5 pavasarīgi galamērķi, apceļojot Latviju

Ko darīt pavasarī, ja siltais laiks vilina doties ārpus mājas? Vislabāk ir doties apskatīt tev vēl neatklātās Latvijas unikālās vietas, jo pavasaris ir piemērots laiks jauniem atklājumiem un lieliskām ekskursijām.

Portālā latvia.travel.lv var atrast labas idejas pavasarīgiem galamērķiem, apceļojot Latviju. Sniegšu piecas idejas, kā ceļojumu varētu realizēt.

1. Pavasara palu tūrisms pa Amatu

Latvijā pagaidām mazapgūta tūrisma niša, bet ar katru pavasari kļūst arvien aktuālāka. Katram gribētājam ir iespēja izbaudīt pavasara ūdeņu spēku un vilinājumu. Piedzīvojums ir visnotaļ pārbagāts ar asām izjūtām un piemērots tiem, kas nebaidās saslapināties stindzinošajā ūdenī. Iesaku šo piedzīvojumu realizēt tieši laivojot pa Amatas upi. Tā ir ne tikai ļoti strauja, bet arī viena no skaistākajām Latvijas upēm ar bagātām ainavām. Kā viens no iespaidīgākajiem Amatas upes krasta objektiem ir Zvārtes iezis. Izvēloties šo galamērķi, pa ceļam vari apskatīt arī Āraišu ezerpili.

2. Zied ievas Siguldā

Vēlās pavasara noskaņās ap maija vidu aicinu apskatīt Siguldas ainavas, Gaujas senieleju un, protams, ziedošās ievas. Dabas baudītāji ziedošo kupenu skatus mēdz salīdzināt ar Japānas sārtā ķirša sakura ziedēšanas periodu. Siguldas apkārtne, Gaujas senielejas gravas un Turaida – viss ir pārpildīts ar ievu ziedu rūgteno smaržu, kas liecina – pilnīgi noteikti ir iestājies pavasaris!

3. Ventas rumba – lidojošās zivis pavasarī Kurzemē

Aprīlis ir tas mēnesis, kas Kurzemē paiet lidojošo zivju zīmē. Tikai vienu reizi gadā Kuldīgā var vērot, kā virs Ventas rumbas lec zivis. Tieši ar šo notikumu tiek iezīmēta tūrisma sezonas atklāšana. Vimbu centieni tikt Ventas augštecē ir kā šova elements, pēc kā var doties apskatīt Kuldīgas simbolus:

– vienu no garākajiem ķieģeļu tiltiem Eiropā – Velvju tiltu pār Rumbu;

– Alekšupītes ūdenskritumu un vēsturisko pilsētas centru.

Vai zināji, ka Kuldīgas skati pabijuši vismaz 29 kinofilmās un ka Kuldīgu dēvē par Latvijas Venēciju?

4. Mini zoodārzs Iecavas novadā – Dobuļi

Vai zināji, ka Iecavas novada Dzimtmisā (34 km no Rīgas) atrodas Dobuļu mini Zoo  ar daudzveidīgiem savvaļas dzīvniekiem, mājdzīvniekiem un krāšņu putnu kolekciju? Tas ir lielisks galamērķis ģimenei ar bērniem, jo tā viņi varēs tuvumā apskatīt zvēriņus un arī pabarot. Kamerūnas āzīši, Vjetnamas melnās pundurcūkas, bagātīgs putnu dārzs (fazāni, tītari, pāvi u.c.), pundurponiji, angoras truši u.c. Zoodārza teritorijā ierīkotas piknika vietas, kur varēs atpūsties un baudīt līdzi paņemtās pusdienas. Zoodārzs atvērts sezonā – no maija līdz oktobrim.

5. Pavasaris Ķemeru nacionālajā parkā

Vislabāk pavasara atnākšanu var novērot dabas takās, jo pamazām kokos un krūmos atgriežas dzīvīgi zaļā krāsa un var novērot intensīvu pavasara vēstnešu – putnu – migrāciju. Ieplāno pastaigu pa Ķemeru nacionālā parka takām, no kurām varēsi nokļūt gan skatu, gan putnu vērošanas tornī. Pastaiga būs ne tikai veselīga, bet arī iepazīsies ar Ķemeru tīreļa ekosistēmas un bioloģisko daudzvedību.

Ja pavasarī plāno doties atvaļinājumā ārpus Latvijas, vari izmantot iespēju aizņemties naudu lieliskam ceļojumam un aktīvai laika pavadīšanai Viasms.lv. Atpūties bez raizēm!