Padomi kā likt bērnam sagaidīt mācību gadu ar prieku!

pirmā skolas diena

Vai Tu svini jaunā mācību gada iesākšanos? 1. septembris ir svētki ne tikai skolēniem un studentiem, bet arī viņu vecākiem. Ja arī mazākie uztraucas par to, ka ir jāatgriežas skolas solā, tad lielākais uzdevums vecākiem ir šo laiku veidot pēc iespējas patīkamāku un pozitīvām atmiņām bagātāku. Mēs piedāvajam dažus padomus kā šo dienu padarīt par īstiem svētkiem un, lai sajūsma par pirmo skolas dienas atspoguļotos ikviena izglītojamā sekmēs.

1. Runājam un priecājamies par skolu jau augustā!

Vislabākais veids kā sagatavoties skolai ir apsriesties ar bērnu par šo gaidāmo notikumu jau augusta otrajā pusē – pirkt grāmatas, skolas piederumus kopā un stāstīt, kā un kur viņš tos varēs izmantot mācību laikā. Ar prieku un sajūsmu izskaidrot, ka skola nozīmē ne tikai agrus rītus un sēdēšanu skolas solā – tās ir jaunas zināšanas par kurām bērns nemaz nenojauš.

2. Atgādini par draugiem skolā.

Visi bērni mīl spēlēties kopā ar draugiem un, jā, vasara bija tikai par to, bet arī skolā rotaļām nepienāk gals. Daudzi bērni uztraucas un pārdzīvo, ka skola nozīmē tikai mācības, mācības un tikai mācības, bet Tu vari nomierināt – starpbrīžos, pēc stundām un pulciņos bērns varēs baudīt draugu kompāniju. Jūs taču pats atceraties savu skolas laiku? Mēģiniet šīs pozitīvās emocijas nodot tālāk.

3. Pirmajā skolas dienā bez stresa un ar siltu smaidu!

Iespējams, ka kavējat, jo pēc vasaras agri mosties, atrast drēbes un vēl paēst brokastis nav nemaz tik vienkārši, toties mieru tikai mieru, Nevienā brīdi nevajadzētu lieki satraukties un to izrādīt ārēji. Galu galā, jūs tādi šajā dienā nebūsiet vienīgie! Ar mierpilnu un pozitīvu attieksmi, novēlot lielisku mācību gadu, pavadiet bērnu līdz skolai.

4. Ir īstais brīdis mazām svinībām un tortei!

Uzrīko mazas svinības mājās, kafejnīcā, pie draugiem. Vietai šoreiz nav nozīme. Nozīme ir tam, ka izrādi to, ka mācību gads ir sācies un tas ir svarīgi gan Tev, gan skolēnam. Arī bērns to sāks uzskatīt par īpašu dienu, jutīsies labi un pozitīvas emocijas nomāks baiļu sajūtu par jaunajiem piedzīvojumiem. Skola, jauni draugi, skolotāji, vide ir tas par ko bērni uztraucas visvairāk.  Pārdzīvojumi var atstāt paliekošas sekas veselībā. Pat ir novērots, ka krasu pārmaiņu dēļ, bērni slimo biežāk, tāpēc dariet visu, lai viņi šajā dienā justos droši un mīlēti.