Ilgtermiņa aizdevums internetā: 5 lietas, kas Tev noteikti jāzina par šo kredīta veidu!

Foto: Pixabay.com

Situācijas, kad nepieciešama papildu naudas summa, mēdz būt visdažādākās. Reizēm nauda ir vajadzīga steidzamiem, taču nelieliem tēriņiem, citreiz papildu finansējums vajadzīgs sen lolotiem dzīves plāniem. Ikviens cilvēks risina šādas situācijas individuāli – viens dod priekšroku iekrājumu veidošanai, cits izvēlas par labu kredītam. Ja arī Tava izvēle ir ilgtermiņa aizdevums, šis raksts ir sagatavots speciāli Tev! Lasi un uzzini, kas ir ilgtermiņa kredīti internetā, un veic informētu un sev izdevīgu izvēli!

  1. Ko patiesībā nozīmē “ilgtermiņa aizdevums”?

Ilgtermiņa kredīts ir aizdevums, ko atmaksā ilgstošā laika periodā – šāds skaidrojums loģiski izriet no kredīta nosaukuma. Taču ikvienam aizņēmējam finanšu iespējas ir individuālas – viens cilvēks var ik mēnesi veikt apjomīgus kredīta maksājumus un pāris mēnešu laikā segt aizdevumu pilnā apjomā, savukārt citam aizņēmējam tam var būt nepieciešami 12 mēneši un pat vairāk.

Parasti ilgtermiņa kredīts ir aizdevums ar atmaksas termiņu no 3 vai 6 mēnešiem, bet maksimālais kredīta termiņš katram aizdevējam ir savs. Piemēram, VIA SMS ilgtermiņa aizdevumi pieejami uz laiku līdz 12 mēnešiem. Atmaksas termiņš ir atkarīgs no maksimālās kredītlimita summas – jo tā ir lielāka, jo garāku termiņu piedāvā aizdevējs.

Garāks termiņš mēdz būt noderīgs arī tad, ja nepieciešamā summa nav īpaši liela. Uzzini tālāk, kādās situācijās ilgtermiņa aizdevums internetā var būt ātrā kredīta alternatīva!

  1. Ilgtermiņa kredīts VS ātrais aizdevums

Foto: Shutterstock.com

Ilgtermiņa kredīti internetā un īstermiņa aizdevumi līdz algas dienai ir paredzēti dažādiem mērķiem, taču dažkārt potenciāli aizņēmēji šaubās, kādu kredīta veidu izvēlēties. Ja Tev ir vajadzīgi 50 – 150 eiro, ko vari atmaksāt jau nākamajā nedēļā, izvēle ir skaidra – ātrais kredīts, taču ne visas situācijas ir tik pašsaprotamas. Piemēram, ko darīt, ja nepieciešams aizņemties 300 – 400 eiro? VIA SMS šāda summa ir pieejama gan uz 7 – 30 dienām, gan ilgtermiņā. Lai atrisinātu šo jautājumu, nosaki savas iespējas un prioritātes. Padomā, kāds risinājums ir labvēlīgāks Tavam budžetam un finanšu stabilitātei:

  • samērā nelieli ikmēneša maksājumi, bet lielāka kopējā atmaksas summa. Ja vēlies atmaksāt aizdevumu pakāpeniski, ilgtermiņa kredīts var būt labāka izvēle nekā ātrais aizdevums;
  • īss atmaksas termiņš un ietaupījums uz procentiem. Šajā gadījumā izdevīgākā opcija ir īstermiņa kredīts, taču ņem vērā, ka Tev jābūt uz 100% pārliecinātam, ka varēsi atmaksāt aizdevumu termiņā, lai neiedzīvotos papildu parādos.

Tālāk stāstām par to, kā noteikt savam maciņam izdevīgāko atmaksas termiņu un padarīt aizņemšanās pieredzi maksimāli patīkamu. Lasi tālāk un iegaumē noderīgu informāciju!

  1. Elastīgs termiņš ērtākai kredīta atmaksas plānošanai

Katrs aizņēmējs pats izvēlas, kāds atmaksas termiņš viņam ir piemērotākais, taču jebkurā gadījumā ilgtermiņa kredīta atmaksa notiek saskaņā ar aizdevēja noteikumiem. Izvēloties atmaksas termiņu, ņem vērā, ka:

  • ikmēneša kredīta maksājums tiek aprēķināts automātiski. To parāda kredītu kalkulators aizdevēja mājaslapā, un provizoriskais maksājumu grafiks tiek sastādīts vēl pirms pieteikuma nosūtīšanas;
  • kredīta maksājums jāveic pilnā apjomā līdz kredītlīgumā norādītajam datumam. Soda nauda tiek iekasēta par katru kavēto dienu, tāpēc labāk neatlikt kredīta maksājumu uz pēdējo brīdi;
  • procentu likme tiek pārrēķināta ik mēnesi un tiek piemērota aizdevuma atlikušajai vērtībai, nevis sākotnējai kredīta summai. Līdz ar to, Tu vari veikt lielākas iemaksas, lai norēķinātos ar kreditoru ātrāk un ietaupītu uz procentiem.

Lai aizņemtos gudri, jāzina, kurā situācijā kāds kredīta veids ir izmantojams. Raksta turpinājumā uzzināsi, kādi ir populārākie ilgtermiņa kredīta izmantošanas mērķi, un kā pieteikties aizdevumam, lai nekaitētu savai finanšu stabilitātei!

  1. Ilgtermiņa aizdevums internetā – kredīts maziem ikdienas tēriņiem vai lieliem projektiem?

Foto: Bigstockphoto.com

Galvenokārt ilgtermiņa aizdevumi tiek izmantoti, lai finansētu vērienīgas ieceres, taču, kā Tu jau zini, dažkārt ilgtermiņā var aizņemties arī steidzamām ikdienas vajadzībām. Nav universālas shēmas, kas palīdz noteikt, vai konkrētā situācijā ilgtermiņa kredīts ir optimāla izvēle, jo viss ir atkarīgs no Taviem dzīves apstākļiem un maksātspējas.

Aizdevēju pieredze liecina, ka visbiežāk ilgtermiņa aizdevumi tiek pieteikti, lai:

  • finansētu mājokļa remontu;
  • iegādātos jaunas mēbeles;
  • apmaksātu lielu ģimenes ceļojumu;
  • apmaksātu ārstniecības izmaksas;
  • finansētu lielas svinības, piemēram, kāzas.

Kredīta izmantošanas mērķi mēdz būt visdažādākie, taču viens nosacījums ir obligāts ikvienā situācijā – samērot kredīta summu ar savu ienākumu līmeni un iespējām laikus segt parādsaistības. Uzzini raksta turpinājumā, kā aizņemties atbildīgi!

  1. Ilgtermiņa aizdevumi atbildīgiem aizņēmējiem

Tāpat kā ikviens kredīta veids, arī ilgtermiņa aizdevums internetā ir paredzēts personām ar atbilstošu maksātspēju un stabiliem ienākumiem. Tā kā vidējais patēriņa kredīta atmaksas termiņš ir 6-12 mēneši, aizņēmējam jābūt pārliecinātam, ka kredītsaistību darbības laikā viņa ienākumu līmenis būs pietiekami liels, lai savlaicīgi veiktu kredīta maksājumus. Savu artavu kredīta risku novēršanā sniedz gan aizņēmējs, gan kredītdevējs. Lūk, kā tas notiek.

3 soļi pie atbildīgas aizņemšanās

Lai ilgtermiņa aizdevums internetā tiktu piešķirts, aizņēmējam jāatbilst noteiktām prasībām. Protams, kreditors pārbauda pieteikumā norādīto ienākumu līmeni un klienta kredītvēsturi, taču arī pats potenciāls aizņēmējs var viegli noteikt, vai ilgtermiņa kredīts ir labs risinājums viņa situācijai. Pirms aizņemšanās, noteikti izvērtē, vai:

  • ilgtermiņa kredīts vajadzīgs pārdomātam un svarīgam pirkumam;
  • ikmēneša maksājumi nepārsniedz 20% – 30% no ikmēneša ienākumiem;
  • Tu esi iepazinies ar visiem kredīta nosacījumiem un papildu izmaksām, piemēram, procentu likmi un komisijas maksām, ko var piemērot kredītdevējs.

Atceries, ka kredīta atmaksa sākas jau nākamajā mēnesī pēc kredīta saņemšanas, tāpēc plāno savu budžetu un padari aizdevuma atmaksu par savu prioritāti!

Atbildīga patērētāju kreditēšana

Ilgtermiņa kredīti internetā ir samērā viegli saņemami, taču tas nebūt nenozīmē, ka kredīti tiek piešķirti ikvienam. Kredītdevējs ne tikai pārbauda iesniegto datu patiesumu, bet arī īsteno papildu piesardzības soļus, kas palīdz novērst kredīta riskus:

  • pirmais ilgtermiņa kredīts var būt ar mazāku kredītlimitu. Lai pārliecinātos par jauno klientu uzticamību, kreditors itin bieži piedāvā vispirms aizņemties mazāku summu. Ja ilgtermiņa aizdevums tiek veiksmīgi atmaksāts termiņā, nākamais kredīts var būt apjomā lielāks;
  • apjomīgs ilgtermiņa kredīts var tikt piešķirts tikai pēc dokumentu pārbaudes. Ja Tev ir nepieciešama liela summa, rēķinies ar to, ka aizdevējs visdrīzāk prasīs uzrādīt ienākumus apliecinošos dokumentus, piemēram, izrakstu no bankas konta par pēdējiem 6 mēnešiem.

Ja klients atbilst aizdevēja prasībām, ilgtermiņa aizdevums internetā tiek pārskaitīts uz aizņēmēja bankas kontu maksimāli ātri. Vienas bankas ietvaros aizdevuma pārskaitīšana aizņem tikai 10-15 minūtes.

Ilgtermiņa aizdevums internetā sniedz iespēju realizēt dažādus mērķus, pakāpeniski atmaksājot kredītu vairāku mēnešu garumā. Aicinām iepazīties ar VIA SMS kredītu nosacījumiem, lai saprastu, vai mūsu piedāvātais ilgtermiņa kredīts ir Tev piemērots. Aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas atmaksāt kredītu termiņā!