5 apņemšanās, kas nesīs veiksmi Jaunajā gadā

Tuvojoties Jaunajam gadam, ir ierasts atskatīties uz aizvadīto gadu un nereti – apņemties Jaunajā gadā sākt ko jaunu. Lai laika iespaidā neaizmirstu izvirzīto apņemšanos, izveido sarakstu ar ieplānotām lietām, darbiem, aktivitātēm, kas jāpaveic turpmākā gada laikā. Piedāvāju 5 apņemšanās, kas Jaunajā gadā piesaistīs veiksmi.

 

1.      Pavadīt vairāk laika ar tuviniekiem

Šī ir viena no populārākajām apņemšanām, kas izskan teju katra cilvēka prātā. Lai to realizētu, ieplāno kopīgas brīvdienas, biežākus apciemojumus, sarīko tematiskus vakarus ar atraktīvām spēlēm un dažādām aktivitātēm. Veiksmei patīk labsajūta un drošības sajūta, ko noteikti spēj radīt tuvinieku atbalsts. Jaungada apņemšanos var nodēvēt par tradīciju, taču kādas ir Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas citviet pasaulē – par to šeit.

2.       Iemācīties ko jaunu

Jaunais gads atvērts jaunām iespējām. Kādēļ gan lai tā  nebūtu jauna hobija ieviešana? Varbūt jaunu prasmju vai sfēras apgūšana kādā izglītības iestādē? Jau sen gribi iegūt autovadītāja apliecību? „Jaunā” apgūšana ne tikai paplašinās redzesloku, bet arī pilnveidos tavu personību.

3.       Atvēli laiku sev

Ikdienas darbu plūsmā nereti aizmirstam par sevi un savām vajadzībām. Atvēli nedēļā pāris stundas savam hobijam, skaistuma procedūrām, kultūras pasākumiem un sociālajai dzīvei.. Izbrīvē sev brīvo laiku grāmatu lasīšanai vai atpūtai brīvā dabā.

Šeit atradīsi burvju receptes veiksmes piesaistīšanai.

4.       Atbrīvo vietu jaunajam

Pārskati mājas bēniņus, priekšnamu un sapakotās kastes. Nereti, kārtojot mājokli, domājam – gan jau kādreiz noderēs. Lai dzīvē un sadzīvē ienāktu jaunas lietas, ir jāatbrīvojas no nevajadzīgā un liekā. Ir pieņēmums – ja tu bez konkrētās lietas ļoti labi iztiki vismaz gadu, tad visticamāk tev to nevajadzēs arī citus gadus. Saglabā racionālu prātu un rīkojies!

5.       Nepaveikto lietu un darbu saraksts

Nereti attīstību bremzē kādi nepabeigti darbi, kuri gada laikā ir sakrājušies krietnā slānī. Ja gribi ieviest pārmaiņas un noskaņoties uz vēlamo rezultātu, izveido nepabeigto darbu sarakstu. Piemēram, iesaistīšanās labdarībā, mājas sētas nokrāsošana, dārza labiekārtošana u.tml. Tas atbrīvos vietu jauniem pienākumiem, darbiem un veiksmei.

Lai arī Jaunais gads šķiet piemērots laiks solījumu izteikšanai, neaizmirsti – katra diena ir piemērota jaunām apņemšanām, solījumiem un nepaveikto darbu pārskatīšanai. Ieskaties, kādas ir bijušas apņemšanās 2013. gadam.

 

 

Lai izdodas īstenot ierecēto!