TOP 5 ideāla piknika priekšnoteikumi

Sākoties gada siltajam laikam ikvienam parādās vēlme vairāk laika pavadīt ārā, tajā skaitā ieturēt piknikus. Ja arī Tu brīvdienās domā kopā ar draugiem vai ģimeni doties cept gaļu pie dabas “krūts”, lūk, pieci priekšnosacījumi, lai pikniks izdotos lielisks!

Foto: Pexels.com

1.Vieta

Pikniku iespējams rīkot gan piemājas dārziņā, gan publiskās vietās – galvenais, lai tur ērti nonākt ar visu piknika aprīkojumu. Ja plāno cept gaļu, noteikti to dari tikai speciāli šim nolūkam paredzētās vietās, lai nesaņemtu sodu no pašvaldības policijas, vai vēl ļaunāk – nejauši neaizdedzinātu kādu dabas objektu. Piknika vietas var atrast piemēram Latvijas Valsts mežu lapā mammadaba.lv, savukārt Rīgā droši cept gaļu varēsi šādās atpūtas vietās:

  • Lucavsalā;
  • Purvciemā pie Dreiliņkalna;
  • Pie Bābelītes ezera;
  • Pie Dambjpurva ezera;
  • Mežaparkā;
  • Buļļupes kreisajā krastā.

Šajās vietās ir gan pieejami pašvaldības izvietotie mangali, soli, galdi un miskastes, gan drīkst nākt ar savu cepšanas aprīkojumu, kam galvenais nosacījums ir, lai ogles nesaskartos ar zemi.

2.Grilēšanas inventārs

Reti kura maltīte dabā Latvijā izpaliek bez gaļas grillēšanas, un arī veģetārieši mīl apcept kādu paprikas vai baklažāna šķēli uz dzīvas uguns. Lai pikniks būtu patīkams, noteikti ir nepieciešams atbilstošs grils vai mangals, uz kura cept līdzi paņemtos labumus. Vienreizlietojamie grili ir nepraktiski un tos daudz kur nedrīkst izmantot, tādēļ ieteicams ir pašam iegādāties savu cepšanas iekārtu, ko viegli salikt un paņemt līdzi dabā. Taču, ja Tev ir sava piemājas zeme vai dārzs, kurā mēdz uz piknikiem aicināt draugus un radus, ir vērts ieguldīt pamatīgāka gāzes grila iegādē.

Foto: Pexels.com

3.Iekurs

“Vai pietiks ogles?” ir jautājums, kas jāapdomā jebkuram piknika organizatoram. Jo no cepšanas inventāra un gaļas nebūs nekāda labuma, ja līdzi būs paņemts tikai viens ogļu maiss un veikals nebūs blakus. Iespējams čaklāki puiši dosies dabā meklēt sausus kokus, tomēr labāk laikus sagatavoties un paņemt vairāk ogļu vai gatavo malku. Tāpat svarīgas pozīcijas, ko nevajadzētu aizmirst iegādāties ir:

  • Degšķīdums;
  • Sērkociņi;
  • Sauss papīrs vai skaliņi iekuram.

Īpaši noderīgi šīs lietas paņemt no mājām būs tad, ja pikniks paredzēts dienā pēc ilgstošām lietusgāzēm, kas nozīmē, ka sausu iekuru atrast dabā būs neiespējami.

4.Ēšanas piederumi

Lai ēšana būtu patīkama, vēlams piknikā nodrošināties arī ar atbilstošu daudzumu ēšanas piederumu, piemēram, vienreizlietojami dakšiņu un šķīvīšu. Lai būtu dabai draudzīgāks, izmanto koka vai papīra galda piederumus, kuri sadalīsies dabā, atšķirībā no plastmasas traukiem. Ja pikniku ietur tuvu mājām, iespējams traukus vari paņemt līdzi no mājām. Tiesa tie būs pēc tam jāmazgā, taču nebūs ne lieku tēriņu, ne arī kaitējums dabai.

Foto: Pexels.com

5. Laba kompānija

Kā jau jebkurš pasākums, arī pikniks ir labāks, ja notiek kopā ar lieliskiem cilvēkiem. Saulainā laikā piezvani saviem labākajiem draugiem un dodieties pie dabas kopā. Lai pikniks būtu pavisam izdevies:

  • Sadaliet, kurš pirks ogles, kurš gaļu, kurš piedevas;
  • Parūpējieties par muzikālo pavadījumu – vislabāk, ja kāds no draugiem spēlē ģitāru;
  • Paņemiet līdzi arī spēles, kas patiks un izklaidēs bērnus.

Vasara Latvijā ir īsa, tāpēc tā ir no sirds jāizbauda kopā ar mīļajiem cilvēkiem!

Pietrūkst naudas izcilam pavasara piknikam?

Saulains laiks ir šodien, bet alga tikai pirmdien – tas nav iemesls atcelt potenciāli lielisku pikniku. Īstermiņa aizdevums var palīdzēt iegādāties nepieciešamo grillēšanas ekipējumu, lai pasākums būtu izdevies. Parasti īstermiņa aizdevums ir jāatdod mēneša laikā, tāpēc šāda iespēja iesakāma vien cilvēkiem ar pastāvīgiem un prognozējamiem ienākumiem. Pirms kredīta ņemšanas izrēķini, cik daudz naudas Tev paliks pēc tam, kad īstermiņa aizdevums tiks atmaksāts no nākamās algas. Ja summa nešķiet pietiekoša ikdienas izdevumu segšanai, tad iespējams labāk grilu iegādāties uz ilgtermiņa nomaksu, jo īstermiņa aizdevums nebūs piemērotākais risinājums.

Īstermiņa aizdevums – kā saņemt?

Ja tomēr jūties pārliecināts par savām spējām kredītu atmaksāt, lūk, kādi soļi jāveic, lai īstermiņa aizdevums ienāktu Tavā kontā:

  • Jāizvēlas tīkamākais aizdevējs;
  • Jāizvēlas nepieciešamā kredīta summa un vēlamais atmaksas termiņš;
  • Jāaizpilda pieteikums un jāiemaksā 1 cents savas identitātes un bankas konta apstiprināšanai;
  • Jāgaida pieteikuma izskatīšana, kas darba dienas ietvaros pārsvarā ir ātra.

Pēc naudas saņemšanas jāseko līdzi atmaksas termiņiem, lai nekavētos ar parāda atmaksu. Jāatceras, ka ne vienmēr bankas pārskaitījumi starp dažādām komerciestādēm norisinās uzreiz, bet īstermiņa aizdevums skaitās atmaksāts tikai, kad nauda ir nonākusi aizdevēja kontā. Tāpēc, ja starp Tavu un aizdevēja bankām nevar veikt zibmaksājumus, kredītu labāk atmaksāt vienu dienu pirms noteiktā termiņa. Tā varēsi būt drošs, ka īstermiņa aizdevums tiks apmaksāts laikā un nebūs jāmaksā soda procenti.

Jebkurā gadījumā – ikviens kredīts ir nopietnas finanšu saistības, tāpēc nauda jāaizņemas atbildīgi, izvērtējot savas iespējas aizdevumu atmaksāt!