3 veidi, kā iekrāt parādu atmaksai

 

Dzīve ir pilna negaidītu pavērsienu, un nekad nevar zināt, kad būs nepieciešams naudas krdīts internetā vai kad sanāks palikt parādā kādam draugam. Taču visas situācijas var risināt – vajadzīgs tikai plāns un apņēmība. Lūk, trīs noderīgi risinājumi, kas Tev ļaus ietaupīt naudu ikdienā un veiksmīgi atmaksāt iepriekš radušos parādus.

Pārskati ikdienas maksājumus

Ja iepriekš ar taupīšanu un krāšanu neesi aizrāvies, turklāt Tev bieži talkā nāk kāds naudas kredīts, iespējams ir laiks pārskatīt savus regulāros izdevumus un saprast, vai kaut kā vari ietaupīt. Varbūt sen neesi interesējies par interneta vai mobilo sakaru izmaksām – noskaidro, vai kāda konkurējošais pakalpojumu sniedzējs nav gatavs Tev piedāvāt izdevīgāku cenu, nekā Tu pašlaik maksā par elektrību, telekomunikācijām vai internetu. Iespējams, kādu no pakalpojumiem Tev vispār ikdienā īpaši nevajag – piemēram, Tu maksā par 100 TV kanāliem, no kuriem skaties 3, kurus var skatīties internetā. Rūpīgi izvērtējot dažādas izdevumu pozīcijas, vari ietaupīt pat vairākus desmitus eiro mēnesī – un gadā tie jau ir vairāki simti eiro!

Samazini ēšanas izdevumus

Nedomājot līdzi ikdienas tēriņiem, mēs dažreiz pat neaizdomājamies par to, cik daudz naudas tērējam ēšanai – īpaši tas attiecas uz maltītēm ārpus mājām. Izveidojot pārdomātu ēšanas plānu, var ievērojami ietaupīt, galvenais sekot līdzi šādiem principiem:

  • Censties maksimāli daudz gatavot pašam, neizmantojot pusfabrikātus;
  • Ņemt līdzi pašu gatavotu ēdienu arī uz darbu;
  • Izvairīties no impulsu pirkumiem, piemēram, našķiem, kas stāv pie kasēm.

Turklāt gaidāmajam naudas ietaupījumam būs arī vēl viens pozitīvais efekts – visdrīzāk sanāks ēst veselīgāk!

Foto: Pixabay.com

Izveido striktu ikdienas tēriņu budžetu

Vislabākā metode, lai ietaupītu, ir precīza budžeta plāna izstrāde un turēšanās pie noteiktiem tēriņu limitiem. Budžetu vari veidot gan uz papīra, gan virtuālā tabulā, pats svarīgākais, kas tur ir jāatzīmē:

  • Stabilie ienākumi, kas gaidāmi tuvākajā laikā kā alga, pabalsti vai stipendijas;
  • Neatliekamie ikmēneša tēriņi, kā maksa par mājokli, komunālajiem maksājumiem un transporta izdevumi uz un no darba;
  • Precīzi nenosakāmie izdevumi kā izdevumi pārtikai un neparedzētiem izdevumiem;
  • Līdzekļus, kurus atlikt parādu nomaksai vai uzkrāšanai.

Pats galvenais, censties nepārsniegt nenosakāmajiem izdevumiem atlikto summu. Iespējams, to vieglāk būs darīt, ja uzliksiet sev ikdienas limitu pārtikas un citu lietu iegādei. Ja kādu dienu ietaupi, tad citā dienā vari tērēt vairāk vai arī šo naudu novirzi iekrājumiem. Ir pierādījies, ka veidojot savu ikdienas budžetu, cilvēks daudz labāk saprot, kur paliek viņa nauda un pašam neapzinoties sāk arvien vairāk piedomāt pie tā, kur un kam viņš tērē naudu.

Kad noder naudas kredīts internetā?

Naudas kredīts ne visās situācijās ir īstais risinājums, taču ir situācijas, kurās tas būs piemērots. Lielākoties šādas situācijas, kurās nāk palīgā naudas kredīts internetā, ir negaidītas un neatliekamas, piemēram:

  • negaidīti saplīsusi automašīna, ar kuru Tu regulāri dodies uz darbu, bet līdz algai vēl jāgaida un tā ir jānopelna;
  • jāsedz neatliekami medicīnas izdevumi, bet nav apdrošināšana;
  • nokavēta lidmašīna un steidzami jāiegādājas jauna lidmašīnas biļete uz mājām.

Visās šajās situācijās nauda ir vajadzīga uzreiz, bet ne vienmēr ir izveidoti uzkrājumi, tāpēc naudas kredīts ir gandrīz vai vienīgā iespēja risināt situāciju.

Taču jebkurā gadījumā, pirms tiek ņemts naudas kredīts internetā, izvērtē savas iespējas aizdevumu atmaksāt termiņā un pilnā apmērā!