Uzzini, vai patēriņa kredīts ir piemērots Taviem dzīves apstākļiem!

Ikdienā var rasties ne mazums situāciju, kad papildu naudas summa ir ļoti noderīga. Ikmēneša budžeta plānošana ir apsveicams ieradums, taču paredzēt visu nav iespējams, tāpēc negaidīti tēriņi ik pa laikam gadās ikvienā ģimenē. Arī lieli dzīves plāni bieži ir saistīti ar nopietnām izmaksām, ko ne vienmēr var segt no algas vai iekrājumiem vien. Situācijās, kad jāmeklē papildu finanšu līdzekļi, parocīgs var būt patēriņa kredīts – pakalpojums privātpersonām, kas pieejams ne tikai bankās, bet arī pie nebanku aizdevējiem. Mēs, aizdevējs ViaSMS, esam sagatavojuši detalizētu aprakstu, kas palīdzēs noteikt, vai patēriņa kredīts izmantojams arī Tavā situācijā. Iepazīsties ar patēriņa kredītu tuvāk mūsu rakstā!

Foto: pixabay.com

Aizdevums nestandarta situācijai

Aizdevumu nozarē ir dažādi kredītu veidi, daži no kuriem ir paredzēti konkrētiem mērķiem, citi – privātam patēriņam. Piemēram, auto kredīts un hipotēka var tikt izmantoti tikai mājokļa un transportlīdzekļa iegādei vai ieķīlāšanai, bet ātrais aizdevums un paterina kredits – dažādu preču un pakalpojumu apmaksai. Patēriņa kredīts var būt noderīgs gan ikdienā, gan īpašās situācijās, piemēram:

  • mājokļa remonta laikā. Pēkšņs mājas komunikāciju remonts var būt dārgs, un paterina kredits ir viens no iespējamiem remonta finansēšanas avotiem;
  • neatliekamam braucienam. Mūsdienās ģimenes ir izkaisītas pa visu pasauli, un, lai apciemotu radiniekus, dažkārt jādodas ilgā un dārgā ceļojumā. Paterina kredits var būt parocīgs, ja steidzami jāsedz brauciena izmaksas;
  • medicīniskiem tēriņiem. Reti kuras ģimenes budžetā ir ieplānota naudas summa pēkšņām veselības problēmām, tāpēc negaidīta hospitalizācija un ārstēšanas izmaksas var kļūt par nopietnu triecienu maciņam. Patēriņa kredīts privātpersonām palīdz apmaksāt rēķinus un iegādāties medikamentus bez liekas kavēšanas.

 

Aprakstītie scenāriji var piepildīties ikviena cilvēka dzīvē, taču patēriņa kredīts tiek izmantots arī plānotās situācijās. Patēriņa kredītiem ir raksturīga sezonalitāte, un aizdevumu izmantošanas mērķi mainās līdz ar gadalaikiem. Uzzini, kādas ir kredītu izmantošanas īpatnības vasarā un ziemā!

Paterina kredits pārdomātiem tēriņiem

Ziemā aizdevumi, tostarp paterina kredits, parasti nepieciešami pēkšņiem tēriņiem. Kuram gan nav gadījies paslīdēt uz apledojušas ielas un savainot kāju? Ja budžetā nav atvēlēta izdevumu aile ārkārtas situācijām, segt medicīniskas izmaksas iespējams ar patēriņa kredīta palīdzību. Savukārt siltajā sezonā cilvēki īsteno sen lolotus plānus un piekopj aktīvāku dzīvesveidu, tāpēc palielinās vajadzība pēc papildu naudas. Patēriņa kredīts privātpersonām tiek pieteikts arī tad, ja finansējums nepieciešams:

  • ģimenes ceļojumam. Lai kopīgais brauciens uz tālajām zemēm dāvātu tikai pozitīvas emocijas, ceļojums jāpārdomā no A līdz Z. Uzticama aviokompānija, laba viesnīca, muzeju, restorānu, izklaides parku apmeklējumi – viss prasa naudu. Patēriņa kredīts sniedz iespēju apmaksāt savu sapņu ceļojumu, pakāpeniski norēķinoties par braucienu nākamo mēnešu laikā;
  • svinību organizēšanai. Vasara ir īstā kāzu sezona, un patēriņa kredīts svētkiem ir pietiekami pieprasīts pakalpojums. Izmantojot aizdevumu, iespējams gan iegādāties svētku tērpus, gan apmaksāt banketu izvēlētajā vietā. Tāpat paterina kredīts tiek pieteikts, lai organizētu jubilejas svinības un citus nozīmīgus pasākumus;
  • dārza un mājokļa pārbūvei un remontam. Silts laiks ir labvēlīgs visdažādākajiem mājokļa un dārza labiekārtošanas darbiem. Patēriņa kredīts var būt parocīgs, ja nepieciešams iegādāties jaunu dārza tehniku, mēbeles, izmantot kvalificētu būvnieku pakalpojumus.

Viens no pamatjautājumiem, kas nodarbina potenciālus aizņēmējus, ir atbilstošā kredīta izvēle. Mēs, nebanku aizdevējs ViaSMS, piedāvājam gan aizdevumu līdz algai, gan apjomīgāku naudas kredītu. Uzzini raksta turpinājumā, kā gudri izvēlēties sev piemērotāko aizdevuma variantu!

Foto: pixabay.com

 

Patēriņa kredīts vs ātrais aizdevums

Abi kredītu veidi ir paredzēti privātam patēriņam, taču nav savstarpēji aizvietojami. Galvenās atšķirības starp patēriņa un ātro kredītu ir šādas:

  • kredīta apjoms. Ātrais aizdevums ir paredzēts nelieliem ikdienas tēriņiem, un tā maksimālais apjoms ir aptuveni 500 – 700 eiro, atkarībā no aizdevēja. Piemēram, mūsu ātrais aizdevums pastāvīgajiem klientiem ir līdz 700 eiro, bet pirmajā aizņemšanās reizē var saņemt līdz 350 eiro. Savukārt pateriņa kredits ir apjomīgāks aizdevums lieliem dzīves plāniem. ViaSMS šāda kredīta apjoms ir no 300 līdz 1500 eiro;
  • kredīta termiņš. Paterina kredits ir ilgtermiņa aizdevums, savukārt ātrais kredīts ir steidzama finanšu palīdzība līdz algas dienai. Ātrais aizdevums parasti jāatmaksā viena mēneša laikā, bet patēriņa kredīts nozīmē ilgstošas kredītsaistības. ViaSMS paterina kredits tiek piešķirts uz laiku no 3 līdz 12 mēnešiem.

Tāpat jāatzīmē, ka ātrais kredīts var būt pieejams ar 100% atlaidi komisijas maksai, kas nozīmē, ka kredītam netiek piemērota procentu likme, un kopējās atmaksas summa nepalielinās. Patēriņa kredīts privātpersonām ir saistīts ar lielākām izmaksām, jo par aizdevuma izmantošanu jāmaksā procenti. Līdz ar to pirms pieteikšanās vienam vai otram kredīta veidam, Tev ir jādefinē savas vajadzības un prioritātes:

  • cik liela summa ir nepieciešama?
  • kāda ir ienākumu līmenim adekvāta ikmēneša maksājuma summa?
  • cik ātri vari atmaksāt aizdevumu, nekaitējot savam budžetam un neapdraudot ģimenes finanšu stabilitāti?
  • vai svarīgāk atmaksāt kredītu pēc iespējas ātrāk vai veikt nelielas ikmēneša iemaksas vairāku mēnešu periodā?

Atkarībā no atbildēm uz šiem jautājumiem, izvēlies ātro vai patēriņa kredītu. Ja prioritāte ir neliels ikmēneša maksājums un esi gatavs uzņemties ilgtermiņa parādsaistības, paterina kredits var būt piemērotāks.

Lai precīzi noteiktu nepieciešamo kredīta summu un atmaksas termiņu, izmanto atbildīgas aizņemšanās vadlīnijas. Par tām stāstām raksta noslēgumā!

Foto: pixabay.com

 

Kas jāapsver pirms aizņemšanās?

Patēriņa kredīts var palīdzēt tikt galā ar daudzveidīgiem dzīves sarežģījumiem, taču tas ir jāizmanto atbildīgi. Lai aizņemšanās neradītu jaunas grūtības, pirms pieteikšanās aizņēmējam jāizvērtē sava maksātspēja. Pārbaudi savu atbilstību kredītam, izmantojot trīs vienkāršus jautājumus:

  1. vai Tev ir regulāri un pietiekami lieli ienākumi, lai veiktu ikmēneša kredīta maksājumus?
  2. vai paterina kredits tiks izmantots svarīgiem tēriņiem, nevis mirkļa iegribām?
  3. vai esi iepazinies ar kopējo atmaksas summu, ko veido aizdevuma pamatsumma plus procenti vai komisijas maksa?

Foto: pixabay.com

 

Patēriņa kredīts privātpersonām tiek piešķirts pēc iesniegtās informācijas pārbaudes, tāpēc ņem vērā, ka aizdevējs var piedāvāt mazāku kredītlimitu, ja prasītā summa ir pārāk liela Tavai maksātspējai. Lai patstāvīgi noteiktu pēc iespējas precīzāku kredītlimitu, aprēķini tādu ikmēneša maksājumu, kas nepārsniedz 20-30% no ienākumu līmeņa. Labs palīgs šajā uzdevumā ir kredītu kalkulators, kas pieejams mūsu mājaslapā.

Patēriņa kredīts var tikt atmaksāts arī pirms termiņa, tāpēc ikvienam aizņēmējam ir iespēja segt parādsaistības priekšlaicīgi. Drošāk un ilgtermiņā arī izdevīgāk ir noteikt garāku atmaksas termiņu, nevis pagarināt kredītu, tērējot naudu papildu komisijām. Atceries, ka izdevīgs paterina kredits ir tāds, ko atmaksā savlaicīgi, tāpēc seko līdzi termiņiem un padari aizdevuma atmaksu par savu prioritāti.

 

Ikvienai situācijai ir risinājums, un paterina kredits var palīdzēt tikt galā ar sarežģījumiem gan ikdienā, gan specifiskos nestandarta apstākļos. ViaSMS patēriņa kredīts ir pieejams tiešsaistē mazāk nekā pusstundas laikā. Iepazīstieties ar mūsu noteikumiem un noskaidro, vai aizdevums piemērots arī Tev!