Skaistākie ceļojumu galamērķi Eiropas dienvidos

Agrāk vai vēlāk katrs no mums vēlas aizceļot uz īstu dienvidu zemi – pavadīt laiku brīnišķīgā piekrastē ar baltām smiltīm, zilu ūdeni un siltiem laika apstākļiem, kas ļauj sajust īstu vasaras atmosfēru. Lai arī dažreiz domājam, ka zilo ūdeņu pasakainās pludmales ir vienīgi tālās okeānu salās otrā pasaules malā, patiesībā lieliski galamērķi ir arī Eiropas dienvidos.

Sardīnija

Itālijai piederošā Sardīnijas sala atrodas Vidusjūrā un ir viens no tuvākajiem zilo ūdeņu – pasakaino pludmaļu galamērķiem, ja ceļojumā dodamies no Latvijas. Šī sala ir neliela, ļoti mājīga, silta un patīkama, tāpēc labi piemērota mierīgai atpūtai pārim vai ģimenei ar maziem bērniem. Sardīnijā var izbaudīt skaistus dabas skatus, labus laika apstākļus un vēsturisko ainavu – dzeltenīgos, oranžos un baltos namus, senas baznīcas un saulē izbalējušos ceļus.

Maljorka

MajorcaSpānijai piederošā sala Maljorka ir tradicionāls ceļojumu galamērķis jauniešiem. Gandrīz visa gada garumā, bet sevišķi tūrisma sezonā, no marta līdz oktobrim šeit notiek ļoti daudz ballīšu, koncertu un mutuļojoša nakts dzīve klubos ir šīs salas izslavētais zīmols. Ja vēlies atpūsties un izdejoties, kā arī izbaudīt dienvidu ainavu skaistumu, dodies uz Maljorku!

Portugāle

Porto

Portugāle atrodas Pireneju pussalā un tās rietumu un dienvidu piekrasti apskalo Atlantijas okeāns, tādēļ visu valsts piekrastes zonu stipri ietekmē tuvums okeānam. Šajā reģionā atrodas daudz viesnīcu, kūrortu, sanatoriju un tūrisma objektu, kas ir gadu piesaista miljoniem tūristu. Siltais klimats un okeāna tuvums atvilina daudz kaitborda, vindsērfinga, klasiskās sērfošanas, burāšanas un citu ūdens sporta veidu cienītājus. Viena no lielākajām un arī skaistākajām piekrastes pilsētām ir Porto, iespējams, to izvēlēsies par savu ceļojuma galamērķi?

Krēta

Grieķijas lielākā un visvairāk apdzīvotā sala Krēta ir populārs ceļojumu gala mērķis tiem, kuri ir saules un zilā ūdens meklējumos, taču nevēlas doties pārmēru tālu no Eiropas. Patiesi – arī Krēta ir tikai dažu (3-4 h) stundu lidojuma attālumā no Latvijas. Šī sala ir īpaša ar kalniem, aizām un skaistiem ūdenskritumiem, kā arī dienvidiem ierastajām, saulainajām ainavām. Vairāk informācijas (angļu valodā) atradīsi šeit.