5 padomi, kā ekonomiski sagatavoties mācību gadam

Mācību gada tuvošanās skolēnu vecākiem liek padomāt par visu nepieciešamo preču iegādi, lai viņu bērns varētu atkal doties uz skolu. Lai veiktu pirkumus pēc iespējas izdevīgāk, piedāvāju 5 padomus, kā ekonomiski sagatavoties mācību  gadam!

Iepērcies bez steigas!

Kopš 2013. gada vecākiem vairs nav jāpērk mācību grāmatas mācībām vispārizglītojošajās skolās, tādēļ ļoti iespējams, ka arī tev tas nav jādara. Tomēr, ja tava bērna klases vecāki nolēmuši iegādāties kādus papildu mācību līdzekļus, piemēram, darba burtnīcas, uzzini konkrēto sarakstu un nopērc konkrēti to, kas nepieciešams. Nesteidzies, tas nenopirksi neko lieku un varēsi arī izvēlēties labāko cenu!

Iepērcies pakāpeniski, vairākās reizēs

Ja bērna skolas gaitām vajadzīgs speciāls sporta inventārs, deju tērpi, lielāka naudas summa apmaksai par ārpusskolas nodarbībām – veic šos pirkumus un maksājumus pakāpeniski, vairākās reizēs. Taču tad, ja nauda vajadzīga pēkšņi, apskati ViaSMS piedāvājumu, jo šeit vari saņemt līdz pat 1000 LVL.

Izmanto labākos cenu piedāvājumus

Velti mazliet laika un atrodi labus cenu piedāvājumus parastajos un interneta veikalos. Ja nepieciešams iegādāties, piemēram, portatīvo datoru vai printeri, salīdzini interneta veikalu piedāvājumus portālos Salīdzini.lv vai Gudriem.lv. Arī sporta inventāru kā, piemēram, tenisa raketes, slidas, florbola aprīkojumuu vari izdevīgāk nopirkt sporta veikalos internetā. Apskati piedāvājumus Baltsport.lv, Xnet.lv, Sportainventars.lv.

Pajautā, ko vēlas skolēns

Uzzinot, ko vēlas pats skolēns varēsi izvairīties no situācijām, kad viņš nevēlas lietot kādu no nopirktajām mantām. Mūsdienās pat trīs gadus veciem bērniem ir sava gaume un lietas, kas nepavisam nepatīk. Uzzini, ko vēlas skolēns pats, atrodi labāko vidusceļu un veic veiksmīgus, izdevīgus pirkums!

Plāno pirkumus laicīgi

Lai varētu nopirkt lietas par labām cenām, plāno pirkumus laicīgi. Ja zini, ka Ziemassvētku laikā ir izdevīgi akciju piedāvājumi mobilajiem telefoniem – nopērc to tieši tad! Tāpat daudzi vecāki atlaižu laikā bērniem nopērk lielāka izmēra apģērbu, ko viņi varēs nēsāt tikai nākamajā gadā, tādā veidā gan laicīgi sagādājot vajadzīgo apģērbu, gan nopērkot to par labāko cenu.