvien populārāka kļūst šokolādes masāža, un daudzi to izvēlas pasniegt kā dāvanu dzimšanas vai vārda dienā vai citā īpašā notikumā. Masāža palīdz atbrīvoties ne tikai no saspringtas darba dienas, bet sniedz patīkamu un aromātisku piedzīvojumu. Masāža tiek veikta izmantojot speciāli pagatavotu emulsiju, ko iegūst, šokolādi izkausējot un sajaucot ar mandeļu eļļu. Procedūras laikā ķermenim tiek veikts pīlings, ko rada nelielie kakao graudiņi, un veicināta laimes hormonu izdalīšanās.

Chocolate Luxury Spa. Facial Mask. Spa therapy for young woman w
Mājas apstākļos daudzi izvēlas pagatavot pašu savu skrubi vai masku, ko drīkst klāt gan uz ķermeņa, gan sejas. Šādas maskas uzlabo ādas krāsu un veicina toksīnu izvadīšanu no ķermeņa. Pateicoties kakao sviestam, āda tiek bagātīgi mitrināta un kļūst maiga. Ja arī Jūs vēlaties izmēģināt šokolādes procedūras mājās, iesākām to darīt pēc dušas, vannas vai pirts apmeklējuma. Ņemiet vērā, ka šokolāde ātri kūst, tāpēc maska vai skrubis jāsagatavo neilgi pirms uzklāšanas.