Kredīts bez darba vietas – vai tas ir pieejams?

Lai arī daudz tiek runāts par to, ka finansiālas stabilitātes pamatā ir pārdomāts budžets, tomēr ne vienmēr viss izdodas kā plānots un dažādas situācijas pārsteidz nesagatavotu.

Ko darīt, ja pietrūkst naudas līdzekļi svarīgiem, neatliekamiem pirkumiem? Kā rīkoties, ja rodas izdevumi, kas nav ierēķināti personīgajā budžetā? Viens no variantiem ir aizdevums, ko šobrīd salīdzinoši vienkārši var noformēt internetā.

Bet, kādi ir nosacījumi, lai varētu saņemt aizdevumu? Vai ir pieejami kredīti bez darba vietas? Par to vairāk turpinājumā!

Dažādi aizdevumi atšķirīgām vajadzībām

Apzinoties dažādās vajadzības, nebanku kredītdevēji privātpersonām piedāvā dažāda veida aizdevumus. Populārākie no tiem ir:

  • Īstermiņa aizdevumi ar atmaksas termiņu līdz vienam mēnesim. Piemēroti, ja vajadzīgā naudas summa ir salīdzinoši neliela un kredīta apmaksu pilnā apmērā var veikt īsā laika posmā, piemēram, no nākamās algas;
  • Patēriņa kredīti ļauj aizņemties lielāku naudas summu. Atmaksa jāveic saskaņā ar maksājumu grafiku. Parasti patēriņa kredīts jāatmaksā vairāku mēnešu vai gadu laikā;
  • Kredītlīnija ir iespēja aizņemties iepriekš noteikta kredītlimita ievaros – tik reižu, cik nepieciešams. Maksājumi jāveic tikai par izmantoto kredīta summu. Kredītlīnija var noderēt īstenojot kādu projektu, kur nav precīzi zināmas tā kopējās izmaksas. Atkarībā no aizdevēja noteikumiem un kredītņēmēja maksātspējas, kredītlimits var būt līdz vairākiem tūkstošiem eiro.

Visi šie aizdevumi pieejami bez ķīlas un galvojuma, turklāt saņemto naudas summu kredītņēmējs var izmantot pēc saviem ieskatiem.

Papildus tiek piedāvāti arī kredīti konkrētiem mērķiem, piemēram, auto iegādei. Šāda veida kredīti tiek izsniegti ar atšķirīgiem nosacījumiem – ar tiem iespējams iepazīties aizdevēju interneta vietnēs.

Kādi ir priekšnosacījumi aizdevuma saņemšanai?

Prasības kredīta saņemšanai var atšķirties atkarībā no tā veida un aizdevēja nosacījumiem. Tomēr ir pamatprasības, ar ko jārēķinās visiem kredītņēmējiem:

  • Izskatot kredīta pieteikumu, tiek ņemta vērā personas maksātspēja. Tas nozīmē, ka tiek novērtēts oficiālo ienākumu līmenis;
  • Aizdevums tiek izsniegts personām ar pozitīvu kredītvēsturi;
  • Katrs aizdevējs ir noteicis vecuma ierobežojumu, kā ietvaros kredīts tiek izsniegts. Vairumā gadījumu aizdevumu var saņemt personas vecumā no 20 līdz 75 gadiem.

Tātad – svarīgākie aspekti, lai saņemtu aizdevumu ir pozitīva kredītvēsture, noteikts vecums un atbilstoša maksātspēja.

Vai ir pieejams ātrais kredīts bez darba vietas?

Ja par kredītvēsturi un vecuma ierobežojumu viss ir skaidrs, tad jautājums par finansiālo nodrošinājumu mēdz raisīt apjukumu. Ir skaidrs, ka kredītņēmēju maksātspēja ir būtisks faktors, lai kredīts tiktu izsniegts. Tomēr vai tas nozīmē, kaātrais kredīts bez darba vietas nav pieejams?

Vairums aizdevēju nosaka, ka aizdevuma saņemšanai nepieciešami oficiāli ienākumi pietiekamā apmērā. Taču pie oficiāliem ienākumiem tiek skaitīta ne tikai darba alga, bet arī pabalsti, stipendijas, pensija un citi regulāri ienākumi. Tātad – aizdevums bez darba vietas var tikt izsniegts, ja vien ir citi regulāri un pierādāmi ienākumi.

Pirms kredīta noformēšanas būtiski izvērtēt savu maksātspēju ne tikai īslaicīgi, bet arī ilgtermiņā, tādēļ, ja nav pārliecības par savu finansiālo stabilitāti, aizdevuma noformēšana nebūs piemērots risinājums.

Svarīgi – noformējot aizdevumu bez ķīlas un galvojuma, kā būtiskākais nodrošinājums kalpo ienākumi. Kredītdevējam jābūt pārliecinātam, ka izsniegtais aizdevums tiks atmaksāts līgumā noteiktajā laikā, līdz ar to ir tikai loģiski, ka kredīts bez ienākumiemizsniegts netiek.

Kā izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko kredītu?

Kā jau minēts iepriekš, šobrīd gan bankās, gan pie nebanku aizdevējiem pieejami dažāda veida kredīti, tādēļ ikviens var izvēlēties savai situācijai piemērotāko risinājumu – pirms tam izvērtējot ne vien savas vajadzības, bet arī maksātspēju.

Viens no iemesliem, kādēļ šobrīd ļoti populāri ir aizdevumi internetā, ir iespēja tos noformēt salīdzinoši ātri un vienkārši, iztiekot bez laikietilpīgu formalitāšu kārtošanas. Aizņemoties uz salīdzinoši neilgu laika posmu, nav vajadzīga ne ķīla, ne galvojums, kas kredīta noformēšanas procesu padara daudz vienkāršāku.

Aizdevumam iespējams pieteikties jebkurā diennakts laikā, taču jāņem vērā, ka pieteikums tiek izskatīts aizdevēja darba laika ietvaros. Klientu ērtībām vairums aizdevēju strādā ne vien darba dienās, bet arī nedēļas nogalēs un svētku dienās, tā nodrošinot, ka nepieciešamo naudas summu iespējams saņemt ātri – steidzamās situācijās tas ir īpaši būtiski.

Aplūkojot kredītdevēju piedāvājumus, var nākties apjukt – iespējas ir patiešām daudzveidīgas. Lai izvēlētos piemērotāko variantu, svarīgi veltīt laiku tam, lai izvērtētu vairākas opcijas. Ir vairāki faktori, kam pievērst uzmanību, izvēloties aizdevumu.

Nepieciešamā kredīta summa

Būtiskākais kritērijs, bez šaubām, ir kredīta summa. Aizdevēji piedāvā dažāda apmēra kredītus, līdz ar to iespējams aizņemties gan pavisam nedaudz, ja, piemēram, mazliet pietrūkst līdz mēneša beigām vai arī steidzami jāapmaksā kāds rēķins, gan arī tad, ja vajadzīga lielāka naudas summa vērienīgākas ieceres īstenošanai.

Izskatot pieejamos kredītlimitus, svarīgi pievērst uzmanību ne tikai maksimālajai, bet arī minimālajai pieejamai summai – īpaši aktuāli tas ir tad, ja plānots aizņemties nelielu naudas summu.

Vēlamais atmaksas termiņš

Otrs būtiskais aspekts ir vēlamais atmaksas termiņš. Izvērtējot savu maksātspēju, kredītņēmējs izlemj, cik ilgā laikā viņš kredītu spēs atmaksāt.

Maza apmēra kredītu ierasti jāatmaksā viena mēneša laikā, savukārt, ja aizdevums ir lielāks, piemēram, sasniedz vairākus tūkstošus eiro, arī atmaksas termiņš attiecīgi būs garāks.

Noformējot ilgtermiņa aizdevumu, jāizvērtē paredzētais ikmēneša maksājums – vai tas ir samērojams ar ikmēneša budžetu un citiem obligātajiem maksājumiem. Vērtējot savu maksātspēju, jāņem vērā, ka ilgtermiņā var rasties dažādas neparedzētas situācijas, kas var ietekmēt finansiālo stabilitāti, tādēļ pirms kredīta noformēšanas būtiski izvērtēt, kādu naudas summu ik mēnesi būs iespējams novirzīt kredīta atmaksai.

Būtisks aspekts – noformējot kredītu bez darba vietas, par pamatu jāņem šī brīža finansiālā situācija, nevis nauda, ko iecerēts drīzumā nopelnīt. Pretējā gadījumā, ja viss tomēr neizdodas, kā plānots, var būt grūtības veikt savlaicīgu kredīta atmaksu.

Kredīta veids

Lai arī kredīta veids lielā mērā atkarīgs no vajadzīgas naudas summas un atmaksas termiņa, tomēr ir dažas nianses, ko būtu jāņem vērā. Piemēram, kredītlīniju var izmantot gan kā īstermiņa, gan ilgtermiņa risinājumu, jo noteiktā kredītlimita ietvaros var aizņemties tik reižu, cik nepieciešams.

Procentu likme

Izvērtējot aizdevumus, uzmanība jāpievērš procentu likmei, jo no tās atkarīgas kopējās kredīta izmaksas. Aizdevuma procentu likme atkarīga gan no kredītdevēja nosacījumiem, gan kredīta veida un atmaksas termiņa, tādēļ vērts salīdzināt dažādas opcijas, lai izvēlētos izdevīgāko variantu.

Līguma nosacījumi

Tik pat svarīgi ir iepazīties ar līguma nosacījumiem, īpašu uzmanību pievēršot slēptajām izmaksām. Ja ir kādas neskaidrības, jāsazinās ar kredītkompānijas darbiniekiem, lai precizētu informāciju.

Aizdevēja reputācija

Būtiski arī izvēlēties uzticamu aizdevēju ar labu reputāciju. Jāpārliecinās arī, ka izvēlētais kredītdevējs ir licencēts, jo tas norāda, ka kredītkompānija darbojas saskaņā ar likumdošanu un ievēro ētiskas un atbildīgas kreditēšanas pamatprincipus.

Piedāvātās papildu iespējas

Tāpat jāpievērš uzmanība arī papildu iespējām, ko aizdevējs piedāvā. Tā var būt iespēja kredītu atmaksāt pirms līgumā noteiktā termiņa vai, piemēram, opcija nepieciešamības gadījumā paņemt kredītbrīvdienas.

Izvērtējot šos un citus aspektus, kā arī salīdzinot vairākas iespējas, būs vienkāršāk pieņemt lēmumu par piemērotāko kredītu.

Atbildīgas aizņemšanās pamatprincipi

Ātrie kredīti bez darba vietas ir iespēja saņemt finanses tieši tad, kad tas visvairāk nepieciešams, tomēr jāpatur prātā, ka šis finanšu instruments piemērots tikai gadījumā, ja ir pārliecība par savu maksātspēju.

Pirms kredīta noformēšanas:

  • Jāizvērtē aizdevuma nepieciešamība – jāaizņemas tikai tad, ja nav citu iespēju;
  • Jāapdomā, kāds būs optimālais kredīta apmērs. Jāaizņemas tikai tik, cik vajadzīgs. Piemēram, ja neatliekama rēķina apmaksai vajadzīgi 100 EUR, tad tieši tik (un ne vairāk) arī vajadzētu aizņemties;
  • Jāņem vērā sava finansiālā situācija – ne tikai paredzētie ienākumi, bet arī izdevumi. Saskaņā ar finanšu ekspertu rekomendācijām kredītsaistībām nevajadzētu pārsniegt 25 – 30% no ienākumiem. Tomēr katra situācija ir jāvērtē individuāli.

Ja gadījumā kredīta atmaksas laikā rodas kādas neparedzētas situācijas, kas traucē veikt savlaicīgus kredītmaksājumus, nekavējoties jāsazinās ar aizdevēju, lai vienotos par abām pusēm pieņemamu risinājumu.

Ja kredīts netiek atmaksāts līgumā noteiktajā laikā, tiek aprēķināti soda procenti, turklāt tas arī negatīvi ietekmē kredītvēsturi. Sabojāta kredītvēsture var liegt iespēju atkārtoti aizņemties nākotnē.

Aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas atmaksāt aizdevumu saskaņā ar līguma noteikumiem.