Sportiskas aktivitātes ziemā, ko atļauties var ikviens

Lai gan ziema daudziem nepatīk aukstuma dēļ, tajā ir ļoti daudz iespēju baudīt aizraujošus sporta veidus. Daži no tiem prasa lielākus ieguldījumus – dažreiz par tādus, ka nepieciešams naudas aizdevums, taču daudzus var baudīt arī gandrīz par velti. Galvenais ir iegādāties vismaz vienu apģērba kārtu, kas ir paredzēta sportiskām aktivitātēm aukstumā.

Dārgākie ziemas sporta veidi

Ja neskaita ekskluzīvus sporta veidus kā braukšana ar sniega motocikliem vai kāpšana kalnos, tad vieni no dārgākajiem ziemas sporta veidiem ir kalnu slēpošana un hokejs.

Slēpošana

Gan kalnu slēpošana, gan snovošana ir vieni no tiem sporta veidiem, ar kuriem par brīvu ir praktiski neiespējami nodarboties. Pirmkārt, Tev ir nepieciešams noteikts aprīkojums – slēpes vai snovborda dēlis, zābaki, nūjas, ķivere un vēlams arī brilles. Taču daudz vairāk naudas tiek iztērētas par pacēlājiem. Turklāt, būsim godīgi, Latvijā ir atrodami vien nelieli pauguri – ja ir vēlme izbaudīt kalnus, nepieciešams doties speciālā ceļojumā. Šādi ceļojumi nebūt nav lēti, tāpēc šis sporta veids globāli tiek atzīts par vienu no dārgākajiem un ekskluzīvākajiem.

Hokejs

Lai gan hokeju var uzskatīt gandrīz vai par nacionālo sporta veidu Latvijā, tie, kas ar to nodarbojas zina, ka tas nav lēts. Dārgs ir ne vien aprīkojums, bet arī maksa par treniņiem un ledus laukumu. Labi spēlēt hokeju var tikai apņēmīgi un regulāri tam trenējoties, bet tas nozīmē arī regulāras izmaksas. Izmaksas palielina arī lielais pieprasījums pēc ledus hallēm, kā dēļ arī to izmantošanas cenas nav maciņam draudzīgas.

Lētākas sportošanas alternatīvas ziemā

Tomēr, ja Tev patīk ziema, bet nevari ieguldīt daudz naudas savā ziemas hobijā, pastāv arī lētāki ziemas prieki, piemēram, slidošana, distanču slēpošana un pārgājieni ar sniega slēpēm.

Slidošana

Lai gan slidot iespējams arī iekštelpās, tomēr patīkamāk un lētāk to ir darīt zem klajas debess. Pēdējos gados visās lielākajās Latvijas pilsētās ir pieejama vismaz kāda labi uzturēta bezmaksas slidotava, turklāt vienmēr pastāv iespēja paslidot uz kāda notīrīta dīķa. Turklāt slidas nav īpaši dārgas, tāpēc, ja Tev patīk slidot regulāri, ir vērts tās iegādāties un nemaksāt arī par slidu īri.

Distanču slēpošana

Atšķirībā no kalnu slēpošanas, ar distanču slēpošanu var nodarboties gandrīz jebkur, kur ir sniegs – mežā, gar jūru vai pāri apsnigušai pļavai. Tiesa, ir pieejamas arī dažādas bezmaksas slēpošanas trases, pie kurām vari noīrēt nepieciešamo aprīkojumu, tāpēc, ja esi iesācējs, labāk sākumā izmantot iedzītas trases, nevis mēģināt doties mežā. Ja distanču slēpošana ir iepatikusies – sagaidi atlaides sporta preču veikalā un nākamajā gadā jau dodies trasē ar savām slēpēm.

Ziemas pārgājieni

Viena no lētākajām sportiskajām aktivitātēm ziemā ir pārgājieni – gan ar sniega kurpēm, gan vienkārši pa sniegainajām meža takām kopā ar draugiem. Ja ģimenē aug mazi bērni – var ielikt viņus kamaniņās un doties pārgājiena caur mežu, meklējot labākos, citu vēl neatrastos slidkalniņus. Galvenais, izvēlēties pārgājieniem atbilstošus laika apstākļus un paņemt līdzi pietiekami daudz siltas tējas un našķus.

Foto: Pexels.com

Ja nepieciešams naudas aizdevums

Lai gan ziemas pēdējos gadus ir diez gan garas, ne vienmēr tās ir sniegainas, tāpēc, katra sportošanai labvēlīga diena ir jāķer aiz astes. Dažreiz tam konkrētajā dienā nepietiek līdzekļi, tāpēc noder naudas aizdevums internetā. Šāds naudas aizdevums palīdzēs iegādāties vajadzīgo ekipējumu jau tagad vai nokļūt uz kalna kamēr vēl ir sniegs. Atkarībā no izvēlētā kredīta veida, naudas aizdevums ir jāatmaksā vai nu uzreiz mēneša laikā vai arī pakāpeniski. Izvēloties aizdevumu, apdomā šādus faktorus:

  • Cik ātri Tu varēsi bez problēmām garantēt, ka naudas aizdevums tiks atmaksāts;
  • Vai šis naudas aizdevums neradīs nākotnē finansiālas problēmas;
  • Cik liels kredīts Tev objektīvi ir nepieciešams – neaizņemies vairāk nekā ir vajadzīgs.

Ja kredītus atmaksāsi laicīgi, Tev būs iespēja aizdevumu saņemt ātri un viegli arī nākamajā reizē, kad būs radusies neatliekama vajadzība kaut ko iegādāties, bet tam nedaudz pietrūks līdzekļi konkrētajā brīdī.

Vienmēr aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas kredītu atmaksāt!