4 gadījumi, kādos tev var palīdzēt ātrs kredīts

Ātrs kredīts izklausās kā ļoti praktisks un parocīgs risinājums jebkurai dzīves situācijai, tomēr, lai arī cik vilinoši izklausītos, kredīti ātrie tomēr nav paredzēti visu dzīves pārbaudījumu nokārtošanai, piemēram, tie nav izmantojami:

  • atpūtas un izklaides izmaksu segšanai;
  • ieguldīšanai biznesā;
  • lielu pirkumu veikšanai (auto, dzīvokļa, mājas iegādei) u.tml.

Aizdevēja ViaSMS kreditēšanas speciālisti piedāvā tev iespēju iepazīties ar četriem gadījumiem, kādos kredīti ātrie var kalpot kā risinājums, kā arī uzzināt, kādu atbildību uzliek un ar ko jārēķinās,  ja esi nolēmis, ka ātrs kredīts ir vienīgā izeja. Sīkāk lasi raksta turpinājumā!

Ātrs risinājums neatliekamu tēriņu gadījumā

Kā jau pats nosaukums saka priekšā, ātrs kredīts ir speciāli radīts nekavējamu, neatliekamu un neparedzētu izdevumu segšanai, taču šajā kategorijā netiek ieskaitīti tādi “neparedzēti” izdevumi kā:

  • pietrūka naudas lidmašīnas biļetei uz Tenerifi;
  • nav gana daudz līdzekļu, lai nopirktu SUP dēli;
  • “Re, cik smuka kleitiņa, un pat uz atlaidi!” vai “Paskat, ziemas riepu komplekts ar atlaidi, man kā reize kolekcijai derētu šādas!” un citi šāda veida tēriņi.

Izdevumi, kam kredīti ātrie ir piemērots risinājums, ir iedalāmi četrās grupās:

  1. neparedzēti medicīnas izdevumi;
  2. neparedzētas un neatliekamas remonta izmaksas auto, kas vajadzīgs darbam;
  3. neparedzētas un neatliekamas dzīvokļa remonta izmaksas;
  4. aizkavējusies alga, tādēļ pietrūkst naudas.

Turpinājumā par katru no grupām nedaudz sīkāk ar vienkārši saprotamu piemēru.

1. Neparedzēti medicīnas izdevumi

Šī grupa īpaši aktualizējas tieši vasaras sezonā, kad aktīvā atpūta ir populārākais brīvā laika pavadīšanas veids. Nereti fiziskas aktivitātes – braukšana ar velosipēdu, peldēšana, skrituļošana, lēkšana ar izpletni u.c. – beidzas nepatīkamāk nekā paredzēts – ar kritieniem, sasitumiem, lūzumiem, apdegumiem un citām sāpīgām traumām, kas nekavējoties pieprasa medicīnisko pārbaudi. Mums visiem ir labi zināms, ka medicīniskie izmeklējumi bez rindas Latvijā ir ļoti dārgi, tādēļ ātrs kredīts var lieti noderēt kā papildlīdzekļi šo izdevumu segšanai.

Foto: Shutterstock.com

2. Neparedzēts, neatliekams auto remonts

Turpinot runāt par Latvijas specifiku, pievērsīsim uzmanību situācijai uz Latvijas ceļiem. Sociālajā platformā Facebook reiz tika publicēts joks, ka ārzemēs uz asfalta līmē speciālas uzlīmes, kas izskatās kā bedres, lai samazinātu ātrumu un pievērstu šoferu uzmanību ceļam, bet Latvijā ir ieviesta 3D tehnoloģija ar reālām trīsdimensiju bedrēm. Lai nu kā, neveiksmīgi trāpot šajā ātruma samazinātājā, var gadīties atvadīties no auto riteņa. Tā kā diska un ritošās daļas atjaunošana ir dārgas izmaksas, papildu līdzekļi ātrā kredīta formā lieti noder.

3. Neparedzēts, neatliekams dzīvokļa remonts

Šis punkts ir īpaši attiecināms uz daudzdzīvokļu mājām, kurās lielākajā daļā ūdensvadu sistēma nav ne mainīta, nedz atjaunota, un tā kā katrai lietai reiz pienāk gals, arī caurules nokalpojas un mēdz plīst. Neatkarīgi no tā, vai plīsis centrālais ūdensvads, apkures caurule vai, piemēram, gāzes vads, remonts ir vajadzīgs nekavējoties, un tas noteikti nav lēts prieks.

4. Aizkavējusies alga

Retu reizi gadās arī tā, ka paredzētais algas datums ir pienācis, bet pati alga vēl nē, tādēļ pietrūkst naudas pārtikai un neatliekamu rēķinu apmaksai. Šādā gadījumā ātrie kredīti var būt piemērots risinājums. Tiesa, ja naudas trūkst sabiedriskā transporta biļetei, mēs tomēr iesakām pārvietoties ar kājām, velosipēdu vai kopā ar kolēģi nevis aizņemties naudu.

Foto: Shutterstock.com

Ātrs kredīts – liela atbildība

Lai arī šī aizdevuma nosaukums mudina domāt, ka tas ir viegli un vienkārši (kā pie ViaSMS tas patiešām ir), vienmēr paturi prātā, ka arī ātrs kredīts ir liela finansiālā atbildība – kavētas līgumsaistību izpildes rezultātā tu vari pamatīgi sabojāt savu kredītvēsturi, kas apgrūtinās  turpmāku aizdevumu iegūšanu, tāpēc esi atbildīgs un padalies ar šo rakstu, lai ātrs kredīts neradītu raizes arī taviem draugiem!