5 IDEJAS LABAI LĪGO BALLĪTEI| Viasms.lv

Tā kā tuvojas vieni no gada gaidītākajiem svētkiem, daudziem radīsies jautājums, kur un kā tad labāk tos svinēt, lai tie tiešām būtu izdevušies. Kā dažas no idejām, kā Līgo svētku ballīti padarīt neaizmirstamu un iespaidiem bagātu, ir sekojošas.

Līgo latviešu tradīcijās

Tiem, kuri priekšroku dod tradicionālai un latviskai Līgo svinēšanai, ballīte ar senajām latviešu tradīcijām noteikti paliks atmiņā uz ilgu laiku. Šādu svētku rīkošanā tradīciju ievērošana jāsāk jau gatavojot visu līgo svētkiem – sienot sieru, brūvējot alu un pinot vainagus.  Ieskaties Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja mājas lapā brivdabasmuzejs.lv, varbūt dosies turp?

Svini no sirds Līgo koncertos

Ja pašam negribas uzņemties lielos svētku rīkošanas darbus, Līgo svinēšana ar noteikti būs izdevusies tos svinot kādā no daudzajiem Līgo pasākumiem-festivāliem ar lielu apmeklētāju skaitu, kuros uzstājas Latvijā populāri mūziķi. Šāda iespēja ik gadu tiek piedāvāta dažādās vietās Latvijā – Daugavas krastmalā Rīgā, kā arī daudzās pilsētās un pagastos visā valstī. Informāciju par svētku svinībām visā Latvijā 2013.gadā vari apskatīt šeit.

Ligo

Līgo pa pliko Kuldīgā

Kā savus Līgo svētkus padarīt jautrus un smiekliem bagātus? Laba iespēja ir Līgo nakts pliko skrējiens Kuldīgā, kas tur norisinās jau vairākus gadus. Šajā naktī skrējiena dalībnieki kaili skrien pāri vecajam Ventas tiltam. Dalībnieki skrējienam netiek reģistrēti un tajā var piedalīties jebkurš – bez jebkādiem ierobežojumiem!

Līgo uz ūdens

Neaizmirstama Līgo ballīte noteikti būs arī kādā savādākā, neierastākā vidē, piemēram, dodoties laivu izbraucienā pa kādu upi vai ezeru, pilnībā relaksējoties un izbaudot mieru. Tāpat iespējami nakts braucieni pa Rīgas kanāliem un Daugavu, ieskaties laivinieks.lv!

Līgo svešzemju tradīcijās

Savukārt, tiem, kam vairāk patīk netradicionāla svētku svinēšana, interesanta un aizraujoša liksies Līgo svinēšana ievērojot cittautu svētku svinēšanas paradumus. Šādu iespēju piedāvā Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs (pedvale.lv), kur katru gadu Līgo tiek svinēti, izvēloties kādas valsts tēmu un koncepciju.

Lai arī kāda būtu tava izvēle un idejas Līgo ballītei, jāatceras, ka, lai svētki būtu izdevušies, jāatrod īstā kompānija un jābūt labā garastāvoklī – tas palīdzēs tev šo gada īsāko nakti padarīt par pēdējā laika jautrāko un neaizmirstamāko ballīti, neatkarīgi no svinēšanas veida!